سازمان بازرسی از دولت خواست در اسرع وقت اقدامات لازم را برای صدور دستورالعمل ها و مقررات مربوط به واردات خودروهای فرسوده انجام دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، هشتم خردادماه امسال با تصویب مجلس، مجوز واردات خودروهای فرسوده برای تنظیم بازار صادر شد. اجازه داده شد و در 10 تیرماه همان سال محد باقر قالیباف رئیس شورای اسلامی در نامه ای خطاب به سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور قانون واردات خودروهای فرسوده را ابلاغ کرد. پس از آن مطالباتی از سوی جامعه مطرح شد.
ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جلسه شورای عالی قوه قضائیه و در پاسخ به سؤالات رئیس قوه قضائیه درباره روند اجرای تعهدات خودروسازان به خریداران و شماره گذاری خودروهای تولیدی. و همچنین سایر ابعاد مربوط به تولید و عرضه خودرو گفت: علیرغم پیشنهاد مواد در گذشته در برخی مطبوعات مبنی بر احتکار خودروهای این دو خودروساز، همکاران ما در سازمان بازرسی در جریان تحقیقات خود به این موضوع نپرداخته اند.
وی افزود: ایران خودرو در سال جاری 267 هزار و 620 دستگاه خودرو تولید کرد که از این تعداد 254 هزار و 803 دستگاه فاکتور شده و 13 هزار و 786 دستگاه در حال شماره گذاری است. همچنین نزدیک به 17 هزار خودروی این شرکت به دلیل مسائل مربوط به استاندارد یا موارد دیگر هنوز صورتحساب دریافت نکرده اند.
وی ادامه داد: سایپا در سال جاری 245 هزار و 453 دستگاه خودرو تولید کرد که از این تعداد 226 هزار و 662 خودرو فاکتور (رعایت تعهدات) و 12 هزار و 187 دستگاه نیز به دلیل عدم مجوز از سازمان استاندارد یا مشکلات زیست محیطی، شماره گذاری نشده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بخشی دیگر از سخنان خود در خصوص روند واردات خودروهای نو و کارکرده به کشور گفت: با وجود اینکه قانون واردات خودرو d اگرچه مدت ها پیش فرصت تصویب شده بود، اما وجود دارد. هنوز هیچ دستورالعمل و مقرراتی از سوی دولت برای واردات این خودروها وجود ندارد، آنها صادر نشده اند و به همین دلیل خودروهای فرسوده را وارد کشور نکرده ایم. انتظار داریم دولت هر چه سریعتر اقدامات لازم را برای صدور دستورالعمل ها و مقررات مربوط به واردات خودروهای فرسوده انجام دهد.
وی همچنین ثبت نام حدود 33 هزار نفر از متقاضیان واردات خودروی جدید به کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: تا امروز کمتر از 4 هزار خودروی جدید وارد گمرکات کشور شده و کمتر از 2 هزار خودرو در گمرکات ترخیص شده است.
وی با اشاره به کم بودن تعداد خودروهای جدید وارداتی در گمرکات کشور طی مدت گذشته، مسائلی مانند «فرایند اخذ مجوز استاندارد برای خودروها» را از جمله دلایل اصلی واردات کم خودروهای جدید به کشور دانست. . آداب و رسوم کشور در روزهای اخیر
کاظمی فرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه همچنین در این جلسه یکی از عوامل ناقص اجرای احکام قضایی فراری بودن محکومان بود و گفت: راهکار سند تحول قضایی برای حل این مشکل ایجاد سامانه اطلاعاتی برای محکومان فراری است و ما نیز در این زمینه اقدام کردیم. باید اعلام کنم که این سامانه با همکاری بسیار خوب دادستانی انجام می شود و کل کشور مورد بهره برداری قرار گرفته است.
وی در این راستا استفاده از دستگاه های کنترل تردد در تمامی مراجع قضایی را مورد تاکید قرار داد.
انتهای پیام