سایر موضوعات

به سازمان یا وزارت غذا نیازمندیم / نیاز به پیگیری بعد از تهیه مواد غذایی

رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع غذایی گفت: باید یک سازمان غذا یا وزارت غذا مستقل و زیر نظر رئیس جمهور داشته باشیم که همه امور را انجام دهد، سیاست گذاری و نظارت. اما متأسفانه این پیشنهاد با مقاومت روبرو می شود و هیچ وزارتخانه ای حاضر نیست از حق حاکمیت خود چشم پوشی کند. در واقع آنها فکر می کنند که مسئولیت خود را رها می کنند و حاضر نیستند بخشی از وظایف خود را کنار بگذارند.

محمدحسین عزیزی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تاکید بر اینکه یکی از فعالیت های انجمن علوم و صنایع غذایی ایران تشکیل کارگاه های بازآموزی مدیران فنی کارخانجات است، گفت: مدیران فنی کارخانجات آموزش های لازم را می بینند. برای اطمینان از کیفیت محصولات تولید شده بر اساس استانداردها و مقررات تعیین شده. کارخانه ها را بررسی کنید

چالشی که 20 سال پیش کارفرمایان و ناظران فنی کارخانه ها با آن روبرو هستند

رئیس هیئت مدیره انجمن خبرگان علوم و صنایع غذایی در پاسخ به این سوال که آیا نظارت این مسئولان با وجود اینکه دستمزد مسئولان فنی کارخانه توسط مدیران همان کارخانه پرداخت می شود، صلاحیت کافی دارد. ، و آیا می توان از تخلف چشم پوشی کرد؟ وی گفت: این چالشی است که 20 سال طول خواهد کشید. مقامات فنی از کارخانه ها حقوق می گیرند. اما آنها از طرف دیگر نیز ناظر هستند. سال هاست که مسئولان فنی می گویند باید صندوق ایجاد شود و کارخانه ها حقوق خود را به آن واریز کنند و بعد از آن حقوق ها پرداخت شود. اما این صندوق مشکلاتی هم دارد. زیرا نیاز به هیئت مدیره و کارکنان دارد و به یک سازمان بزرگ تبدیل خواهد شد که بوروکراسی زیادی را در بر خواهد گرفت. در مجموع خود این صندوق می تواند به منبع فساد تبدیل شود، زیرا وقتی در جایی پول زیادی جمع می شود، نظارت زیادی لازم است.

برندهای بزرگ به دنبال بهبود کیفیت محصولات خود هستند

وی تصریح کرد: کارخانه های خوب و برندهای معروف معمولاً محصولات باکیفیت تولید می کنند و تخلف نمی کنند، زیرا نمی خواهند بازار خود را از دست بدهند. بهترین ناظر مردم هستند و اگر مردم ببینند از کیفیت یک کالا کاسته می شود قطعا آن را نمی خرند. از سوی دیگر، این برندهای بزرگ نیز به دنبال ارتقای کیفیت محصولات خود هستند و در بخش آزمایشگاهی و تحقیقاتی خود بسیار فعال هستند.

نظارت قوی پس از بازاریابی در کشورهای دیگر

عزیزی در پاسخ به اینکه تجربه سایر کشورها در این بخش چیست؟ وی بیان کرد: در کشورهای دیگر نیز وضعیت به همین منوال است و کارفرما در کارخانه ها حق ناظر فنی را می دهد اما مهمترین تفاوت آنها با ما این است که کنترل پس از عرضه محصولاتشان بسیار قوی است. در کشور ما نظارت عموما قبل از عرضه محصول به بازار انجام می شود و پس از عرضه آن به بازار نظارت وجود ندارد یا کافی نیست. اما در کشورهای دیگر اینطور نیست. هر محصولی که به بازار ارسال می‌شود به‌طور تصادفی توسط سازمان‌های بازرسی نمونه‌برداری می‌شود و اگر آن محصول مشکلی داشته باشد، کارخانه جریمه سنگینی خواهد داشت.

وی افزود: همچنین پروسه صدور مجوز برای تولید یک محصول در کشور ما بسیار طولانی است. در کشورهای دیگر صدور مجوز و مجوز برای کارخانه های مواد غذایی کار سختی نیست.

به گفته وی، اگر بعد از زایمان نظارت صورت گیرد، بسیاری از مشکلات برطرف می شود.

به سازمان یا وزارت غذا نیازمندیم / نیاز به پیگیری بعد از تهیه مواد غذایی

مدیران زیادی در صنایع غذایی وجود دارد

رئیس هیات مدیره انجمن خبرگان علوم و صنایع غذایی در پاسخ به این سوال که کنترل کیفیت مواد غذایی تولیدی بر عهده کدام سازمان یا وزارتخانه است؟ وی گفت: متأسفانه سال هاست که نظارت بر مواد غذایی در کشور ما بر اساس مدل های مشکل ساز بوده است. این بدان معناست که سازمان استاندارد نظارتی خود را دارد و نظارت را بر اساس قوانین خود انجام می دهد. سازمان غذا و دارو نیز قوانین خاص خود را دارد. بدن دامپزشکی، حفاظت از گیاهان و غیره همه قوانین خاص خود را دارند و ما 14 تا 15 آژانس داریم که بر غذا نظارت می کنند. حتی در وزارت بهداشت، همه امور نظارتی بر عهده سازمان غذا و دارو نیست و بخشی از آن بر عهده معاونت بهداشت است. در واقع می توان گفت که به دلیل تعداد زیاد مدیران، تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان دائما با چالش هایی مواجه هستند.

قانون غذا قدیمی است

وی افزود: از طرف انجمن پیشنهاد دادیم سازمان یا وزارتخانه جداگانه ای برای غذا داشته باشیم تا همه مسائل در آنجا متمرکز شود. اگر صدور مجوز و نظارت بر صادرات و واردات در یک نهاد واحد متمرکز شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. این پیشنهاد بارها در مجلس مطرح شده اما هنوز نتیجه ای حاصل نشده است. از طرفی قانون مواد غذایی نیز بسیار قدیمی است و نیاز به اصلاح دارد که بارها در مجلس مطرح شده است.

سازمان یا وزارت غذا ممکن است مستقیماً تحت نظارت رئیس جمهور باشد.

عزیزی ادامه داد: انجمن کارشناسان علوم و صنایع غذایی معتقد است که باید یک سازمان غذا یا یک وزارت غذا مستقل و زیر نظر رئیس جمهور داشته باشیم تا همه امور سیاست گذاری و نظارتی را انجام دهد. اما متأسفانه این پیشنهاد با مقاومت روبرو می شود و هیچ وزارتخانه ای حاضر نیست از حق حاکمیت خود چشم پوشی کند. در واقع آنها فکر می کنند که مسئولیت خود را رها می کنند و حاضر نیستند بخشی از وظایف خود را کنار بگذارند.

به گفته این کارشناس صنایع غذایی، متولیان مختلف صنایع غذایی قوانینی دارند که بسیاری از آنها مصوبه مجلس است و این قوانین باید در مجلس لغو شود و لغو آن فرآیندی سخت و طولانی است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا