مشاور رئیس کل بانک مرکزی گفت: در ماه های اخیر با هماهنگی بانک مرکزی و وزارت حراست از شدت صف های طولانی برای تامین ارز وارداتی کاسته شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، علیحسین نبی زاده در دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: امسال با نامگذاری سال رشد تولید و کنترل تورم، با موضوع کنترل تورم مواجه بوده ایم که بسیار مهم است و بانک مرکزی نیز در این راستا قرار داده است. سیاست تثبیت را تعیین کنید. در رأس برنامه های خود قرار گرفت و سعی کرد با اتخاذ تدابیری برای مهار تورم باری را از دوش کشور کم کند.
سیاست تثبیت به معنای قابل پیش بینی بودن بازار است نه تثبیت نرخ ارز اسمی
وی افزود: در این همایش انتظار داریم نخبگان به سیاست گذاری بانک مرکزی کمک کنند. سیاست تثبیت به معنای ثابت نگه داشتن نرخ ارز اسمی نیست. پیش بینی پذیری مهمترین عنصر و هدف سیاست تثبیت بانک مرکزی است.
مشاور رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: بانک مرکزی برای کنترل رشد نقدینگی تلاش می کند و در نهایت نکته سوم اصلاح قوانین و مقرراتی است که بر حاکمیت پولی ما که حوزه وسیعی محسوب می شود، تاثیرگذار است. نخبگان به ویژه می توانند در این زمینه به ما کمک کنند. به ویژه در این زمینه می توان به صف طولانی واردات ارز اشاره کرد که طی ماه های اخیر با هماهنگی بانک مرکزی و وزارت حراست کاهش یافته است.
به گفته نبی زاده، مشکل بعدی صادرات کشور است و در این زمینه مدیریت جریانات ارزی صادرکنندگان و تحویل آن به واردکنندگان است. در این بخش، مشکلات و چالشهای زیادی وجود دارد که به نوعی در نرخ ارز نمایان میشود و برای اصلاح آن، علاوه بر بانک مرکزی، سایر نهادهای مسئول نیز نقش دارند.
بدون اصلاح حاکمیت، مدیریت بازار ارز ممکن نیست
مشاور رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در حوزه پولی کشور بدون اصلاح حاکمیت این حوزه و بدون ایجاد زیرساخت های لازم، نمی توان از بازار ارز صحبت کرد و در واقع، در این حوزه، اولویت اصلاح حکمرانی پولی و تامین زیرساخت ها و ابزارهای لازم برای دستیابی به این هدف است. هدف اصلی این همایش پاسخ به این سوال است که چگونه میتوان زمینه سیاست پولی را فراهم کرد که به بانک مرکزی و سایر نهادهای مسئول وارد شود؟
وی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی پیش از این رویکرد اصلاح حاکمیت ارزی را در دستور کار خود قرار داده است، یادآور شد: بانک مرکزی در راستای نهادینه شدن اصلاح حاکمیت ارزی به طور ویژه مرکز طلا و ارز را راه اندازی کرده است. انتظار می رود در این کنفرانس در مورد نهادهای موجود و یا نهادهایی که باید ایجاد شوند، بحث و پیشنهاداتی مطرح شود.
نبی زاده تصریح کرد: بحث بعدی مربوط به صندوق تثبیت پولی است که هدف از آن ایجاد نظم و هماهنگی در سیاست های مداخله پولی است که در حال حاضر بانک مرکزی در این زمینه با مشکلاتی مواجه است و نخبگان می توانند در این زمینه کمک کنند. علاوه بر این، امیدواریم نخبگان نیز فراتر از این سیاست تثبیت فعلی که عمر طولانی ندارد به بانک مرکزی کمک کنند. امیدواریم در این کنفرانس به این سوالات در مورد سیاست هایی که پس از دوره تثبیت اتخاذ می شود نیز پاسخ داده شود. بانک مرکزی معتقد به ایجاد بازار ارز و استفاده از سازوکارهای بازار است، اما سوال اینجاست که چه قوانینی باید بر این بازار حاکم باشد تا کارایی لازم را داشته باشد.
نبی زاده همایش اقتصاد مقاومتی را حرکتی با هدف ارتقای سیاست های اقتصادی دانست و افزود: در همایش های قبلی اتاق فکر اقتصاد مقاومتی سیاست های زیادی برای دروازه بانان طراحی شد که قابل تقدیر است. جنبه مثبت این همایش این است که یک برنامه یک روزه نیست که پس از برگزاری آن به پایان می رسد، بلکه در یک بازه زمانی مشخص طراحی شده است و برگزارکنندگان آن قصد دارند با استفاده از ظرفیت نخبگان در نهایت سیاست هایی را اتخاذ کنند که بتواند پیشتازان این حوزه به این مناسبت دست خواهند یافت و امیدواریم در سال جاری نیز برنامه های سیاستی بسیاری تدوین و طراحی شود تا به سیاست گذاران ارائه شود.
انتهای پیام