سایر موضوعات

خودروهای برقی بلند شدند از حرف تا عمل برای احیای صنعت خودرو

احیای صنعت برق و حذف بنزین، کاهش آلودگی هوا و تعمیر و نگهداری ارزان از جمله عناصری است که تفکر حرکت به سمت توسعه خودروهای الکتریکی را تقویت می کند. بنابراین مانند سایر کشورها برقی شدن خودروها همانطور که وزارت امنیت تاکید می کند باید با تمام توان در دستور کار قرار گیرد. پروژه ای که در سال های اخیر چندین بار مورد بازنگری قرار گرفته است. اما در حد یک حرف ماند تا پرونده بازگشایی شود و به نظر می رسد این بار مسئولان در این زمینه تصمیم خود را گرفته اند و به زودی شاهد حضور پررنگ این خودروها در خیابان ها خواهیم بود.

به گزارش ای بی اس نیوز، با توجه به اهمیت ویژه ای که وزارت صنعت، معدن و تجارت فعلی دولت سیزدهم برای توسعه خودروهای برقی و پیشرفت در طراحی و ساخت داخلی آنها قائل است، مقام ارشد این وزارتخانه (عباس علی آبادی) آدرس سمت راست و اصلی خروجی صنعت خودرو. با توجه به بن‌بستی که تمرکز بر خودروهای برقی در آن قرار گرفته و این سازمان برنامه خود را بر توسعه برقی‌سازی خودروها گذاشته است، در نظر داریم پرونده‌ای درباره خودروهای برقی باز کنیم و از تاریخچه اولین خودروهای برقی شروع کنیم. در جهان به حضور اولین خودروی برقی در ایران. بررسی ظرفیت تولید خودروهای برقی در کشور، مزایا و معایب آن، هزینه های نگهداری، تامین انرژی مورد نیاز آنها و … تا در نهایت به آینده خودروهای برقی در کشور بپردازیم.

بر اساس اطلاعات موجود، دوگانگی در مورد تاریخ تولید و سازنده اولین خودروی برقی جهان وجود دارد. اکثر منابع گفته اند که اولین ماشین الکتریکی توسط توماس پارکر لندنی در سال 1884 ساخته شد و او به دلیل نگرانی از آلودگی شهر لندن به فکر ساخت یک ماشین الکتریکی افتاد. منابع دیگر از طراحی و ساخت اولین خودروی الکتریکی در سال 1828 توسط آنیوس ایستوان جدلیک خبر می دهند.

باید گفت که برخلاف تصور عموم، خودروهای برقی پس از خودروهای سوخت فسیلی طراحی و تولید شدند، اما باید گفت که اولین خودروهای تاریخ برقی بودند و در دهه 1930، شرکت فورد بیش از 30000 خودروی برقی تولید کرد، اما به دلیل استفاده از باتری های اسید در آن زمان، آنها سنگین و مشکل ساز بودند. بنابراین به تدریج با خودروهای مصرف کننده بنزین و سوخت های فسیلی جایگزین شد.

تاریخچه خودروهای برقی در ایران اولین بار در سال 1381 توسط مخترعی از کشور مطرح شد. «جمشید آرین» در یک برنامه گفتگوی تلویزیونی حاضر شد و خودروی برقی خود به نام آریانا 792 را به نمایش گذاشت. این خودرو مورد توجه استرالیا و آلمان نیز قرار گرفت و نمونه اولیه دومین خودروی الکتریکی هوشمند آن در استرالیا ساخته شد.

زمانی که این مخترع پس از 10 سال به کشور بازگشت و قصد داشت نخبگان ایرانی را در خارج از کشور جذب کند، اختراع خود را بر روی یک خودروی سمند پیاده کرد و بیش از 500 کیلومتر از تهران تا اصفهان را با آن پیمود. آرین همچنین یک خودروی تیبا را به سیستم برقی اختصاصی خود مجهز کرد و با شارژ هوشمند قابل حمل در نمایشگاه بین المللی ژنو 2012 سوئیس شرکت کرد.

طی 10 سال گذشته پروژه طراحی و ساخت خودروهای برقی بارها مورد توجه و بررسی دولت های مختلف قرار گرفت، اما هیچگاه تصمیم به تولید انبوه نشد تا اینکه عباس علی آبادی وارد ساختمان سامیه شد و دفتر مرکزی وزارتخانه را در دست گرفت. صنعت، معدن و تجارت جایگاه مهم و اولویتی را به خود اختصاص داده است. سابقه حضور علی آبادی در مپنا بر جدیت موضوع توسعه بیشتر خودروهای برقی از مسیر واردات و همچنین داخلی سازی و گسترش تولید ملی افزود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت توسعه خودروهای برقی در کشور را آدرس اصلی و صحیح صنعت خودروی کشور دانسته و معتقد است که در حال حرکت به سمت بن بست اساسی در حوزه خودروسازی هستیم. بن بست در زمینه سوخت و البته انرژی؛ اگر انرژی را با شدت فعلی مصرف کنیم، به زودی به وضعیتی می رسیم که دیگر امکان تامین آن وجود ندارد و در این زمینه با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.

همانطور که گفته شد، با توجه به اینکه پروژه خودروهای برقی و توسعه آنها توسط وزارت صنعت فعلی مطرح شده و برنامه ریزی آنها در دستور کار قرار گرفته و با جدیت دنبال می شود. پیش بینی می شود از آبان ماه سال جاری 1000 خودروی برقی وارد کشور شود و مرحله اول برقی سازی ناوگان تاکسیرانی با همکاری شهرداری ها اجرا می شود. در نظر داریم مجموعه‌ای از گزارش‌ها را با موضوع خودروهای برقی و زیرساخت‌های مورد نیاز برای برق‌سازی صنعت خودروی کشور ارائه کنیم و چالش‌ها، محدودیت‌ها، معایب، تامین انرژی لازم، مزایا، سرمایه مورد نیاز برای توسعه و. .. آینده خودروهای برقی در کشور.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا