اخبار اقتصادی روز

مشکل انفجار خودروهای دوگانه سوز قابل حل است

مشکل انفجار خودروهای دوگانه سوز قابل حل است

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی حرفه ای CNG گفت: اگر از مراکز و جایگاه های معاینه فنی به عنوان گلوگاه امنیت تامین CNG استفاده کنیم، مشکل خودروهای دوگانه سوز ناایمن در مدت زمان کوتاهی برطرف می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، محسن جوهری در نشست خبری با بیان اینکه در حال حاضر 2500 جایگاه سوخت رسانی CNG در کشور داریم که ظرفیت سوخت رسانی به هشت میلیون خودرو در روز را دارند، گفت: البته آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد. اما طبق برآوردها 4 میلیون خودرو بنزینی کمتر از ظرفیت سوخت CNG کشور داریم.
وی با بیان اینکه با مشکل توسعه نامتوازن بخش CNG مواجه هستیم، گفت: در بخش عرضه زیرساخت ها و تعداد جایگاه ها را افزایش داده ایم، اما در بخش تقاضا چه به لحاظ کیفی و چه از نظر کمی مغفول مانده ایم. در قسمت کمی سال هاست که تعداد خودروهای بنزینی افزایش چندانی نداشته و در قسمت کیفی بحث ایمنی خودروهای دوگانه سوز مطرح می شود و در این زمینه کاری انجام نشده است.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور با بیان اینکه در سال 1395 به دستور دادستان کل کشور، وزارت کشور به موضوع امنیتی رسیدگی کرد، گفت: امسال متوجه شدیم که تعداد حوادث ناشی از انفجار مخازن در هنگام سوخت گیری نسبت به یک سال گذشته کاهش یافته است.
وی گفت: سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در دی ماه 97 معاینه فنی دوره ای خودروهای دوگانه سوز غیرکارخانه ای را متوقف کرد و به نظر می رسد خودروهای تبدیلی دوگانه سوز داخل کارگاهی که تعداد زیادی خودرو را شامل می شود، معافیت داشته باشند. از معاینه فنی از آن تاریخ، وی گفت: ۲۵ اسفند ۹۷ مصوبه ای از هیات وزیران داشتیم که بر اساس آن از وزارت نفت خواستار همکاری با وزارت امنیت برای بهبود عرضه CNG و نصب دوربین های متصل به سیستم سیمفا در ایستگاه ها
جوهری افزود: پس از این شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی طرح هوشمندسازی را به گونه ای تدوین کرد که به جای تمرکز بر ایمنی خودروها، موضوع پرداخت الکترونیکی در کانون توجه قرار گرفت و اجرای آن به بانک ها واگذار شد و با توجه به این تغییرات، طرح آنقدر بزرگ و پرهزینه شد که بعد از 5 سال، هیچ قدمی برای اجرای این طرح برداشته نشد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه CNG کشور با بیان اینکه متأسفانه گاهی اوقات شاهد انفجار باک بنزین خودروها در هنگام سوخت گیری هستیم و هفته گذشته 3 نفر از هموطنان در 2 انفجار جان خود را از دست دادند و خسارات مالی هنگفتی به آنها وارد شد، گفت: انفجار این مخازن، صاحبان خودروهای دوگانه سوز را نگران کرده است.
وی گفت: خودروهای CNG خودروهای ایمن هستند به شرطی که تست دوره ای مخازن آنها به موقع انجام شود. اگر از مراکز و جایگاه های معاینه فنی به عنوان گلوگاه امنیتی تامین CNG استفاده کنیم، مشکل خودروهای دوگانه سوز ناایمن در مدت زمان کوتاهی حل می شود.
جوهری گفت: در سال 94 بیش از 450 آزمایشگاه همکار سازمان استاندارد برای آزمایش دوره ای مخازن ایجاد شد، اما به دلیل عدم استفاده از این ظرفیت، بسیاری از آزمایشگاه ها ورشکست شدند و بخش خصوصی سرمایه گذار با دیدن این شرایط دیگر مایل نیستم. برای سرمایه گذاری در این زمینه ، گفت: در بحث راه حل ها، مردم باید اطمینان حاصل کنند که تمامی مسافران هنگام سوخت گیری در جایگاه CNG از خودرو پیاده شوند و راننده خودرو فاصله ایمن با خودرو را رعایت کند.
رئیس هیأت مدیره انجمن CNG کشور با بیان اینکه در چنین شرایطی حتی اگر حادثه ای رخ دهد تلفات جانی نخواهیم داشت. وی گفت: در صورت نصب دوربین های متصل به سامانه سیمفا در جایگاه ها، می توان با شناسایی خودروهای خطرناک از سوخت گیری خودروهای خطرناک جلوگیری کرد و به صاحبان خودروهایی که مخزن آنها نیاز به تست دارند، به موقع هشدار داد. خودروهای دوگانه سوز تبدیل به کارگاه شده اند، فقط قسمت بنزین مشمول معاینه فنی است و قسمت مربوط به سوخت CNG به دلیل محدودیت های سامانه سیمفا معاینه نمی شود که سازمان شهرداری ها و دهیاری ها می توانند این مشکل را حل کنند. مسئله.
جوهری گفت: در مصوبه شورای عالی اقتصاد مقرر شد باک خودروهای تاکسی به صورت رایگان تعویض شود اما این اقدام مثبت کافی نیست و باید این شرط برای همه خودروها ایجاد شود. وی گفت: از آنجایی که بسیاری از دارندگان خودروهای دوگانه سوز با باک تاریخ مصرف گذشته به دلیل هزینه های بالای تعویض باک و عدم تامین هزینه آن به دنبال تعویض نیستند، گفت: عدم هماهنگی بین دستگاه های مختلف دولتی از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود. وزارت نفت، وزارت حراست، وزارت کشور و سازمان استاندارد در زمینه ایمنی خودروهای دوگانه سوز حل شده اند.

وی با بیان اینکه برای اطلاع از اقدامات دستگاه های دولتی در زمینه ایمنی خودروهای دوگانه سوز مکاتباتی با دادستان کل کشور انجام شده است، گفت: در صورتی که خودرویی نیاز به تعویض باک بنزین داشته باشد، وی باید مبلغی را پرداخت کند. بین 7 تا 12 میلیون تومان. این هزینه شامل هزینه حقوق نیز می شود.
جوهری افزود: خودروسازان در سه ماهه نخست امسال 23 هزار دستگاه خودروی دوگانه سوز تولید کردند که نسبت به سال گذشته 150 درصد افزایش داشته است. هرچند این اتفاق خوبی است، اما اگر تولید خودروهای دوگانه سوز با این روند ادامه پیدا کند، تا پایان سال 100 هزار خودروی دوگانه سوز تولید می شود که پاسخگوی نیاز کشور نیست.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی CNG کشور با اشاره به راهکار رفع کمبود بنزین گفت: راه حل اصلی برای رفع کمبود بنزین استفاده از ظرفیت عرضه CNG به کشور است و دولت باید شرایط تبدیل رایگان خودروهای بنزینی به خودروهای دوگانه سوز و تولید خودروهای دوگانه سوز در کشور را فراهم کند. کشور باید خودروهای دوگانه سوز بدون عوارض گمرکی وارد کند و وزیر به جای توجه به خودروهای برقی که تا چند سال آینده محقق نمی شود، به خودروهای دوگانه سوز CNG توجه کند.
انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *