نایب رئیس بنیاد ملی گندم کاران با اشاره به تعیین نرخ تضمینی کالاها بر اساس 4 مولفه، تصریح کرد: اخیراً مجلس در لایحه هفتم توسعه برنامه گندم تصویب کرد که تعیین قیمت این محصولات موجب می شود. صرفاً بر اساس نرخ مبادله ای مرکز مبادلات طلا و ارز محاسبه شود، این امر مستلزم تدوین آیین نامه های اجرایی است.
به گزارش ای بی اس نیوز، مجلس در جلسه علنی روز گذشته بند (ب) ماده 33 لایحه برنامه هفتم توسعه به تصویب رسید که بر اساس آن حمایت از کشاورزان به نسبت میزان انطباق با طرح تولید بهینه (الگوی فرهنگ) تعیین شده و در غیر این صورت هر حمایت از اموال عمومی غیرقانونی است.
در تبصره این ماده تصریح شده است که به منظور ارتقای تولید داخلی کالاهای کشاورزی و ایجاد انگیزه در کشاورزان، قیمت تضمینی کالاها بر اساس قانون اصلاح قانون ضمانت محصولات اساسی کشاورزی مصوب 1398 و بر اساس محاسبه می شود. در مورد نرخ ارز مرکز طلا و ارز.
در همین راستا علیکلی ایمانی – نایب رئیس بنیاد ملی گندم کاران در پاسخ به این سوال که در حال حاضر قیمت خرید تضمینی محصولات چگونه محاسبه می شود؟ وی به ای بی اس نیوز گفت: شورای قیمت بر اساس 4 عنصر قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را تعیین می کند.
وی ادامه می دهد: اولین عنصر در تعیین قیمت خرید تضمینی، محاسبه بر اساس هزینه های تولید است. به عبارت دیگر هزینه تولید یک واحد متعارف شامل سود معقول برای کشاورزان در نظر گرفته می شود.
این کارشناس کشاورزی می افزاید: رکن دوم در نظر گرفتن نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی هنگام تصمیم گیری برای خرید تضمینی است. عنصر سوم قیمت محصولات در بازارهای جهانی و هزینه های مرتبط با آن است. یعنی مثلاً وقتی گندم در کشوری خریداری می شود و در بنادر ما تخلیه می شود، علاوه بر ارز پرداختی برای گندم، هزینه های استاندارد، حفظ گیاه، ذخیره سازی، تخلیه و غیره که باید در قیمت نهایی.
ایمانی تصریح کرد: عامل چهارم در نظر گرفتن نرخ ارز درون بخشی است. تحولات خارج از بخش کشاورزی مانند افزایش قیمت ماشین آلات و دستمزدها باید در هنگام تعیین قیمت در نظر گرفته شود.
به گفته وی، از این 4 عامل، شورای قیمت قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را تعیین می کند.
وی در خصوص لایحه ای که اخیرا در شورای اسلامی تصویب شده است، گفت: اگر قرار است تعیین قیمت خرید تضمینی در برنامه هفتم توسعه تغییر کند، قانون خرید تضمینی نیز باید اصلاح شود و به موضوع تبدیل شود. در عین حال تدوین آیین نامه های اجرایی ضروری است.
انتهای پیام