مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تسهیل و تسریع در گردش ارز مهمترین اقدام برای ایجاد ثبات اقتصادی در کشور است که نیازمند تحول در بخش های تولیدی و بازرگانی و همچنین هماهنگی است. از نهادهای مسئول سیاست نرخ ارز.
به گزارش ای بی اس نیوز، یونس سلمانی در افتتاحیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: مهمترین مشکل ما ثابت بودن ارز است. زیرا نرخ ارز در بسیاری از بخش های اقتصاد ایران موثر است. اینکه نرخ ارز در اقتصاد ایران اینقدر مهم شده، یک سری فرصت ها ایجاد کرده و یک سری چالش ها را ایجاد کرده است. اما آنچه مسلم است ثبات اقتصادی بدون ثبات پولی در شرایط فعلی محقق نمی شود.
سیاست پولی بدون تغییر در تولید ممکن نیست
سلمانی تسهیل و تسریع گردش پولی را مهم ترین عامل ایجاد ثبات پولی دانست و افزود: سیاست پولی بخشی از نظام سیاست گذاری کلان کشور و مستقل از سیاست های تولید تجاری، سیاست های نوآوری فناوری و سفته بازی مالی است. سیاست های بازار، امکان انجام سیاست گذاری برای حوزه پولی محفوظ نیست. بهره وری پایین در حوزه صنعت و صادرات کم ارزش قطعا بر بازار ارز تاثیر می گذارد و بنابراین باید مجموعه ای از سیاست ها شامل سیاست های پولی، سیاست های صنعتی و تجاری و سایر سیاست ها طراحی شود. بانک مرکزی، وزارت حراست و سایر دستگاه های اجرایی در ماه های اخیر همکاری خوبی در این زمینه داشته اند، اما نیاز است با همکاری سایر دستگاه ها این طراحی تسریع شود.
وی افزود: مشکل بعدی این است که برای مدیریت هر حوزه از اقتصاد باید بسترها و ابزارهایی را تعریف کنیم که پاسخگوی نیاز بخش خصوصی یا کل فعالان بازار باشد. راه اندازی مرکز مبادلات ارز و طلا در این زمینه کمک کننده بود. همچنین باید ابزارهایی ایجاد کنیم که به مردم کمک کنیم ارزش دارایی های خود را حفظ کنند تا در شرایط بحرانی تقاضا برای ارز به ارزش فعلی افزایش پیدا نکند.
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: موضوع دیگر تسریع در مسیر برگشت ارز است که در حال حاضر تحریم مشکلات جدی در این زمینه ایجاد کرده است و باید تسهیل و تسریع در مسیر بازگشت ارزها انجام شود. بازگشت ارز. امنیت، که قابلیت پیش بینی و توانایی تدوین قوانین را برای سیاست گذاران فراهم می کند.
به گفته سلمانی، سؤال بعدی مربوط به گامهایی فراتر از سیاست کوتاهمدت ثبات است. در این زمینه جریان مثبت ارز و تامین منابع حاصل از صادرات مهم ترین موضوعی است که اتفاق قابل توجهی در حوزه تولید می طلبد. به عبارت دیگر بدون توسعه در حوزه تولید نمی توان سازوکارهای بازار و همچنین ثبات پولی را جهت داد و برای تحقق این امر همچنان دخالت بانک مرکزی ضروری است.
سیاست پولی مستلزم همگرایی و هم افزایی نهادهای سپرده گذاری است
مشاور وزیر صامت گفت: موضوع بعدی بازگرداندن امید به آینده به سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی است. در همه کشورها دستیابی به قابلیت پیش بینی و ایجاد امید به آینده یکی از مهم ترین اهداف علم اقتصاد است. در این زمینه باید چشم انداز بلندمدت در حکمرانی حاکم باشد و سیاست هایی که منجر به شرایط ایده آل بلندمدت می شود در اولویت قرار گیرند.
وی گفت: همکاری بین نهادهای مسئول سرمایه گذاری در کشور بسیار مهم است. زیرا برخی از سازمان ها در قبال مشکلات کوتاه مدت و برخی دیگر مسئول مشکلات میان مدت و بلند مدت هستند. در نهایت لازم است این نهادها همه سیاست ها را با هم و به صورت هماهنگ طراحی کنند و در این زمینه امیدواریم در همایش سالانه اقتصاد مقاومتی برنامه های سیاستی تدوین شود که این همکاری ها متجلی شود.
به همین دلیل است که این گزارش افتتاحیه دهمین کنفرانس سالانه اقتصاد مقاومتی را امروز (دوم آبان) با موضوع «حکمرانی پولی; موضوع «ثبات و شکوفایی اقتصادی» در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد.
انتهای پیام