وی با اشاره به خشکسالی سال هیدرولوژیکی گذشته و کمبود ظرفیت برق آبی گفت: یکی از اتفاقاتی که امسال در حوزه سوخت رخ داده این است که با توجه به خشکسالی سال گذشته برق آبی، تولید برق آبی مصرف برق نیروگاه ها 10 درصد افزایش یافت اما حجم نفت کوره تحویلی به نیروگاه ها نسبت به سال گذشته 6 میلیارد لیتر است و بیشترین سوخت مایع تحویلی به نیروگاه ها گازوئیل است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: نفتای این پالایشگاه از مدتها پیش با قیمتهای پایین صادر میشد، در حالی که واحد تبدیل نفتا به بنزین تکمیل و کاتالیزور متوقف شده بود. اکنون در پالایشگاه لاوان، نفتا در حال تبدیل شدن به بنزین است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان اینکه در حال حاضر به دنبال تعیین کارمزد در سیستم عامل کنترل پمپ بنزین ها هستیم، گفت: تلاش بر این است که شرکت ها خود را به جلسات انتقال دهند. برای تعیین نحوه قیمت گذاری یک کمیسیون معقول.
به گزارش ای بی اس نیوز، جلیل سالاری در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز مبنی بر آخرین وضعیت اجرای طرح اختصاص سهمیه بنزین به افراد، گفت: زیرساخت های نرم افزاری برای اجرای این طرح باید ایجاد شود و هیچ اقدامی صورت نگرفته است. هنوز.” پس از تکمیل اطلاع رسانی داده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: در حال حاضر بحثی درباره طرح اختصاص بنزین به افراد وجود ندارد و در دست بررسی است و پس از بررسیهای لازم اطلاع رسانی خواهد شد.
وی با بیان اینکه ورود ل.پی. جی گفت: یکی از بزرگترین چالش ها سیستم قیمت گذاری گاز طبیعی مایع و روش قیمت گذاری است که در حال حاضر در کشور وجود دارد و طبیعتا رقابتی با این سیستم قیمت گذاری وجود ندارد. از نظر ارزش حرارتی، شاخص کیفیت و هزینه های تولید و حمل و نقل، ل.پی. می تواند با ج رقابت کند. ان. G ماهیت ندارد.
اتصال L. پی. J در حال حاضر در سبد سوخت خودرو موجود نیست
سالاری با اشاره به برنامه دولت برای تخصیص سهمیه عیدی گفت: هنوز تکلیف جدیدی اعلام نشده است و روال کار مانند قبل است و همان 60 لیتر شارژ می شود و اگر دولت تعیین تکلیف جدیدی را اعلام کند، اقدام می کنیم. رفتارمتناسب.”
سالاری با اشاره به میانگین مصرف روزانه 86 میلیون لیتر بنزین در کشور گفت: اکنون ذخایر بنزین در وضعیت خوبی قرار دارد و تا نوروز 1401 بنزین وارد نمی کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نکته دوم را تحول ناوگان دانست. چالش سوم میزان دسترسی و انتقال گاز طبیعی مایع از مبدأ تولید به قطب مصرف است که در کل کشور وجود ندارد، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر در برنامه هفتم و هشتم توسعه، میزان دسترسی و انتقال گاز مایع از مبدا تولید به قطب مصرف است. در این بخش از صنعت پتروشیمی توجه به خوراک مایع در اولویت است.
بررسی سیستم عامل پمپ بنزین
تحویل 15 میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاه ها
وی با بیان اینکه میانگین مصرف بنزین در سال جاری به 86 میلیون لیتر در روز رسیده است، گفت: اکنون تولید بنزین بین 103 تا 104 میلیون لیتر در روز برآورد می شود. در روزهای اخیر در پالایشگاه لاوان اقداماتی برای جلوگیری از خام فروشی انجام شده است.
سالاری با بیان اینکه دنیا از نفت کوره و حتی زغال سنگ در نیروگاه ها استفاده می کند، گفت: اما در شرایطی که منابع گازی محدود است، علاوه بر توجه به روش های زیست محیطی، نیازمند تنوع بخشی به سوخت مایع نیز هستیم. سوخت نیروگاه ها
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران واردات بنزین از نوروز 1401 را تکذیب کرد و گفت: برآوردهای خوبی برای تامین بنزین مورد نیاز نوروز امسال داشتیم و اکنون ذخایر بنزین خوب است و در شرایط سوخت زمستانی است. عرضه برای صنایع بزرگ و نیروگاه هایی وجود داشت.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان اینکه امسال حدود 15 میلیارد لیتر سوخت به نیروگاه ها تحویل داده شده که حجم بالایی است، افزود: امروز با کمبود نفت کوره برای صادرات مواجه هستیم. اما به دلیل مصرف بالای گاز در بخش خانگی که در برخی روزها به 650 میلیون مترمکعب میرسید و تراز منفی ایجاد میکرد، وظیفه تامین سوخت مورد نیاز نیروگاهها و صنایع بزرگ را بر عهده دارد.
سالاری دلیل تمایل پالایشگاه ها به صادرات نفتا را درج قیمت بالاتر این محصول نسبت به بنزین در صورت های مالی سال گذشته عنوان کرد و گفت: قیمت بنزین 15 تا 20 دلار بالاتر از نفتا بوده است.
سالاری با اشاره به اینکه امروزه پروژه های پتروشیمی عمدتاً در زمینه اوره آمونیاک و متانول بوده و تبدیل آنها به زنجیره پایین دستی یکی از شیشه ها است، گفت: حجم بالای ال پی. G هم در کشور وجود دارد، این حجم را می توان بر اساس قرارداد بلندمدت صنعت پتروشیمی صرف قیمت صادراتی کرد. بدین ترتیب بخشی از ل پی. جی باید به این سمت سوق داده شود زیرا ارزش افزوده بالایی دارد و امروز با شرایط موجود شرایط برای ورود به سبد سوخت خودرو میسر نیست.
ادامه بده
وی با اشاره به مصوبه ای مبنی بر توسعه وجهه برند در پمپ بنزین ها گفت: اهدافی برای کنترل جایگاه ها و اجرای طرح توزیع و کهاب در نظر گرفته شده بود اما عملاً در این زمینه کاری از پیش نرفت. هم اکنون 78 برند برای جایگاه های خدمات در کشور وجود دارد.