محسنی اجایی بر لزوم معرفی جایگاه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد.

رئیس قوه قضائیه گفت: برای ارائه و همگانی کردن ابعاد، توانمندیها و جایگاه «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی» باید اقدامات گستردهتری در سطح جامعه انجام شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین محسنی آژه ای امروز چهارشنبه ۱۴ مهرماه همزمان با آغاز هفته گردشگری با حضور در موزه ملی ایران در بازدید از بخش های مختلف این موزه در دیدار با مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در راستای ارائه و عمومی سازی ابعاد و توانمندی های مختلف و جایگاه «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی». «صنایع دستی» در سطح جامعه باید اقدامات گسترده تری صورت گیرد، زیرا بین حوزه های کاری این وزارتخانه با دین، فرهنگ و تمدن ارتباط تنگاتنگی وجود دارد.
محسنی آژه ای گفت: حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در کشورمان از قابلیت های بسیار بالا و چندگانه ای برخوردار است و این حوزه می تواند کمک شایانی به اقتصاد و مقوله های آموزشی کشور کند.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مقوله دیپلماسی عمومی نیز می تواند عامل این تاثیر باشد و اهمیت این موضوع با توجه به نقشه دشمنان در ایران بیشتر احساس می شود. -فوبیا در واقع حوزه میراث فرهنگی و گردشگری توانایی دفع شر دشمن را دارد.
وی بیان کرد: باید زیرساخت های میراث فرهنگی و گردشگری را هر چه بیشتر تقویت کرد و بدانید سرمایه گذاری در این حوزه منافع زیادی برای کشور به همراه خواهد داشت.
محسنی آژه ای گفت: طبق قانون، همه نهادها موظف به حفاظت و صیانت از آثار تاریخی و بناهای مرتبط با حوزه کاری خود هستند. بر این اساس لازم است وزارت میراث فرهنگی بناهای تاریخی مرتبط با تمامی نهادها را شناسایی و فهرستی از آنها را در اختیار مراجع قضایی قرار دهد تا مراجع ذیصلاح قضایی به عنوان دادستان با جدیت بیشتری وارد مقوله تخریب شوند. بناهای تاریخی در موارد ضروری
رئیس قوه قضاییه گفت: به منظور تسریع و تسهیل در پیشبرد امور حقوقی و قضایی مرتبط با حوزه میراث فرهنگی و گردشگری، تشکیل برنامه های آموزشی مشترک بین قوه قضاییه و وزارت میراث فرهنگی ضروری است.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به سخنان معاون میراث فرهنگی کشور مبنی بر وجود مکان های مجهول الملک در مناطق و بافت های تاریخی کشور که گاه باعث آسیب به بناهای تاریخی می شود، گفت: در این زمینه. ، اصل 49 قانون اساسی تکلیف و ظرفیت های قانونی موجود را تبیین کرده است، لذا لازم است برای شناسایی و معرفی این گونه مکان ها تلاش شود.
رئیس قوه قضائیه در ادامه گفت: معاونت حقوقی وزارت اموال فرهنگی باید از نظر اعتبار و مستندات ادله و دفاعیات در دستور کار پرونده های به نفع یا علیه این وزارتخانه و به گونه ای اقدامات لازم را انجام دهد. در مواردی که حق وزارتخانه در حفاظت از میراث فرهنگی و بناهای تاریخی و امور مربوط به گردشگری مشهود و قطعی است، قبل از تصمیم گیری نهایی باید برای اتخاذ راه حل مقتضی ارجاع شود.
رئیس قوه قضائیه سپس به تشریح و تشریح اصل 83 قانون اساسی ناظر بر کار وزارت میراث فرهنگی و همچنین بند (د) قانون مبارزه با اخلالگران در نظام اقتصادی پرداخت و گفت: طبق قانون، هرگونه اقدامی که در جهت سرکوب میراث یا ثروت فرهنگی باشد، حتی اگر منجر به صدور آن نشود، کالای قاچاق محسوب میشود و کلیه کالاهایی که برای صدور از کشور در نظر گرفته شده است، مال موضوعیت محسوب میشود. قاچاق است و به نفع دولت ضبط می شود. این اعلامیه حقوقی نشان دهنده اهمیت حوزه کاری میراث فرهنگی است به همین دلیل شما متولیان این حوزه باید با جدیت پیگیر اجرای این ظرفیت های قانونی در راستای صیانت و حفاظت از میراث فرهنگی، سرمایه و گنجینه های ملی باشید.
ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این دیدار با اشاره به پنجمین سالگرد روز جهانی گردشگری، خاطرنشان کرد: از حجت الاسلام والمسلمین اژه ای که در اولین روز از هفته گردشگری در این نشست شرکت کردند، تشکر می کنیم. و مسائل مربوط به این وزارتخانه را بررسی می کنند. با توجه به نظر مترقی رئیس قوه قضائیه در موضوعات مختلف، امید زیادی به حمایت معنوی ایشان برای کمک به توسعه گردشگری داریم.
وی افزود: فرصت همکاری و دوستی طولانی با حجت الاسلام والمسلمین اژه ای را داشتم. اخلاق و رفتارشان واقعاً پسندیده است و هر چه مقام های بالاتری داشته باشند روحیه و اخلاقشان فروتن تر است. یکی از گفته های ما این است که بزرگان ما باید بزرگ باشند. خوشحالیم که حجت الاسلام والمسلمین اژه ای در این سمت کارهای بسیار خوبی انجام می دهند و این برای انقلاب بسیار مفید است.
وزیر میراث فرهنگی با اشاره به اهمیت ماموریت های این وزارتخانه افزود: بخشی از ماموریت ما به معاونت صنایع دستی مرتبط است. بسیاری از صنایع دستی توسط زنان انجام می شود و بسیاری از مشکلات جامعه با صنایع دستی قابل حل است. ما معتقدیم نزدیک ترین هنر به سبک زندگی، هنر ایرانی است و نزدیک ترین هنر به دین، صنایع دستی است. یکی از موضوعاتی که غربی ها مطرح می کنند، همسان سازی است. آنچه می تواند از این همسان سازی جلوگیری کند، کاردستی است.
وی گفت: سرمایه گذاری در حوزه گردشگری یک ضرورت مطلق است و باید موانع موجود را برای جذب سرمایه های مردمی در این حوزه برطرف کنیم که طبیعی است.
ضرغامی افزود: گردشگری باید و می تواند جایگزین درآمد سنتی ما شود و این صنعت جایگزین نفت شود. رهبر معظم انقلاب نیز بر توسعه صنعت گردشگری تاکید کردند. ما حداقل 15 نوع گردشگری داریم و این تنوع می تواند به درآمدزایی و ایجاد شغل کمک کند.
وزیر میراث فرهنگی یادآور شد: صنعت گردشگری نیاز به حمایت دارد. سرمایه گذاران گردشگری آماده ورود به این صنعت هستند و تنها خواسته آنها رفع موانع پیش روی خود است. کشورهای همسایه که رقیب ما هستند این مشکلات و موانع را حل کرده اند. حجت الاسلام و المسلمین ایقعی در دوران تصدی این مسئولیت از توفیقاتی برخوردار بودند. لذا از جنابعالی به عنوان رئیس قوه قضائیه تقاضا داریم در این زمینه سهیم باشید و در صورت نیاز دستورات لازم را به دادستان ها و قضات جهت تقویت همکاری ها در حوزه گردشگری صادر نمایید.
دارابی معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این نشست با ارائه گزارشی از عملکردهای اخیر این وزارتخانه خواستار تسهیل در روند ثبت آثار فرهنگی کشور در یونسکو شد. سازمان.
وی در ادامه بر لزوم مبارزه قاطع با جرایم مرتبط با میراث فرهنگی تاکید کرد و خواستار ایجاد شعب ویژه رسیدگی به این نوع جرایم به ویژه در 10 استان کشور شد.
دارابی ضمن قدردانی از عملکرد سازمان بازرسی گفت: ما در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می بینیم که سازمان بازرسی به دنبال ضربه زدن به ما نیست، بلکه مدام در تلاش است تا با توصیه های خود ما را در انجام وظایف خود یاری کند. .
شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز با تاکید بر اینکه بیش از 2500 طرح گردشگری در کشور در حال اجرا است، خواستار تشکیل مرجع قضایی برای رفع موانع اجرای این طرح ها شد. .
طلوعی معاون توسعه مدیریت وزارت میراث فرهنگی در این دیدار به تشریح روابط نزدیک و مطلوب این وزارتخانه با سایر نهادها پرداخت.
گفتنی است، پیش از این دیدار حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژی به همراه ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از قسمت های مختلف موزه ملی ایران بازدید کردند.
رئیس قوه قضاییه در این بازدید سوالاتی در خصوص نحوه تحویل و دریافت اشیاء باستانی از این وزارتخانه مطرح کرد.
محسنی آژه ای همچنین با اشاره به قرار گرفتن چند قطعه از نقوش برجسته پرسئوس در موزه ملی ایران، با توجه به آسیب هایی که در اثر انتقال و جابجایی این نقوش به سازه اصلی پرسئوس وارد شده است، این نکته ظریف را برجسته کرد که از دست رفتن در یک بنای تاریخی به دلیل انتقال و جابجایی قطعات و اشیاء آن ممکن است اصالت تمدنی آن مخدوش شود.
رئیس موزه ملی ایران ضمن تقدیر از صحت نظر رئیس قوه قضائیه در خصوص اهمیت حفظ اصالت آثار تاریخی و تمدنی، توضیحاتی در خصوص زمان و نحوه انتقال و جابجایی این نقش برجسته ارائه کرد. از بافت اصلی تخت جمشید به موزه ملی ایران پرداخته و قدمت نقش برجسته مذکور را حدود 100 سال عنوان کرده است. سال گذشته از تخت جمشید به موزه ملی منتقل شد و اکنون تاکید می شود که قطعات و اشیای بنای تاریخی جابه جا نشوند و در یک مکان قرار گیرند.
انتهای پیام