ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی مدیر امور کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: تنها 31 هزار نفر یعنی کمتر از یک درصد در کشور تخصص کشاورزی دارند.
حمید حاجی نژاد چهارشنبه 21 مهرماه در همایش تخصصی پیش کاشت گندم و جو که در شهرستان نیشابور برگزار شد، خاطرنشان کرد: در کشور حدود 4 میلیون نفر تولید کننده محصولات کشاورزی داریم که از این تعداد تقریبا یک میلیون و 300 هزار نفر تولید می کنند. میلیون ها نفر بی سواد هستند و به صورت کاملا سنتی و تجربی فعالیت می کنند.
وی همچنین گفت: حدود 60 درصد از کارگران تولیدات کشاورزی با میانگین سنی 60 تا 64 سال سواد پایینی پس از فارغ التحصیلی دارند و تنها 208 هزار نفر تحصیلات دانشگاهی دارند.
وی با اشاره به اینکه تنها 31 هزار نفر یا کمتر از یک درصد تخصص کشاورزی دارند، افزود: حتی اگر در 35 سال گذشته 7 میلیارد و 400 میلیون مترمکعب آب در اختیار بخش کشاورزی بود، اکنون به 4 میلیارد و 700 نفر رسیده است. میلیون. متر مکعب.
وی گفت: اگرچه در برنامه ششم این مقدار به کمتر از 4 میلیارد مترمکعب می رسد، اما با افزایش بهره وری کل تولید استان به 7.5 میلیون تن در مقابل یک میلیون و 500 هزار تن رسیده است.
وی گفت: در این همایش به دنبال این هستیم که شکاف تولید را بین کشاورزان سنتی و کشاورزان مترقی پر کنیم. وی سواد و سطح تحصیلات کشاورزان را یکی از عوامل مهم در آموزش پذیری و علاقه کشاورزان به یادگیری چیزهای جدید و ارتقای مهارت های خود دانست. مطالب علمی به روز
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور در ادامه از برگزاری همایش تخصصی پیش کاشت گندم و جو با محوریت راهکارهای افزایش عملکرد به تفکیک واحد سطح خبر داد و گفت: بین استفاده از این محصول رابطه مستقیم وجود دارد. تجهیزات و فناوری های مدرن کشاورزی و میزان بهره وری با سطح تحصیلات استفاده کنندگان.
علی مبارکی افزود: تنها با اعمال مدیریت در شرایط یکسان می توان عملکرد در واحد سطح را از 43 درصد به 65 درصد محصولاتی مانند گندم، سیب زمینی، ذرت و پنبه افزایش داد.
وی با برشمردن عوامل محدودکننده رشد از جمله اقلیم حاکم بر منطقه و خشکسالی های مکرر و برشمردن اهمیت خاک، میانگین مصرف کود در جهان را 305 کیلوگرم در هکتار اعلام کرد و افزود: این میزان در کشور ما تقریباً 168 کیلوگرم در هکتار است. زمین های کشاورزی که حدود نیمی از مصرف جهانی را تشکیل می دهد.
حسن جعفریانی مدیرعامل اتحادیه تعاونی های تولید روستایی شهرستان در ادامه این همایش از آماده سازی 13 شرکت تحت پوشش اتحادیه در سه شهرستان نیشابور، زبرخان و میان جلگاه و داشتن مرکز خدمات غیردولتی ارائه دهنده خدمات مشاوره ای خبر داد. ، بازدید میدانی و تامین نهاده ها و … وی گفت: تعاونی های تولیدی به دنبال تزریق دانش فنی و تخصصی به کشاورزان خود هستند و افزایش تولید در حوزه ها و حوزه فعالیت این تعاونی ها نشان دهنده این ادعاست.
همایش تخصصی پیش کاشت گندم و جو با محوریت راهکارهای افزایش عملکرد در واحد سطح به همت اداره تعاون روستایی و اتحادیه تعاونی های تولید روستایی این شهرستان با حضور مدیر امور کشاورزی برگزار شد. سازمان، سرپرستان جهاد کشاورزی شهرستان های فیروزه و زبرخان، رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی، رئیس اداره تعاون روستا، روسای مرکز سه گانه جهاد کشاورزی نیشابور، رئیس اداره تولیدات گیاهی و جمعی از کشاورزان نخبه و پیشرو این شهرستان در سالن همایش های دانشگاه نیشاب برگزار شد.
انتهای پیام