چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

اهمیت اینترنت اشیا در برنامه هفتم توسعه

به گفته عضو هیئت مدیره سازمان فناوری اطلاعات ایران، توسعه عملی اینترنت اشیا در هوشمندسازی مواردی مانند حمل و نقل، امنیت عمومی و عوامل تولید در برنامه هفتم توسعه و توسعه ارتباطات مورد توجه قرار گرفته است. و زیرساخت های اطلاعاتی و تدوین اسناد ملی مبتنی بر اینترنت اشیا در عنوان این برنامه قابل مشاهده است که نشان دهنده توجه سیاستگذاران به اینترنت اشیا در آینده اقتصادی و اجتماعی کشور است.

به گزارش ای بی اس نیوز، اینترنت اشیا شبکه ای متشکل از میلیاردها شی و دستگاه در سراسر جهان است که از طریق حسگرها، نرم افزارها و فناوری های دیگر به یکدیگر متصل می شوند تا اطلاعات را به یکدیگر متصل و تبادل کنند.داده ها با دستگاه ها و سیستم های دیگر از طریق اینترنت. . این شبکه شامل تعداد فوق العاده ای از اشیاء در هر شکل و اندازه و در همه مکان ها است. خودروهای خودران که به لطف حسگرهای پیچیده خود می توانند اشیاء موجود در مسیر خود را شناسایی کنند، ماشین لباسشویی هایی که به طور خودکار روشن می شوند و پس از اتمام کار به آنها اطلاع می دهند، دوربینی سبک وزن و ظریف که برای افزایش امنیت خانه یا محل کار استفاده می شود. محل کار، و حتی دستگاه های تناسب اندام که ضربان قلب را اندازه گیری می کنند. شمارش ضربان قلب و تعداد قدم های برداشته شده در آن روز یا پیشنهاد یک برنامه ورزشی شخصی همگی در این مجموعه گنجانده شده است.

کاربرد اینترنت اشیا تنها به یک حوزه محدود نمی شود و با اتصال بیش از هفت میلیارد دستگاه اینترنت اشیا، پیش بینی می شود این تعداد تا سال 2025 به بیش از 22 میلیارد دستگاه برسد، به همین دلیل رقابت شدیدی بین پیشروها وجود دارد. شرکت های فناوری برای توسعه اینترنت اشیا و پیشی گرفتن از یکدیگر در حال انجام است.

اینترنت اشیا مزایای بسیاری را برای کاربران به ارمغان آورده است. با این حال، این با چالش هایی همراه است. امنیت سایبری و خطرات حریم خصوصی مهمترین دغدغه محققان و متخصصان امنیت است و این دو موضوع چالش های مهمی را برای بسیاری از سازمان های تجاری و همچنین سازمان های عمومی ایجاد کرده است. حملات رایج امنیت سایبری آسیب پذیری فناوری های اینترنت اشیا را نشان داده است. این آسیب‌پذیری صرفاً به این دلیل است که اتصال شبکه‌ها در اینترنت اشیا امکان دسترسی از طریق یک اینترنت ناشناس و غیرقابل اعتماد را فراهم می‌کند که نیازمند راه‌حل‌های امنیتی جدید است.

در همین راستا، احسان کشتکار، عضو کمیته اجرایی سازمان فناوری اطلاعات، اخیراً در هفتمین همایش بین‌المللی اینترنت، به تشریح موضوعات کلیدی در توسعه اینترنت اشیا و اقدامات سازمان فناوری اطلاعات ایران پرداخت. چیزها و کاربردها».

وی در رویداد کشاورزی به تشریح اقدامات سازمان فناوری اطلاعات ایران در زمینه توسعه اینترنت اشیا پرداخت و گفت: چهار موضوع کلیدی در توسعه اشیاء اینترنتی وجود دارد که از جمله آنها لزوم ایجاد تعادل بین امنیت داده ها است. و در دسترس بودن آن با رعایت الزامات قانونی برای توسعه. پلتفرم ها خدمات را نظارت و تنظیم می کنند و محیط های امنی را برای آزمون و خطای ایده های جدید ایجاد می کنند. از این رو سازمان فناوری اطلاعات ایران بسته به اهمیت موضوعات مطرح شده، اقداماتی را در خصوص هر یک از آنها انجام داده است که به طور خلاصه می توان به تدوین سند حاکمیتی، آموزش کمیته بسترهای دیجیتال زیر نظر کارگروه ویژه اشاره کرد. وی برای اقتصاد دیجیتال شورای دولت با استفاده از ابزارهای قانونی، اطلاعات فنی در اختیار سازمان فناوری اطلاعات برای تنظیم خدمات اینترنت اشیاء و ایجاد سندباکس نظارتی برای دامنه فاوا را برجسته کرد.

عضو شورای اجرایی سازمان فناوری اطلاعات ایران به جایگاه اینترنت اشیا در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: توسعه عملی اینترنت اشیا در هوشمندسازی مواردی مانند: حمل و نقل، امنیت عمومی و … عوامل تولید در برنامه هفتم توسعه لحاظ شده است. همچنین توسعه زیرساخت های ارتباطی و اطلاعاتی و تدوین اسناد ملی مبتنی بر اینترنت اشیاء در فصل دیگری از این برنامه قابل مشاهده است که حاکی از توجه سیاستگذاران به اینترنت اشیاء در حوزه اقتصادی و اجتماعی است. آینده کشور کشور.

وی از کسانی که می‌خواهند کسب‌وکارهای مبتنی بر اینترنت اشیا ایجاد کنند دعوت کرد تا به سمت تفکر در مورد پلتفرم‌ها حرکت کنند و مجدداً تأکید کرد که مدل‌های ارزش‌آفرینی باید برای ایجاد بسترهای جدید طراحی شوند. وی تاکید کرد: کلید رشد پلت فرم تاثیرات شبکه ای است و عدم دید و رشد کند اولیه این نوع تفکر نباید باعث ناامیدی فعالان شود. برای ساختن یک پلتفرم، باید صبور باشید و روی هدف تمرکز کنید تا ارزش های متعددی ایجاد کنید.

آینده اینترنت اشیا به توانایی آن در احترام به انتخاب های حریم خصوصی افراد بستگی دارد. نگرانی در مورد حریم خصوصی و آسیب های احتمالی مرتبط با اینترنت اشیا ممکن است نقش مهمی در جلوگیری از پذیرش کامل اینترنت اشیاء داشته باشد. احترام به حریم خصوصی کاربران برای اطمینان از استفاده کاربران از اینترنت اشیاء، دستگاه های متصل و خدمات مرتبط اساسی است، اما کار زیادی در حال انجام است تا اطمینان حاصل شود که اینترنت اشیا مسائل مربوط به حریم خصوصی را که می تواند به عنوان افزایش نظارت و نظارت برجسته شود، دوباره تعریف می کند. -افزایش آسیب پذیری های امنیتی

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *