یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

دریافت حقوق گمرکی بیش از 40 درصد روی سنگ کاپ، قرارداد ترجیحی با ترکیه را بی معنا می کند.

ای بی اس نیوز/ مرکز رئیس ستاد سنگ کشور با بیان اینکه ترکیه برای صادرکنندگان سنگ های تراش خورده یا تراشیده شده از ایران تعرفه و تعاریفی وضع کرده است، گفت: مجموع این تعرفه ها به 40 درصد افزایش یافته و معنای توافق ترجیحی با این کشور را ندارد.

محسن گیلجانی شامگاه چهارشنبه 27 مهرماه در هفتمین نشست میز سنگ کشور که همزمان با پانزدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ ایران در نیم ور محلات برگزار شد، گفت: مصرف داخلی سنگ کشور تقریبا 60 میلیون مربع است. متر در سال و برای استخراج این حجم 8 میلیون تن سنگ کاپ.

وی ادامه می دهد: در سال 1401 تقریباً 12.5 میلیون تن سنگ در کشور تولید شد. صادرات سنگ کشور در سال گذشته حدود یک و نیم میلیون تن بوده که شامل بیش از 980 تن آشلر و بیش از 500 تن سنگ تراش می شود. با توجه به مشکلاتی که در زمینه صادرات سنگ با آن مواجه هستیم، صادرات کشور در سال 1401 نسبت به سال قبل 50 درصد کاهش یافت.

وی با تاکید بر عرف صادرات سنگ تراشیده به سایر کشورها افزود: صادرات سنگ به صورت تراش، پتانسیل سنگی یک کشور را به بازار جهانی معرفی می کند و به این ترتیب آن کشور جایگاه خود را در بازار جهانی پیدا می کند. بازار جهانی سنگ 30 درصد از صادرات سنگ ایتالیا و بیش از 70 درصد از صادرات سنگ ترکیه به سنگ کوپه اختصاص دارد.

گیلانی گفت: رونق صادرات برای افزایش تولید ضروری است. اگرچه صادرات سنگ تراش کشور در سال های اخیر افزایش یافته است، اما این موضوع زمانی ارزشمند می شود که بتوانیم در بازار 20 کشور هدف که تولیدکنندگان بزرگ صنعت سنگ محصولات خود را به آنها صادر می کنند، نفوذ کنیم.

وی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات صنعت سنگ نبود استاندارد برای صادرات سنگ تراش خورده است. اکثر تولیدکنندگان سنگ کشور خود را به عنوان یک صادرکننده می بینند، اگرچه این روش در هیچ کجای دنیا رایج نیست. صادرات یک بخش تخصصی است و به همین دلیل به جز کشورهای همسایه هیچ کشوری حاضر به خرید سنگ تراش از ما نیست.

وی ادامه می دهد: 80 درصد صادرات سنگ کوپ ما به مقصد هند و چین است. باید بتوان با تدوین استاندارد، درمان سنگ را کنترل کرد. متأسفانه تدوین سیاست های ابلاغی در حوزه صنعتی از سوی مراجع مختلف صورت می گیرد و ناهماهنگی هایی نیز مشاهده می شود.

رئیس ستاد سنگ کشور با انتقاد از ممنوعیت واردات سنگ کوپ از افغانستان گفت: ما به عنوان دفتر صنایع معدنی وزارت صلح از این مشکل اطلاع نداشتیم اما قطعا این مشکل حل خواهد شد.

وی ادامه می دهد: وقتی صحبت از صنعت سنگ می شود، دو موضوع تولید و فروش بسیار مهم است. افزایش تولید بدون تعریف بازار سودی نخواهد داشت. بخشی از این کار بر عهده دولت و بخشی بر عهده بخش خصوصی است.

وی با تاکید بر وجود قرارداد ترجیحی با ترکیه، افزود: در این زمینه همکاری کامل با صادرکنندگان ترکیه بر اساس این قرارداد انجام می شود، اما ترکیه برای صادرکنندگان سنگ تراش یا تراش ایرانی عوارضی در نظر گرفته است که از این میزان 174 دلار تحت عنوان ضد دامپینگ به ازای هر تن سنگ از ایران می آید و رقابت را دشوار می کند.

گیلجانی گفت: وضعیت قانونی تحت عنوان KKDF برای سنگ ایران به دلیل عدم امکان مبادله ارز از طریق بانک به دلیل تحریم و دریافت 6 درصد عوارض اضافی در گمرک از دیگر مشکلات است. علاوه بر تعرفه گمرکی 1.7 درصدی سنگ های وارداتی از همه کشورها، 25 درصد عوارض اضافی بر واردات بلوک و سنگ های تراش خورده گرانیت ایران اعمال می شود. مجموع این عوارض گمرکی بیش از 40 درصد است و توافق ترجیحی را از معنای آن سلب می کند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *