چرا میل به غذاهای چرب و بستنی قوی تر است؟ •رکنا
به گزارش ایلنا، تیمی از دانشمندان علوم اعصاب و فیزیولوژیست از دانشگاه کمبریج با همکاری تعدادی از همکارانش در موسسه علوم متابولیک Wellcome Trust-MRC در بیمارستان آدنبروک دریافته اند که اسکن MRI ممکن است نشان دهد که کدام قسمت های مغز نقش بازی را ایفا می کند. نقش در واکنش به غذاهای چرب در مقاله خود که در مجله علوم اعصاب منتشر شده است، این گروه توضیح میدهد که چگونه میلک شیکها را با مقادیر مختلف چربی مینوشیدند، سپس از داوطلبان میخواستند هنگام انجام اسکن مغز آنها را بچشند، و در هنگام انجام این کار چه چیزی پیدا کردند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که یکی از عوامل دخیل در اپیدمی چاقی در بسیاری از کشورهای غربی، ترجیح غذاهای چرب است. در این تلاش جدید، تیم مستقر در بریتانیا به دنبال کشف کدام بخشهای مغز در چنین ترجیحی هستند، یافتهای که میتواند به درمانهایی برای این بخشهای مغز برای کمک به کاهش واکنش افراد به غذاهای چرب منجر شود.
یکی از دلایلی که مردم بستنی را دوست دارند بافت آن است و این بافت تا حدودی به دلیل چربی موجود در آن است. تحقیقات قبلی نشان داده است که مردم هم به طعم بستنی و هم به احساسات فیزیکی غنی که هنگام خوردن آن تجربه میکنند، واکنش نشان میدهند. برای تعیین اینکه کدام قسمتهای مغز مسئول چنین واکنشهایی هستند، تیم تحقیقاتی مجموعهای از اندازهگیریها را انجام دادند.
اولین قدم، ایجاد چندین میلک شیک حاوی سطوح مختلف چربی بود. در مرحله بعد، آنها از زبان های استخراج شده از خوک ها برای اندازه گیری میزان اصطکاک ایجاد شده هنگام لیسیدن هر یک از میلک شیک ها استفاده کردند.
آنها سپس از 22 انسان داوطلب خواستند تا در حین انجام اسکن MRI مغز، همان نوع میلک شیک را بچشند. پس از هر مزه کردن، از هر داوطلب خواسته شد تا میزان امتیاز دادن به یک لیوان پر از میلک شیک را ارزیابی کند تا مشخص شود که هر داوطلب چقدر از نمونه هایی که به آنها داده شده بود خوشش می آید.
در یک مطالعه اسکن مغز، محققان دریافتند که وقتی داوطلبان آزمایش چشایی را انجام دادند، قشر اوربیتوفرونتال (OFC) فعال میشود. آنها همچنین دریافتند که درجه فعال شدن این بخش با امتیازی که یک داوطلب به نمونه داده بود مطابقت دارد. این مطالعه با دعوت از همه داوطلبان به یک وعده غذایی رایگان از غذاهای کاری (نوعی غذای هندی) حاوی مقادیر مختلف چربی به پایان رسید. محققان دریافتند که داوطلبانی که OFC آنها فعال تر بود، به احتمال بیشتری از کارهایی که حاوی بیشترین چربی بود استفاده می کردند.
منبع: سیناپرس