مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی(ره) دلایل اهمیت و نقش صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور را تشریح کرد و گفت: هر چه بتوانیم منابع خام نفت و گاز را به پتروشیمی تبدیل کنیم به این معناست که می توانیم بیشتر ایجاد کنیم. مشاغل در کشور
به گزارش ای بی اس نیوز، سپهدار انصارینیک – مدیرعامل پتروشیمی بندر امام – که به دعوت ای بی اس نیوز در این خبرگزاری حضور داشت، با اشاره به اهمیت صنعت پتروشیمی در اقتصاد ایران، گفت: اهمیت صنعت پتروشیمی همانند اهمیت صنعت نفت، زیرا ایران یکی از کشورهایی است که منابع نفت و گاز بزرگی دارد و به صنعت پتروشیمی به عنوان یک صنعت مکمل نیاز دارد.
وی با بیان اینکه این صنعت نقش ویژه ای در توسعه اقتصاد ایران و نقش آفرینی در اقتصاد جهانی دارد، گفت: صنعت پتروشیمی در ایران بیش از 50 سال قدمت دارد و امسال نیز پنجاهمین سال را جشن می گیریم. سالگرد پتروشیمی بندر امام که نشان می دهد. » این صنعت در ایران قدمتی طولانی دارد.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) گفت: صنعت پتروشیمی همواره برای دولت مهم بوده است و در شرایط کنونی این نقش افزایش یافته است با توجه به اینکه این صنعت در بحث ارزی تاثیرگذار بوده است، این صنعت مستقیما بر ارزهای خارجی تاثیر می گذارد. بخش مهمی را تشکیل می دهد و پولی را که سهمی در اقتصاد ملی تشکیل می دهد را پوشش می دهد.
وی دلیل اهمیت صنعت پتروشیمی را مربوط به بحث اشتغال دانست که برای دولتی که کشوری را در 30 سال گذشته ایجاد کرد، یعنی بعد از جنگ، بسیار مهم است. زمانی که توسعه صنعت پتروشیمی شکل گرفت، توانستیم با توسعه پتروشیمی بحث اشتغال در این صنعت را در اقتصاد کشور وارد کنیم.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) گفت: محصولات استراتژیک مورد نیاز صنایع ملی توسط پتروشیمی ها تامین می شود و در واقع هیچ صنعتی در کشور وجود ندارد که پتروشیمی در این صنعت نفوذ نکرده باشد و یا جزء مواد اولیه این صنعت نباشد. یکی از مهمترین نقش های صنعت پتروشیمی کشور، نیازهای راهبردی و استراتژیک کشور است. در پتروشیمی بندر امام بیش از 30 محصول تولید می کنیم که همه در داخل کشور مصرف می شود و بخشی از این مقدار نیز صادر می شود یعنی زنجیره تامین کشور تا حد زیادی به صنعت پتروشیمی وابسته است.
انصارینیک با بیان اینکه در سراسر کشور بیش از 60 محصول استراتژیک در بورس کالا به فروش می رسد و صنایع پتروشیمی ایران آن را تولید می کنند، گفت: موضوع دیگر اهمیت قطع وابستگی، تنوع محصول و انسجام صنعت پتروشیمی کشور است. صنعت به عمق استراتژیک کشور کمک می کند، یعنی وابستگی کشور را به اقتصاد بین الملل کاهش می دهد و هر چه بیشتر به دنیا وابسته باشیم ضعیفتر هستیم.
وی با بیان اینکه این موضوع اهمیت نقش راهبردی صنعت پتروشیمی را نشان می دهد، گفت: این قدرت و این نقش در سطح اول دنیا وجود دارد، همه دنیا پذیرفته اند که ما در صنعت پتروشیمی دنیا نقش درجه یک داریم. .
