اخبار اقتصادی روز

ممنوعیت واردات مودم خارجی برای حمایت از ظرفیت تولید داخلی

فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات از دیگر موضوعات مورد بحث در این نشست، تغییر عناوین کدهای سامانه هماهنگ شماره گذاری کالا (HS) مورد استفاده در گمرکات و تعرفه ها خبر داد. عموم مردم احساس کردند که این کدها سال هاست تغییر نکرده اند و با توجه به تغییرات جدید و مشخصات جدید محصولات مدرن باید توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بازنگری شود.

همچنین بحث کنترل، نظارت و توسعه آزمایشگاه های فنی به ویژه در زمینه تست و استاندارد مطرح شد که کشور در این زمینه بسیار کم است و باید آزمایشگاه ها توسعه یابند یا آزمایشگاه های جدیدی ایجاد شود تا آزمایش های لازم را انجام دهند. برای محصولات الکترونیکی، به ویژه محصولات مخابراتی. این محصولات باید در آزمایشگاه های داخلی که امکانات زیادی ندارند تولید شوند. انجام برخی آزمایش ها در آزمایشگاه های موجود امکان پذیر است و از آنجایی که تجهیزات آنها کامل نیست، برخی آزمایش ها را نمی توان انجام داد.

در راستای حمایت از ظرفیت تولید داخلی و بومی سازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات، هم اکنون مودم نسل چهارم در مدل های TD، FD و Dual، بومی سازی و واردات خارجی آن به طور کامل متوقف شده و نمونه اولیه مودم های نسل پنجم 5G تولید شده است. و قراردادهایی برای تولید انبوه آنها منعقد شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، حسن بلوردی، معاون فنی ایرانسل در جلسه کمیته حمایت از ظرفیت تولید ملی و بومی سازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات در شورای توسعه شبکه ملی اطلاعات، گفت: در خصوص اقدامات عملیاتی برای حمایت از مکان یابی تجهیزات و سهم تجهیزات تولید داخل نسبت کل تجهیزات طی سال های 1397 به 1400، گفت: در حال حاضر یکی از پرکاربردترین تجهیزات مورد استفاده کاربران مودم های ارتباطی است و در حال حاضر نسل چهارم مودم در مدل های TD، FD و Dual کاملا بومی سازی شده و واردات آن به خارج از کشور به طور کامل متوقف شده است.

absnews

قرارداد با سه کارخانه برای تولید تلفن همراه بومی

معاون فنی ایرانسل همچنین خاطرنشان کرد: برای تولید تلفن همراه داخلی با تعدادی از شرکت های داخلی هماهنگ شده است. سالانه 14 تا 15 میلیون گوشی تلفن همراه مورد نیاز است که برخی از آنها توسط تولیدکنندگان ایرانی تصاحب شده است. البته تولید گوشی های هوشمند بدون سیستم عامل منطقی نیست و ایرانسل همچنان به تولید و طراحی سیستم عامل های داخلی گوشی های هوشمند تولید شده در کشور ادامه می دهد.

از میان تقریباً شش آزمایشگاه بزرگی که در اختیار دانشگاه ها و بخش خصوصی قرار دارد، بزرگترین و جامع ترین آزمایشگاه در زمینه الکترونیک و مخابرات که بخشی از قرارداد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است، آزمایشگاه مرکز تحقیقات صنعت کامپیوتر است. نیاز را برآورده می کند.

بلوردی همچنین به تشریح تولید ملی تجهیزات شبکه پرداخت و خاطرنشان کرد: برای تولید آنتن شبکه در حال حاضر با سه شرکت ملی قرارداد داریم و تمامی نیازهای حوزه آنتن در سطح ملی تولید می شود. همچنین برای تولید لینک های مایکروویو در باندهای 26، 23 و 18 گیگاهرتز نیز کار شده و شرکت با دو شرکت داخلی در زمینه سرورهای شبکه و ذخیره سازی شروع به همکاری کرده و نمونه های اولیه محصول برای این حوزه ساخته شده است. محصولات امنیتی، انکودر شبکه اعم از سمت سرور و سمت کلاینت از دیگر مواردی است که شرکت سازنده داخلی برای رفع نیازهای خود و برای سایر دستگاه ها مانند فیبر، میکروسوکت شرکت، کابل، رک، منبع تغذیه و مواردی از این دست انتخاب کرده است. تجهیزات استفاده داخلی

چالش‌های پیش روی آزمایشگاه‌های اعتبارسنجی نمونه در سراسر کشور

وی ادامه داد: تاکنون 360 هزار مودم به تولیدکنندگان داخلی سفارش داده شده که 270 هزار مودم تا به امروز تحویل داده شده و مابقی در حال تولید است. در مورد مودم های نسل پنجم 5G نیز نمونه اولیه تولید شده و قراردادهایی برای تولید انبوه این مودم ها منعقد شده است. برای بومی سازی و تولید داخل سیم کارت نیز اقداماتی انجام شده اما هنوز نتیجه قطعی حاصل نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *