سایر موضوعات

استقبال کشاورزان اصلی قمی از اجرای الگوی کشت

ای بی اس نیوز/قم رئیس نظام کشت استان قم گفت: خوشبختانه کشاورزان استان قم با وجود توجیه اقتصادی طرح جزو کشاورزان پیشرو در اصلاح نظام کشت هستند. و بزرگترین مانع برای اجرای کامل طرح کشت نمونه کافی نبودن اعتبارات تخصیص یافته برای این طرح است.

مجید علیپور، مجری طرح الگوی کشت در استان قم در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی مطابق با آب قابل برنامه ریزی، حفظ و ارتقای شاخص های اقتصادی و تجاری محصولات، حفظ و بهبود تولید. در مورد نحوه مصرف فعلی، پایداری الگو و سطح گیاهان چند ساله، توسعه کشت گیاهان پاییزه، تامین نیاز استان به گیاهان علوفه ای با معرفی علوفه جدید و کم محتوای آب توسعه کشت دانه های روغنی، توسعه کشت در مزارع دیم، افزایش نرخ نفوذ دانش، افزایش ضریب استقلال در محصولات تولیدی و افزایش ضریب نفوذ بذر بخشی از رویکردهای مدل کشت است. در استان

وی با بیان اینکه هنگام طراحی الگوی کشت باید بر اساس شرایط حاکم بر هر اقلیم مطالعه شود و در نهایت برنامه ریزی انجام شود، ادامه داد: با توجه به اقلیم گرم و خشک قم با بحران کم آبی مواجه هستیم. بنابراین برای این منظور در برنامه الگو جهت کشت استان به سمت کشت گیاهان کم نیاز آبی و مقاوم به خشکی مانند سورگوم، تریتیکاله و به طور کلی کشت محصولات مقاوم و همچنین استفاده از گیاهان در نظر گرفته شده است. سیستم های نوین آبیاری با هدف بهینه سازی مصرف آب.

علیپور تصریح کرد: دو نوع جایگزینی محصول در مدل زراعی وجود دارد. یکی از آنها جایگزینی ارقام اصلاح شده محصولات فعلی است، به این معنا که ارقام اصلاح شده به آب کمتری نیاز دارند، دوره رشد کوتاه تری دارند و نسبت به قبل بازده بیشتری دارند.

وی دومین نوع جایگزینی محصولات کشاورزی را معرفی گیاهان جدید دانست و گفت: در این راستا تریتیکاله را معرفی کردیم که به خشکی، کمبود آب، آفات و بیماری ها و همچنین سرما مقاوم است و می تواند جایگزین مناسبی برای غلات، در مدل کشت استان. گیاه کاملینا و سورگوم از جمله گیاهان جدیدی هستند که وارد چرخه کشت استان شده اند.

علیپور با بیان اینکه گیاهانی مانند تریتیکاله، کینوا، کاملینا، چغندر علوفه ای، ارزن، سورگوم دانه ای و علوفه در استان مورد آزمایش قرار گرفته اند، افزود: خوشبختانه بهره وری کشت تریتیکاله در استان مطلوب ارزیابی شد. این محصول نسبت به محصول جو عملکرد خوبی دارد و از طرفی هزینه کاشت و نگهداری آن کمتر است، بنابراین در حال حاضر با استقبال کشاورزان مواجه هستیم و کارایی و اثربخشی سایر محصولات نیز در حال بررسی است. .

رئیس نظام کشت استان قم گفت: خوشبختانه کشاورزان استان قم با وجود توجیه اقتصادی طرح جزو کشاورزان پیشرو در اصلاح نظام کشت هستند. و بزرگترین مانع برای اجرای کامل طرح کشت نمونه کافی نبودن اعتبارات تخصیص یافته برای این طرح است.

وی در خاتمه با بیان اینکه رسانه ها در راستای تحقق طرح الگوی فرهنگ نقش مهمی در اطلاع رسانی و اطلاع رسانی به مردم ایفا می کنند، یادآور شد: امیدواریم بتوانیم با حمایت های رهبر جهاد کشاورزی این طرح را اجرا کنیم. همکاری کشاورزان، کارشناسان ذیربط و نهادهای ذیربط، زیرا آینده ما و فرزندانمان در گرو اجرای این طرح ملی است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا