شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

افزایش سرمایه و ظرفیت صدور ضمانت نامه برای 25 صندوق منتخب پژوهش و فناوری

با امضای تفاهم نامه همکاری بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت امور اقتصادی و دارایی، ضمن افزایش سرمایه 25 صندوق از محل تحقیقات و فناوری منتخب سه هزار میلیارد ریال، ظرفیت صدور ضمانت نامه های این صندوق ها بیش از 9 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

به گزارش ای بی اس نیوز، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در مراسم امضای این تفاهم‌نامه که در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، با تاکید بر وجود بسیاری از محصولات دانش‌بنیان در بازار کشور، گفت: و اقتصاد و پاسخگویی به نیازهای صنایع. آنها حاصل نقشی که صندوق های پژوهش و فناوری ایفا کردند، ادامه داد: با حمایت معاونت علمی و کمک های خوب وزارت اقتصاد، تامین مالی تامین شد. سهم دولت در صندوق های پژوهش و فناوری افزایش یابد و با امضای این قرارداد، نزدیک به 9 هزار میلیارد تومان به ظرفیت صدور ضمانت نامه توسط 25 صندوق پژوهشی و فناوری قدرتمند و دارایی های منتخب اضافه می شود.

وی با اشاره به نقش فعال وزارت اقتصاد در حمایت از جریان تامین مالی، ارزش‌گذاری و اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان، افزود: اگر بتوانیم سه یا چهار سازمان را نام ببریم که در راستای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان تلاش می‌کنند. ، اقتصاد، پس از آن وزارت اقتصاد قطعا یکی از مترقی ترین است. و معاونت علمی به طور مستمر و جدی با این وزارتخانه برای کمک به تسهیل و تحقق راه حل های نوآورانه برای ارزیابی دارایی ها، تامین مالی و حمایت از تسهیل دانش همکاری و تعامل دارد. شرکت های مستقر

رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: روند ایجاد کسب و کارهای دانش بنیان و تبدیل دانش و فناوری به ثروت از حدود دو دهه پیش در کشور آغاز شده است. تامین کننده، ضامن، موتور و یاور این جریان را می توان همان «صندوق های پژوهش و فناوری» دانست که گاه به نادرستی «صندوق های پژوهش و فناوری» نامیده می شدند.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: در طول این دو دهه، کسب و کارها به بلوغ و تکامل رسیده اند، به گونه ای که به یک صنعت دانش بنیان تبدیل شده اند. در راستای این بلوغ، نیازهای آنها نیز افزایش یافته و اکنون در فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش بنیان کشور، سه نوع کسب و کار از جمله کسب و کار نوین دانش بنیان، شرکت دانش بنیان نوآور نقش آفرینی می کنند. و بنگاه نوآور مبتنی بر دانش، هر کدام با توجه به ماهیت، مأموریت و اندازه خود، و نیاز به راه‌حل‌ها و انواع حمایت یا تامین مالی خاص دارند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تنها حوزه ای که می توانیم کارهای کوچک اما با ارزش افزوده زیاد را ببینیم حوزه دانش است، افزود: تنها حوزه ای که می تواند چند گرم فولاد را به محصولی با ارزش افزوده تبدیل کند اینجاست. چیزی که ارزش چند صد دلاری را نشان می دهد. بر این اساس صنایعی که دانش بنیان شدند توانستند ارزش افزوده خوبی داشته باشند و در واقع صنعت دانش بنیان را تشکیل دهند. امروزه شرکت‌های بزرگی که به صنایع دانش‌بنیان تبدیل شده‌اند، نیازمند انواع حمایت‌ها و تسهیلات خاص متناسب با ویژگی‌ها و نیازهای خود هستند.

دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر اینکه حمایت ها باید متناسب با نیاز و اندازه هر یک از سه نوع کسب و کار دانش بنیان ذکر شده باشد، گفت: در این فضا استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا دانش بنیان نیازمند حمایت و توانمندسازی گلخانه ای هستند تا بتوانند رسیدن به بلوغ نوع حمایت از صندوق های پژوهش و فناوری مناسب و مختص این نوع کسب و کارهای دانش بنیان است.

وی با بیان اینکه نیازمند سهم قابل توجهی از هزینه های تحقیق و توسعه بنگاه ها با کمک صندوق های پژوهش و فناوری هستیم تا خون تازه ای به رگ های بنگاه های دانش بنیان وارد شود، تصریح کرد: حداقل به 20 تا 60 تریلیون نیاز داریم. تومان از منابع. نیازهای تحقیق و توسعه باید از صندوق های تحقیق و فناوری تامین شود. این موضوع حمایت ویژه و نهادهایی را می طلبد تا به تعهدات خود عمل کنند.

دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر اینکه بنگاه های اقتصادی بزرگ نیازمند حمایت در قالب اعتبارات مالیاتی و حمایت های ترجیحی هستند، افزود: برای تامین مالی بنگاه های متوسط ​​و بزرگ منابعی را از محل حمایت های ارائه شده در تبصره 18 تخصیص می دهیم و معاونت علمی یکی از معاونت های علمی است. موسسات پیشرو در تخصیص این منابع بود.

وی افزود: خوشبختانه از حدود دو ماه پیش سامانه ارزیابی دارایی های نامشهود بنگاه های دانش بنیان در تعامل بین معاونت علمی و وزارت اقتصاد اجرا شد که گامی ارزشمند در افزایش سرمایه تشکیل می دهد. از این شرکت ها »

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به تشکیل بازار ویژه بنگاه های دانش بنیان در بازار سرمایه، گفت: عرضه اولیه و انتشار اوراق بدهی کسب و کارهای دانش بنیان از دیگر اتفاقاتی است که می تواند گامی رو به جلو در ارائه خدمات باشد. سرمایه، پایتخت. برای این شرکت ها

عبدالمجید مرشیدی، مدیرکل معاونت مالی و سرمایه گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ضمن تشریح برنامه های مربوط به افزایش سرمایه صندوق های پژوهشی و فناوری گفت: این افزایش سرمایه از محل منابع بخشی است. 11 بند الف تبصره 18 قانون بودجه سال 1401 .

مرشیدی یکی از چالش ها را کمبود منابع مالی صندوق ها عنوان کرد و گفت: با حمایت معاونت علمی و وزارت اقتصاد در چارچوب این تفاهم نامه توسعه جدی در این حوزه صورت گرفته است. اولویت معاونت علمی تسهیل استفاده از بازار پول و سرمایه کشور است و رویکرد معاونت علمی در رتبه بندی صندوق ها این بوده است که هر صندوق را بر اساس بضاعت و عملکرد آن ارزیابی کند.

وی افزود: در این راستا از طریق سامانه سپاس که اطلاعات تمامی صندوق ها را ثبت می کند، صندوق هایی که کمتر از 45 درصد ظرفیت استفاده نشده داشتند شناسایی شدند. همچنین اعتبارات مستقر در مناطق کمتر برخوردار نیز برای تخصیص این مبلغ در قالب این برنامه مشخص شده است. با اختصاص 300 میلیارد تومان برای افزایش سرمایه 25 صندوق منتخب، سرمایه صندوق ها به بیش از 832 میلیارد تومان افزایش می یابد. هم اکنون بیش از 70 صندوق پژوهش و فناوری با سرمایه بیش از 2500 میلیارد تومان در کشور فعالیت می کنند. ضمانت های صندوق های پژوهش و فناوری تاکنون از مرز 13500 میلیارد تومان گذشته است. این افزایش سرمایه ظرفیت صندوق ها برای صدور ضمانت نامه اعتباری را 9600 میلیارد تومان افزایش می دهد.

به گفته معاون علمی رئیس جمهور، در قالب این موافقتنامه، افزایش سرمایه صندوق های پژوهش و فناوری با نظارت و مشارکت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور انجام شد. بر این اساس در مجموع 300 میلیارد تومان سرمایه برای 25 صندوق منتخب پژوهش و فناوری افزایش یافت به طوری که ظرفیت آنها برای صدور ضمانت نامه اعتباری بیش از 9 میلیارد تومان افزایش یافت.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *