فصل چهارم قانون کار به موضوع حفاظت فنی و سلامت در کار می پردازد. در این راستا ممکن است سوالاتی در خصوص بازرسی از کارگاه ها و نحوه رعایت مقررات ایمنی توسط کارگران مطرح شود که پاسخ برخی از آنها بر اساس اطلاعیه است. اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس ماده 85 قانون کار، به منظور صیانت از نیروی انسانی و مادی کشور، رعایت دستورالعمل های ابلاغی شورای عالی حفاظت فنی برای تامین حفاظت فنی و وزارت بهداشت، الزامی است. درمان و آموزش پزشکی برای پیشگیری از بیماریهای شغلی و تضمین سلامت شغلی و همچنین محیط کار و کار برای کلیه کارگاهها، کارفرمایان، کارگران و کارآموزان الزامی است.
کارگاه های خانواده نیز مشمول مفاد این فصل بوده و ملزم به رعایت اصول فنی و بهداشت حرفه ای می باشند.
بر اساس ماده 91 قانون کار، کلیه کارفرمایان و کارمندان واحدهای موضوع این قانون موظفند ابزار و امکانات لازم را طبق مصوبات شورای عالی حفاظت فنی برای تأمین حفاظت تهیه و در اختیار آنان قرار دهند. و سلامت کارگران در محیط کار و نحوه استفاده از آنها. ابزارهای ذکر شده را به آنها آموزش دهید. همچنین بر رعایت مقررات ایمنی و بهداشت نظارت داشته باشند همچنین افراد مذکور موظف به استفاده و نگهداری از تجهیزات ایمنی و بهداشت فردی و اجرای دستورالعمل های مربوطه کارگاه می باشند.
کدام کارگاه ها از نظر ایمنی و حفاظت فنی مشمول بازرسی کار می شوند؟
کلیه کارگاه های مشمول قانون کار (حتی کارگاه های خانوادگی) باید از نظر مسائل ایمنی و حفاظت فنی مورد بازدید قرار گیرند.
کارفرمایان چگونه بازرسان کار را شناسایی می کنند؟
بر اساس ماده 100 قانون کار، کلیه بازرسان کار دارای کارت مخصوصی با امضای وزیر کار هستند که باید در هنگام بازرسی همراه آنها باشد و به درخواست مسئولان یا مدیران کارگاه ها ارائه شود.
چه تعداد دست لباس کار به کارگران مشمول قانون کار تعلق می گیرد؟
بر اساس ماده 61 آیین نامه حفاظت و بهداشت عمومی در کارگاه ها، کارفرما موظف است سالیانه دو دست لباس کار به صورت رایگان و بدون ایجاد حادثه در اختیار کارگران قرار دهد.
نوع و نحوه تحویل وسایل حفاظت فردی به کارگران چگونه است؟
کارفرما موظف است بر اساس ماده 1 آیین نامه تجهیزات حفاظت فردی مصوب شورای عالی حفاظت فنی، به منظور انتخاب تجهیزات حفاظت فردی مناسب با نوع کار، شرایط محیط کار را شناسایی و ارزیابی کند. کنترل خطر و همچنین بر اساس ماده 2 آیین نامه باید وسایل حفاظت فردی متناسب با نوع کار تهیه شود و برای خطرات احتمالی و محیط کار به مقدار آماده شده و به صورت رایگان در اختیار کارگران قرار گیرد.
حداقل سن برای کار در کارگاه های مشمول قانون کار چقدر است؟
با توجه به ماده 79 قانون کار، حداقل سن برای استخدام در کارگاه های مشمول قانون کار 15 سال است، بنابراین متخلفان علاوه بر جلوگیری از ادامه اشتغال این افراد، علاوه بر رفع تخلف و یا پرداخت حقوق به کارگران. حقوق یا دو نفر به مجازاتهای ماده 176 قانون کار محکوم خواهند شد.
آیا کارگران موظف به رعایت قوانین ایمنی در کارگاه هستند؟
بر اساس بند دوم ماده 91 قانون کار، کارگران موظف به استفاده و نگهداری از تجهیزات حفاظتی و بهداشتی و اجرای دستورالعمل های مربوطه می باشند.
آیا بازرسان کار می توانند تجهیزات خطرناک یا بخشی از کارگاه را تعطیل کنند؟
هر گاه بازرس کار یا کارشناس طب کار در حین بازرسی تشخیص دهد که احتمال وقوع حادثه یا خطری در کارگاه وجود دارد، بازرس کار یا کارشناس طب کار موظف است فورا مراتب را به کارفرما یا نماینده وی اطلاع دهد. در نوشتار. و همچنین مافوق مستقیم و از طریق اداره صلاحیتدار محل تعطیلی و پلمب تمام یا قسمتی از کارگاه را از محاکم قضایی استعلام نماید.
بازرسان کار چگونه وارد کارگاه ها می شوند؟
بازرسان کار به عنوان بخشی از وظایف خود حق دارند در هر ساعت از شبانه روز بدون اطلاع قبلی در مجتمع ها و مؤسسات موضوع ماده 85 قانون کار وارد و بازرسی انجام دهند. آنها همچنین می توانند از اماکن مربوطه بازدید کنند. دفاتر و مدارک موسسه و در صورت لزوم بخشی از آنها باید رونوشت تحصیلی خود را اخذ نمایند. بازرسی از کارگاه ها به طور مستمر با تذکرات و اشکالات، مزاحمت ها و نقص ها و در صورت لزوم درخواست تعقیب متخلفان انجام می شود. با مقامات ذیصلاح
بازرسان کار چگونه وارد کارگاه های خانوادگی می شوند؟
ورود بازرسان کار به کارگاه های خانوادگی منوط به مجوز کتبی دادستان محل است.
کارفرما یا نمایندگان قانونی او چگونه از ورود بازرسان کار و ایجاد اختلال در بازرسی جلوگیری می کنند؟
کارفرمایان و سایر اشخاصی که از ورود بازرسان کار و کارشناسان بهداشت حرفه ای به کارگاه های مشمول قانون کار ممانعت نمایند یا از انجام وظایف آنان ممانعت نمایند و یا از ارائه اطلاعات و مدارک لازم به آنان خودداری نمایند به مجازات های مقرر در قانون کار محکوم خواهند شد. قانون ، بسته به مورد.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس ماده 96 قانون کار، به منظور اجرای صحیح قانون و مقررات حفاظت فنی، اداره کل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل می شود که وظایف زیر را بر عهده دارد.
نظارت بر اعمال مقررات حاکم بر شرایط کار، به ویژه مقررات حمایتی مربوط به کارهای دشوار، مضر و خطرناک، زمان کار، دستمزد، رفاه کارگران، اشتغال زنان و کارگران جوان.
نظارت بر اجرای صحیح مقررات و مقررات قانون کار و دستورالعمل های مربوط به حفاظت فنی
آموزش مسائل حفاظت فنی و راهنمایی برای کارگران، کارفرمایان و کلیه کسانی که در معرض آسیب و خسارت ناشی از حوادث و خطرات شغلی هستند.
بررسی و تحقیق در مورد مشکلات ناشی از اجرای مقررات حفاظت فنی و تهیه پیشنهاد لازم جهت تغییر میزان و دستورالعمل های مربوط به موارد مذکور با توجه به تحولات و پیشرفت تکنولوژی.
درمان حوادث ناشی از کار در کارگاه های تحت پوشش و تحلیل عمومی و آماری این موارد به منظور پیشگیری از حوادث
به گزارش ای بی اس نیوز، کارفرمایان موظفند در روزهایی که ماشین آلات و تجهیزات موجود در کارگاه به دلایل ایمنی و حفاظت فنی پلمب شده و یا کارگاه به دلایلی از جمله رفع ایرادات و عیوب توسط بازرس کار یا تعطیلی کارگاه تعطیل باشد، دستمزد کارگران را پرداخت کنند. کارشناس طب کار یا کارشناس حقوقی.
انتهای پیام