تولیدکنندگان از پرداخت اجاره رضایت ندارند/تدارکاتی برای تامین نیازهای بازار سیمان و فولاد در حال انجام است.
دبیر انجمن سنگ آهن ایران با بیان اینکه تجربه صدور حواله های عجیب و غریب در بازارهای کالایی کشور را نمی توان فراموش کرد، گفت: در حال حاضر نمی توان تجربه حواله های عجیب و غریب در بازارهای کالایی کشور را فراموش کرد. وی از بین رفتن رانت های گذشته و بی نظمی های موجود را نتیجه شفافیت بورس دانست و خروج سیمان و فولاد از بورس کالا را تکرار اشتباهات گذشته عنوان کرد و تاکید کرد: با ساماندهی در نشست با ذینفعان، سیاست گذاران می توانند به وضوح سهم تامین نیازهای هر بخش را مشخص کنند تا نیازی به حذف شفافیت بازار نباشد.
سعید عسکرزاده در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص سوالات مطرح شده در خصوص افزایش قیمت سیمان و فولاد و خروج آنها از بورس کالا، ضمن نادرست خواندن سوالات مطرح شده، اظهار کرد: این اظهارات صحیح نیست و علمی ندارد. اساس زیرا اگر قیمت یک کالا افزایش یابد، ناشی از عوامل خارج از بورس است; بنابراین من معتقد نیستم که خروج این کالاها از بورس می تواند تاثیر مثبتی بر قیمت ها داشته باشد.
به گفته دبیر انجمن آهن و فولاد ایران، خروج این کالاها از بورس کالا، شرایط نامشخصی را ایجاد می کند که تجربه تلخ حواله های عجیب و غریب در بازار در دهه های اخیر و به دنبال آن رانت و اخاذی را شاهد بودیم. حاشیه بازار ایجاد شده بود
وقتی عرضه و تقاضا شفاف نباشد، فساد به وجود می آید
وی با اشاره به تجربیات گذشته یادآور شد: در سالهایی که حوالههای کالا از طریق دلال انجام میشد، اصلاً مشخص نبود که تقاضای واقعی چقدر بوده و به همین دلیل برنامهریزی تولید سخت بود. زمانی که سطح عرضه و تقاضا مشخص نیست، فساد رخ می دهد و عده ای وارد بازار می شوند و بازار را گرسنه نگه می دارند تا با افزایش قیمت ها نیاز مصرف کنندگان در بازار سیاه را تامین کنند.
این مقام صنفی گفت: اقدامات عجولانه که نسخه های غیرکارشناسی و تک بعدی برای رفع مشکلات کوتاه مدت تجویز می شود، قطعا زیان آور است و شرایط بازار را بر هم خواهد زد.
دبیر انجمن سنگآهن ایران گفت: اگر دغدغهای در بازار داریم باید در جلساتی با فعالان صنعت برای رفع نیازها فکر کنیم. مثلاً اگر در طرح پروژه ای مانند مسکن ملی داریم، باید جلساتی با انجمن های تخصصی برای رفع نیازها و تعیین تکالیف خاص و حتی سهم هر بخش برای رفع نیازهای پروژه داشته باشیم.
تجربه فروش خودرو در بورس را نمی توان به سایر کالاها تعمیم داد
عسکرزاده مشکل خودرو و بازار آن را برشمرد و خاطرنشان کرد: اساسا برداشت ها اشتباه بوده است. خودرو انحصاری است و خودرو در بازار بورس موفق نبوده است. همچنین جای سوال است که آیا این به دلیل نگاه انحصاری به این حوزه است؟ صرف نظر از این، نمی توان این تجربه را به همه کالاهایی که در بورس داریم تعمیم داد.
بحث ما در بورس خارج کردن آن از بورس نیست، بلکه توسعه بورس و ارائه بیشتر به آن است.به گفته وی بحث ما در بورس خارج کردن آن از بورس نیست، بلکه توسعه بورس و عرضه بیشتر در آن است. مانند همه جای دنیا، بورس کالا روز به روز قوی تر می شود و حذف محصولات از بورس یک اشتباه محض است.
عسگرزاده تصریح کرد: بورس به عنوان ابزاری برای شفاف سازی قیمت ها، عرضه و تقاضا شناخته می شود و اثربخشی آن بر اساس آمار تولید و رشد صنعت قابل ارزیابی است. اگر شرایط غیرعادی ایجاد شود، اینها مداخلات اجباری هستند که تجربه نشان داده است که رقابت سالم و شفافیت و همچنین آزادی عمل بیشتر می تواند این شرایط غیرعادی را متعادل کند.
انتهای پیام