علی حسینی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه برداشت زعفران از آبان ماه آغاز و تا آذرماه ادامه دارد، گفت:
وی ادامه داد: امسال قیمت زعفران با توجه به اینکه چند سالی بود که تکان نخورده بود افزایش یافت و باغداران انتظار داشتند قیمت ها حداقل نسبت به تورم افزایش یابد. البته بخشی از افزایش قیمت ها نیز مربوط به خشکسالی و در نتیجه افت تولید است.
absnews
یکی از اعضای هیئت مدیره شورای ملی زعفران گفت: زعفران، پسته و فرش از جمله کالاهایی هستند که باید برای تولید و تجارت خود برنامه مشخصی داشته باشند و احساسی عمل نکنند.
وی با تاکید بر اینکه باید در قیمت گذاری واقعی اقدام کرد تا هم تولیدکننده و هم مصرف کننده راضی باشند، گفت: با افزایش یا کاهش قیمت زعفران و به طور کلی قیمت های نامتناسب، کلاهبرداران پیدا می شوند. ما باید همه جوانب قیمت و سیاست تولید را در نظر بگیریم. متأسفانه، در برخی موارد، احساسات تصمیم می گیرند. زعفران، پسته و قالیچه کالایی نیستند که بتوان بر اساس احساس فرآوری کرد. برای تولید و تجارت آنها باید استراتژی درست و منطقی اتخاذ شود.
یکی از اعضای هیئت رئیسه شورای ملی زعفران افزود: امسال به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگی در برخی مناطق زعفران تا 70 درصد کاهش تولید داشته است.
وی افزود: البته این میزان تولید در هکتار در شرایط ایده آل یعنی بدون احتساب خشکسالی و بلایای طبیعی امکان پذیر است.
از هر هکتار زمین باید 8 تا 10 کیلو زعفران برداشت شود
وی با بیان اینکه اگرچه ممکن است قیمت زعفران تا حدودی رضایت تولیدکننده را جلب کند، اما تولیدکنندگان همچنان علاقه مند به افزایش قیمت هستند، خاطرنشان کرد: در صورتی که قیمت ها متعادل، عادلانه و برابر با تلاش تولیدکننده باشد باید تعیین شود. همه راضی می شوند و بازار نمی جوشد.
یکی از اعضای هیأت رئیسه شورای ملی زعفران گفت: امسال در بخش کشاورزی با خشکسالی و کمبود آموزش مواجه بودیم، به طوری که برخی حتی در مزارع دوردست زعفران کاشتند و قصد داشتند از تولید کم درآمد بالایی داشته باشند. “
حسینی گفت: انتظار ما از برداشت زعفران از زمین بر اساس استاندارد مشخصی است. در حال حاضر عملکرد ما در هکتار پایین است و باید آن را اصلاح کنیم تا بتوانیم با افزایش عملکرد و افزایش کیفیت، نیاز کشاورز را برآورده کنیم. این بدان معناست که کشاورز می تواند با تولید بیشتر و محصول بهتر درآمد بیشتری کسب کند.
به گفته وی، در هر هکتار زمین باید 8 تا 10 کیلوگرم زعفران کاشته شود و اگر کشاورزی به دلیل عدم آموزش نتواند در تولید زعفران به حد قابل قبولی برسد، نباید با افزایش قیمت کسری ها جبران شود. این تصمیمات بازار را مختل می کند. ما باید یک معیار منطقی اتخاذ کنیم و بر اساس آن عمل کنیم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز