جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

ابزارهای تثبیت نرخ دلار را شناسایی کنید

این در گفتگو با آنا توضیح داده شد؛

یک کارشناس ارزی معتقد است: خوش بینی به تعامل با جامعه جهانی، آزادسازی منابع بلوکه شده و تحقق برخی قیمت ها باعث تثبیت نرخ ارز در حدود 50 هزار تومان شده است.

علی اصغر سمیعی، رئیس سابق اتحادیه صرافان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، توضیح داد: تثبیت نرخ ارز در 50 هزار تومان طی 7 تا 8 ماه گذشته یک امر نیست. نتیجه. این اتفاق بدی است و اینکه در بازار ارز نوسانات کوچکی داریم بد نیست: به نفع اقتصاد کشور است اما به شرط اینکه قیمت به سمت واقعیت حرکت کند.

وی ادامه داد: پیش بینی می شد قیمت ارز در ابتدای امسال حدود 45 هزار تومان باشد و در حال حاضر حدود 50 هزار تومان تثبیت شده و به چند دلیل نوسان زیادی نداشته است. اولاً، خوش‌بینی جامعه نسبت به برخی روابط با خارجی‌ها، افکار عمومی را به این باور رسانده است که ما به سمت تعامل با جامعه بین‌المللی حرکت می‌کنیم. دلیل دیگر آزاد شدن بخشی از پولی است که به لطف مذاکرات در اختیار کشور قرار گرفت.
تثبیت نرخ دلار

سامی افزود: یکی دیگر از دلایل این امر نزدیک بودن برخی قیمت ها به واقعیت است. البته هنوز قیمت‌های غیرواقعی داریم، مثلاً برای برخی اقلام هنوز دلار 4200 تومانی داده می‌شود، اما برخی از آن قیمت‌های غیرواقعی کاهش یافته است، مانند دلار 4200 و 28500 دلار. در برخی موارد کاهش یافته است. امید است هر گونه قیمت غیر واقعی حذف شود چرا که واقعی و منحصر به فرد شدن قیمت ارز به نفع اقتصاد کشور است که می تواند به تولید، صادرات و اقتصاد کشور کمک کند.

آیا تا پایان سال نرخ ارز به 100 هزار تومان می رسد؟

این کارشناس ارزی در پاسخ به این سوال که برخی کارشناسان پیش بینی می کردند نرخ ارز تا پایان سال به 100 هزار تومان برسد، توضیح داد: قیمت دلار بستگی به نرخ تورم در رقمی که کشور ما را نشان می دهد و نرخ تورم دارد. مثلاً در کشورهای منطقه دلار، اگر نرخ تورم در کشور ما حدود 40 درصد و در کشورهای منطقه دلار حدود 4 درصد باشد، باید در طول سال 36 درصد به نرخ ارز اضافه شود، یعنی تقریباً یک درصد در هر سال. روز به هزار، اگر امروز دلار 50 هزار تومان است، فردا صبح نرخ ارز باید 50 هزار و 50 تومان باشد. دلیل اینکه نرخ ارز نسبت به پیش بینی اولیه 45 هزار تومانی تنها 5000 تومان افزایش یافته است، دیکته بودن اقتصاد ما است و واقعی نیست. نداریم که در این صورت فنر مثل بارها آزاد می شود. . از ابتدای سال 57 ارزش تومان 13 برابر شده است، بنابراین با تداوم کاهش ارزش پول ملی و تورم بالای 40 درصد، عجیب نیست که نرخ ارز درست مانند 25 هزار تومان به 100 هزار تومان برسد. افزایش به 50000 تومان. 50000 تومان به همین راحتی می شود 100000 تومان.

پیامدهای افزایش نرخ تورم

وی ادامه داد: مگر اینکه حرکت خوبی در اقتصاد انجام شود و دیگر تورم 40 درصدی نداشته باشیم، حتی اگر تورم زیر 4 درصد داشته باشیم، می توان گفت که قیمت تومان در حال قوی شدن است. تا زمانی که نرخ تورم بالا و تداوم افزایش نقدینگی داریم، افزایش نرخ ارز غیرعادی نیست. هر چقدر هم حجم نقدینگی را افزایش دهند، چون تولید به همان میزان افزایش نمی یابد و مواد تولید نمی شود، استحکام تومان کاهش می یابد، یعنی هر چیزی بر خلاف تومان باشد، مانند بردارهای انرژی، غذا، اشیا و … پوشاک و زمین و مسکن و ماشین و… استحکام آن افزایش می یابد. اگر قدرت داشته باشند و هر یک از این چیزها مانند حامل های انرژی مخصوصاً بنزین را حذف کنند و قیمت آن را از آب ارزانتر کنند، باران به چیزهای دیگری که آنها کنترل نمی کنند می بارد، یعنی وقتی بنزین ارزان می شود. اب. مسکن، محصولات غذایی و … با افزایش قیمت مواجه می شوند. در مورد ارز هم همین طور است و اگر نرخ آن را کنترل کنند، بار آن به دوش مسکن، خودرو و… می افتد.

تثبیت نرخ دلار

ابزار بلند مدت برای کنترل نرخ ارز

به گفته سمیعی، بنابراین ابزار بلندمدت کنترل نرخ ارز، جراحی اقتصادی با کنترل تورم و نه افزایش نقدینگی است. حذف یارانه ها هدفمند نیست، اجازه ندارند به حامل های انرژی یارانه بدهند، حتی اگر نیت خیر داشته باشند، این کار مجاز نیست زیرا به اقتصاد آسیب می رساند.

این کارشناس ارزی تصریح کرد: تنها سه مکان حق اعطای یارانه دارند؛ 1. آموزش، 2. بهداشت و درمان و 3. قضاوت، ایمنی و هر چیز دیگری نباید یارانه داده شود. قیمت واقعی نعمت است و کشور را رقابتی و از نظر اقتصادی قوی می کند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *