چرا میوه های عید 20 تا 30 درصد گرانتر از بازار خرید شد؟
وی در پاسخ به این سوال که سازمان تعاون روستایی تا چه حد می تواند با نرخ های کمتری قرارداد منعقد کند؟ وی گفت: فکر می کنم اگر قیمت نهایی پرتقال و سیب به 16 هزار تومان برسد، 20 تا 30 درصد بیشتر از بازار باشد، زیرا در حال حاضر در بازار میوه و تره بار سیب با همین کیفیت حدود 12 هزار و 200 تومان عرضه می شود. پرتقال تامسون 10900 تومان. تومان عرضه می شود.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در پاسخ به این سوال که آیا قرارداد ناظر کیفی دارد یا خیر؟ وی گفت: بر اساس فراخوانی که منتشر شده، ناظر کیفی تعیین کرده ایم. شرکت های کاندید درخواست دادند و یک شرکت طبق روال قانونی انتخاب شد.
وی خاطرنشان کرد: حداکثر قیمت پرتقال از 20 اسفند تا 15 فروردین (زمان توزیع میوه در مقررات بازار شب عید) 15 تا 16 هزار تومان و سیب 16 هزار تومان خواهد بود.
وی در پاسخ به اینکه این شرکت ناظر در سال جاری به ثبت رسیده و آیا ایراد قانونی به این موضوع وجود دارد؟ وی گفت: ایراد قانونی ندارد. ضمناً اینکه گفته می شود محل ثبت این شرکت با محل تولد بنده یکی است، درست نیست، بنابراین این شرکت باید با بنده ارتباط داشته باشد. کشور یک سیستم نظارتی دارد و از آنها می خواهم در این پرونده دخالت کنند و حتی حساب های شخصی من را بررسی کنند. بنیانگذاران شرکت با من کاری ندارند. این شرکت ها در سامانه دفتر مرکزی ایران غربال و ثبت می شوند.
در ادامه این برنامه علیرضا مطهری -عضو هیئت مدیره اتحادیه فروشندگان- در پاسخ به این سوال که به نظر شما قیمت های اعلام شده از سوی سازمان تعاون روستایی قیمت مناسبی است یا خیر؟ وی گفت: آقای قادری فر اعلام کرد که پرتقال را کیلویی 8500 تومان خریدیم که با حساب شستشو، سورت و … به حدود 13 هزار تومان رسید. بهتر است با مردم تا حدودی صادقانه صحبت کنید. شستشو و دسته بندی و بسته بندی در نهایت 1200 تومان به قیمت میوه اضافه می کند. اما سوال اینجاست که آیا سازمان تعاون روستایی پرتقال روی درخت را که نیاز به این عملیات دارد خریداری کرده است؟ پاسخ روشن است. خیر سازمان تعاون روستایی پرتقال های آماده و بسته بندی شده را خریداری کرد. در نهایت قیمت پرتقال باید به 10 هزار تومان برسد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: خرید ما بر اساس تحلیل قیمت بوده است. مرجع تشخیص صحیح این قیمت ها نهاد حمایتی است.
absnews
گزارش اخیر حاکی از آن است که سازمان تعاون روستایی به دلایل نامعلومی سیب و پرتقال بیشتری خریداری کرده است که می توانسته آن را با قیمت کمتری خریداری کرده و برای شب عید انبار کند. سوالی که برخی از مسئولان این سازمان و سازمان های مرتبط درباره آن توضیحاتی ارائه کرده اند.
یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان گفت: امسال به مسئولان مربوطه نامه زده ایم که این ذخیره سازی به نفع مردم نیست. اما متاسفانه توجهی نشد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: بر اساس مصوبه شورای قیمت، جلساتی را با نمایندگان دستگاه ها برگزار کردیم و از پنج استان سیب تولیدی و سه استان شمالی گیلان، مازندران و گلستان خواستیم تا تولیدکنندگان پرتقال برای تخصص و کشف قیمت.” قیمت آنها را به ما اطلاع دهید
وی ادامه داد: با اجرای قانون انتزاع تمامی مسئولیت های تولید و توزیع به وزارت جهادکشاورزی واگذار شد و بر این اساس وزارت جهادکشاورزی در سال جاری تنها مسئولیت ایمنی مواد غذایی را بر عهده دارد. . با این صدور، شورای قیمت کالاهای کشاورزی در آبان ماه، نحوه خرید و نگهداری، عرضه و توزیع میوه های شب عید در پایان سال را تصویب کرد که بر اساس دستورالعمل آن سازمان تعاون روستایی به عنوان بخشی از کمیته راهبردی موظف است نسبت به خرید میوه به صورت زیر اقدام کند. یک مجری
وی ادامه داد: سیب و پرتقال آماده خرید است. زمانی که کف میدان مرکزی پرتقال و تره بار کیلویی 8000 تومان بود، سازمان تعاون روستایی پرتقال را 13000 تومان خریداری کرد که در آن زمان بازار را به هم ریخت. حتی خرید از یک کشاورز هم نبود.
وی در پاسخ به این سوال که قرارداد خرید میوه سازمان تعاون روستایی برای دی ماه است و باید قیمت را بر اساس این مدت تعیین کرد؟ وی گفت: قیمت پرتقال ها 13 هزار و 900 تومان در قرارداد ذکر شده است. در این قرارداد همچنین تاکید شده است که میوه شب عید برای توزیع در ایام عید باید با قیمت ثابت زیر کلید سازمان تعاون روستایی نگهداری شود. ما به عنوان دولت اجازه رها شدن بازار را نمی دهیم.
وی تصریح کرد: میانگین قیمت پرتقال در آبان و آذر یعنی زمانی که محصول روی درخت بود بسته به کیفیت در مازندران حدود 9 هزار تومان، در گلستان حدود 7500 تومان و در گیلان حدود 8500 تومان تعیین شد. بنابراین قیمت پایه میوه های ممتاز با در نظر گرفتن سود باغدار تعیین شد.
وی تصریح کرد: سازمان تعاون روستایی باید پاسخ دهد پرتقال های تهیه و سورت شده را که به قیمت 8000 تومان خریداری کرده چگونه به 13 هزار و 900 تومان رسیده است؟ این پرتقال ها از کشاورز خریداری شده یا از مسئولان سازمان؟ چرا قیمت ها را بر اساس درختان می گذارند؟
به گفته قادری فر، در گزارش ها قیمت پرتقال 13 هزار و 900 تومان و سیب 14 هزار و 500 تومان به عنوان قیمت خرید میوه ذکر شده است، ضمن اینکه این قیمت ها قیمت تمام شده میوه شامل هزینه های برودتی، سورتینگ، شستشو، بسته بندی و … است. شرق.
وی ادامه داد: به نظر می رسد قیمت پرتقال 13 هزار و 900 تومان و سیب 14 هزار تومانی باید کمی متعادل تر می شد و قیمت گذاری دقیق تری انجام می شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، اسماعیل قادری فر – مدیرعامل سازمان تعاون روستایی – در برنامه گفتگوی ویژه و در پاسخ به این سوال که چرا وقتی پرتقال با قیمت زیر 10 هزار تومان در بازار در قرارداد خرید پرتقال در آستانه وجود دارد. سازمان تعاون روستایی 13 هزار و 900 تومان درج شده است و دلیل این تفاوت چیست؟ وی گفت: در روزهای اخیر گزارش انتقادی از روند خرید میوه های شب عید در رسانه ملی پخش شد و تصمیم گرفتیم در این خصوص شفاف سازی کنیم.
قادری فر افزود: سازمان تعاون روستایی به دنبال درآمد، تجارت و سودآوری نیست. بلکه به دنبال تنظیم بازار است.
در ادامه این نمایش ایوب فصاحت – مدیرعامل سازمان مرکزی میوه و تره بار – نیز در پاسخ به این سوال که آیا تحلیل قیمتی سازمان تعاون روستایی را قبول دارید یا خیر؟ وی گفت: امسال حدود 3 میلیون و 300 هزار تن پرتقال و 4 میلیون و 300 هزار تن سیب تولید شده است و وضعیت تولید سیب و پرتقال در کشور عالی است.