ای بی اس نیوز/ سیستان و بلوچستان وزیر صنعت، معدن و تجارت عزم دولت سیزدهم برای توسعه سیستان و بلوچستان با حمایت مردم را مشخص کرد و گفت: در این سفر سایر ظرفیت های معدنی منطقه جنجا و زیرساخت های آن بررسی می شود. و در نظر گرفته شده است. تشکیل صنایع پایین دستی معدنی.
به گزارش ای بی اس نیوز، عباس علی آبادی امروز پنجشنبه 22 مهرماه در نشست سران و فعالان اقتصادی منطقه سیستان در فرمانداری زابل اظهار کرد: چهره شهرستان و تحولات این منطقه به حدی بوده است که با وجود هزینه های بسیاری انجام شده است. سال ها پیش در سیستان بلوچستان فعالیت داشتم اما متوجه نشدم که نشان می دهد نظام و دولت خدمات ارزنده ای به این منطقه ارائه می کند.
وی با بیان اینکه بیشترین ظرفیت سیستان و بلوچستان در مردمان آن نهفته است، تاکید کرد: اولین سرمایه منطقه مردمی خونگرم، قدرشناس، خوب، صبور، بی توقع و قانع است که امید به کار را ایجاد می کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: وجود مرز وسیع زمینی و دریایی با سایر همسایگان ظرفیتی است که فرصتهای قابل توجهی را ارائه میکند، در جنوب این استان داریا قابلیتی است که باید روی آن سرمایهگذاری شود.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری های مختلفی در سواحل مکران انجام داده است که به نفع همه مناطق سیستان و بلوچستان خواهد بود.
علی آبادی گفت: مرز وسیع با دو کشور افغانستان و پاکستان ظرفیت تجاری خوبی را تشکیل می دهد. ما باید در این بخش سرمایه گذاری کنیم زیرا جمعیت این دو کشور زیاد است. سیستان و بلوچستان و استانداران باید تمرکز کنند، ما هم به آنها کمک می کنیم. .
وی گفت: در سفر دو ماهه آینده به سیستان و بلوچستان، هدف این است که بدانم چگونه می توان کشور را در این مسیر در حوزه تجارت حرکت داد، یعنی ارتباط با افغانستان و پاکستان، چه اقداماتی انجام می شود. با هماهنگی استاندار سیستان و بلوچستان که یکی از مراکز این استان است انجام می شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: وجود خط ریلی سراسری و بندر چابهار فرصت بسیار مهم و عظیمی را برای تسهیل تجارت فراهم می کند و علاوه بر رفع نیازهای سیستان و بلوچستان، می تواند لجستیک خوبی را نیز فراهم کند. دسترسی برنامه ریزی شده با همسایگان
وی بیان کرد: در زمینه صنایع اولیه انرژی های تجدید ناپذیر که در سیستان و بلوچستان و منطقه زابل به وفور وجود دارد که با انرژی باد مواجه هستیم و در فرصتی نادر این ظرفیت را آزمایش کرده و به اثبات رسانده ایم، این صنایع می توانند استفاده شود و از منابع اولیه برق تولید کند. انرژی های تجدید ناپذیر خود سرمایه محسوب می شوند.
علی آبادی گفت: وجود دو دانشگاه مهم در سیستان و بلوچستان در شهرهای زاهدان و زابل ظرفیت های بسیار خوبی را تشکیل می دهد که باید از آنها استفاده کرد.
وی تاکید کرد: دولت سیزدهم با برنامه های راهبردی آمادگی ایجاد تغییرات را با کمک و همراهی مردم دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مردم سیستان و بلوچستان را به خوبی می شناسم و امیدوارم با تلاش و همکاری دو طرف، رشد در این منطقه با سرعت بیشتری اتفاق بیفتد، افزود: پروژه بزرگی برای انتقال آب از دریای عرب با هدف توسعه صنعت به این منطقه میآید تا برای مردم شغل ایجاد کند و شاهد تحولی چشمگیر در توانمندیهای استان باشیم.
وی ادامه داد: حدود 40 معدن فعال در شمال سیستان و بلوچستان وجود دارد و این مهم نیاز به توسعه دارد و به همین دلیل برای بازدید از معدن جنجا و بررسی سایر ظرفیت های معدنی منطقه و زیرساخت ها به سیستان و بلوچستان سفر کردیم. و برنامه ریزی شرایط برای شمارش و شکل گیری صنایع پایین دستی معدنی.
علی آبادی بیان کرد: در طول بهره برداری از معدن جنجا، اشتغالزایی برای هزار نفر به صورت مستقیم و پنج هزار نفر به صورت غیرمستقیم انجام می شود که باید به 10 تا 50 هزار شغل افزایش دهیم، این امر مستلزم ایجاد صنایع برنامه ریزی در پایین دست معادن است.
وی تاکید کرد: همچنین نیازمند کشف ظرفیت های معدنی هستیم، در حال حاضر حدود هشت هکتار عرصه معدنی در دست ساخت داریم که تا 92 هکتار فقط در منطقه جانجا قابل توسعه است و برای توسعه این منطقه باید اکتشاف در این منطقه توسعه یابد. توانمندی های نویدبخش سیستان و بلوچستان و بهره مندی از این نعمت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: هدف نظام توسعه سیستان و بلوچستان است و این موضوع بارها در بیانات مقام معظم رهبری تاکید شده است. امیدواریم جزو مدیران تنبل نباشیم. و اینکه این دوره، دوره حرکت و جهش برای جبران عقب ماندگی های گذشته خواهد بود. »
وی ادامه داد: با توجه به بعد مسافت، حتی الامکان ساخت نیروگاه بادی در سطح منطقه انجام شود و از توان مهندسی و نیروی انسانی این منطقه برای ساخت توربین های بادی در این منطقه استفاده شود. 85 درصد از توربین های بادی این تجهیزات در داخل کشور تولید می شود و امیدواریم بتوانیم توربین های بادی را در این منطقه مستقر کنیم.
علی آبادی افزود: در این حوزه بخشی که در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت است، از ارائه مشوق ها به بخش خصوصی گرفته تا ورود سرمایه گذاران از شرکت های دولتی و همچنین در ادامه این امر. سفر، همچنین بررسی های لازم را در زمینه لاستیک انجام خواهیم داد تا مزایا را ببینیم، آنها را شناسایی و بر اساس آن اقدام کنیم.
انتهای پیام