وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه باید تغییر فناوری تولید قیر را در دستور کار قرار دهیم، گفت: به زودی قیرهای اصلاح شده وارد عملیات راهسازی می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، مهرداد بذرپاش امروز (سه شنبه 18 آبان ماه) در حاشیه پانزدهمین همایش و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات اظهار کرد: قیر یکی از عوامل اصلی آماده سازی آسفالت است و کیفیت آسفالت به طور کلی تحت تاثیر قرار می گیرد. قیر حدود شش میلیون تن قیر در کشور تولید می شود که چهار میلیون تن آن صادر و مابقی برای مصرف داخلی است. از انجمن قیر خواسته ایم که نیاز داخلی قیر را تامین کند و در بازار داخلی کمبودی نداشته باشد. زیرا کمبود قیر باعث افزایش قیمت می شود.
وی ادامه داد: قیر طاهری که چند سالی است در برنامه بودجه به تصویب رسیده است برای پروژه های عمرانی و عمومی کشور از جمله پروژه های راهسازی، راه روستایی، ساخت مدارس جدید و سایر پروژه های دولتی در نظر گرفته شده است. مسئولیت اجرا را بر عهده دارد. به همین دلیل اگر صادرات قیر بیش از تقاضای داخلی باشد و تقاضای داخلی ناکافی شود، کارآفرینان باید قیر را با قیمت بالاتری به بازار عرضه کنند که این امر باعث افزایش قیمت می شود.
به زودی قیر طاهاتری به پروژه های راهسازی اضافه می شود
وزیر راه و شهرسازی گفت: کمیسیون ارزیابی در خصوص قیر طاهتری ایراداتی را مطرح کرد که با توضیحاتی در این زمینه توسط کمیسیون ارزیابی پذیرفته شد. در حال حاضر قیر طاهاتری برای تزریق به پروژه های عمرانی کشور به ویژه راه ها به شورای نگهبان و مجلس تقدیم می شود.
بذرپاش درباره کیفیت تولید قیر نیز توضیح داد: ما همیشه دوست داشته ایم که قیر از کیفیت بالایی برخوردار باشد و ناخالصی کمتری داشته باشد تا بتوان از آن در پروژه های ملی راه سازی استفاده کرد و بهترین بهره را از قیر مرغوب ببریم. به همین دلیل به یکی از مجموعه های وزارت راه و شهرسازی دستور داده ایم که بر کیفیت قیر نظارت بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه تقاضای داخلی برای قیر رو به افزایش است، گفت: باید فناوری تولید قیر را تغییر دهیم و از روشهای اصلاحشده مانند پودر لاستیک که برای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تعریف شده است استفاده کنیم. همچنین قیرهای اصلاح شده نیز به زودی در عملیات راهسازی ادغام خواهند شد. با ابلاغ مصوبه قیر طهاری در تامین نیاز راهسازی سراسری با کمبودی مواجه نیستیم و از این پس در تلاش هستیم در جهت ارتقای کیفیت گام برداریم.
در حال حاضر اخذ عوارض در جاده های اصلی و بزرگراه ها در دستور کار نیست.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص میزان قیر رایگان اختصاص داده شده برای بهسازی راه ها گفت: طبق قانون بودجه قیر رایگان 20 هزار میلیارد تومان است که 49 درصد آن برای پروژه های راهسازی در نظر گرفته شده است. و حدود 20 درصد برای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای پروژه های راه روستاها در نظر گرفته شده است و درصد دیگر برای سایر دستگاه ها در نظر گرفته شده و برای انجام برخی پروژه ها ارتباطی ندارد.
بذرپاش همچنین در خصوص اخذ عوارض از راه های اصلی و بزرگراهی گفت: در حال حاضر اخذ عوارض در راه های اصلی و بزرگراه ها در دستور کار نیست. یکی از روش های تامین منابع مالی، اخذ عوارض در بزرگراه ها است. قانون به ما اجازه میداد که عوارض بزرگراه را بگیریم. برای بزرگراه اصفهان – شیراز هنوز مبلغ مشخص نشده است. قرار بر این است که عوارض آن مشخص و سپس اجرا شود.
در طول برنامه پنج ساله به 15 میلیون تن آسفالت در سال نیاز داریم
در ادامه رضا اکبری – معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای – با بیان اینکه مصرف سالانه آسفالت حدود 50 میلیون تن یا حدود 100 همتا است، گفت: سهم سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در حفظ و نگهداری آسفالت است. جاده های کشور 100 همت و 50 میلیون تن است. 10 تا 15 درصد تلاش برای افزایش سهم سازمان در این زمینه لازم است.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: 5 تا 7 میلیون تن آسفالت در سراسر کشور توزیع شده است که این رقم باید به 10 تا 15 میلیون تن افزایش یابد تا وضعیت راه های کشور در 5 سال آینده بهبود یابد. سال ها. و وضعیت به حد استاندارد می رسد
اکبری تصریح کرد: شرکت عمران سالانه حدود 1000 کیلومتر و سازمان حمل و نقل جاده ای و حمل و نقل جاده ای سالانه 2000 کیلومتر راه روستایی می سازد و هر ساله راه های جدیدی به کشور اضافه می شود و لازم است راه های مناسبی وجود داشته باشد. بودجه برای نگهداری جاده های موجود علاوه بر راه سازی.
لزوم ایجاد منبع درآمد پایدار برای سازمان حمل و نقل جاده ای و جاده ای
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به وضعیت نامناسب ماشین آلات سازمان راهداری و همچنین وضعیت نامطلوب نیروی انسانی شاغل در این بخش، گفت: باید برای راهداری منبع درآمدی ایجاد کنیم. سازمان و حمل و نقل جاده ای به منظور بهبود وضعیت تجهیزات جاده ای و همچنین نیروی انسانی.” و تصادفات جاده ای نیز کاهش چشمگیری خواهد داشت. زیرا طبق آمار تعداد تصادفات زیاد است بنابراین لازم است وضعیت جاده ها بهبود یابد. آسفالت راه های موجود و نگهداری آنها.
اکبری بیان کرد: تامین مالی تعمیر و نگهداری راه ها در دنیا به سه صورت یعنی اخذ عوارض خودرو، دریافت عوارض سوخت و اخذ عوارض جاده ای انجام می شود که به دنبال اخذ مصوبه مجلس هستیم. در این رابطه.
انتهای پیام