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) با بیان اینکه پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) دارای سه زنجیره ارزش اصلی است، گفت: در زنجیره ارزش آروماتیک، نفتا به آروماتیک تبدیل می شود و ریفرمیت یکی از محصولات بخش آروماتیک است که در تولید مورد استفاده قرار می گیرد. وی گفت: بخش بعدی زنجیره ارزش بندر امام، زنجیره الفین، اتیلن و پروپیلن است که بخشی از محصولات اساسی پتروشیمی کشور است و پتروشیمی بندر امام نیز از پیشتازان این بخش است. تولید اتیلن و پروپیلن و حتی پلی اتیلن و پلی پروپیلن و تقریباً 30 سال پیش این محصولات را تولید و صادر کرد و باعث رشد صنایع شد.
انصارینیک گفت: نقش پتروشیمی بندر امام منجر به تشکیل اولین هاب پتروشیمی در ماهشهر که همان منطقه ویژه اقتصادی است و طرح تکمیلی آن در قطب دوم پتروشیمی منطقه انرژی لیو شکل گرفت. منطقه ماهشهر و دسترسی به آبهای گرانبهای خلیج فارس، گرفتن این سرمایه و منابع ملی و تبدیل آنها به محصولات ارزشمند، ما را ایجاب می کرد که برای آینده برنامه توسعه داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه برای صدور مجوز برای ایجاد دو خط پی وی سی 300 هزار تنی، عملیات مهندسی و آماده سازی زمین آغاز شده و امیدواریم طی دو تا سه سال آینده به بهره برداری برسیم، گفت: این پروژه از مرز یک میلیارد عبور می کند و سود خواهد برد. از سرمایه گذاری ها و ایجاد حدود 6000 شغل در طول اجرای این طرح که باعث ارتقای جایگاه ایران در صنعت جهانی پی وی سی می شود.
به گفته مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی، پتروشیمی بندر امام نیز به تولید سالانه 800 هزار تن می رسد که رقم مهمی برای پی وی سی است و به طور کامل پاسخگوی نیاز کشور و ظرفیت زنجیره ارزش و صنایع پایین دستی خواهیم بود. ، به خصوص. از زنجیره وسیعی از مشاغل و محصولات جدید در صنعت ساخت و ساز، صنعت لوازم خانگی و صنعت خودرو حمایت خواهد کرد.
انصارینیک با اشاره به نقش دانش بومی و تخصصی در توسعه صنعت پتروشیمی گفت: امسال به نام سال تولید دانش بنیان نامگذاری شده است که در گذشته مورد توجه شرکت های دانش بنیان بوده است. اکنون به طور خاص روی این موضوع تمرکز می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه جایگاه ما به گونه ای است که به لطف کسب و کارهای دانش بنیان در حوزه محصولات با پیچیدگی دانش بالا توانستیم خود را در کشور به صورت عملی ثابت کنیم و تعداد زیادی توانمندساز لازم برای صنعت را درونی کنیم، گفت: ماشین آلات در صنایع ما پنج شرکت دانشبنیان تولید ماشینهای حساس مانند پمپها، کمپرسورها و توربینهای پیشرفته داریم که میتوانند قطعات آن را طراحی و تولید کنند و به طور کلی بسته فنی را پیادهسازی کنند.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) افزود: تعامل ما با همه اینها به گونه ای است که شرکت های بزرگی را درگیر می کنیم که ماشین آلات حساس، روتور و تجهیزات دوار را به کشور عرضه می کنند و باید گفت که ایرانی نیست. سازنده در زمینه ماشین آلات دوار که پتروشیمی بندر امام نباید فعالیت کند.
نیک انصاری، تصریح کرد: سال گذشته علاوه بر همکاری با استارت آپ های دانش بنیان، همایشی را برگزار کردیم که در آن 300 شرکت دانش بنیان حضور داشتند که منجر به انعقاد حدود 70 تفاهم نامه و قرارداد شد که به تدریج عملی شد. از سال گذشته گفت: این امر منجر به افزایش تعاملات اقتصادی و خرید از این شرکت ها می شود.
به گفته وی، در سراسر وزارت نفت با رویکردهای اعلام شده از سوی وزیر نفت، حمایت از دانش بنیان ها به طور جدی مورد توجه قرار گرفت.
انتهای پیام