مجمع جهانی صلح اسلامی در بیانیهای به مناسبت روز جهانی صلح تاکید کرد: از سازمان ملل متحد و سازمانهای حقوق بشری انتظار داریم که در مقابل نفوذ قدرتها و با اعمال اقتدار مرتبط تلاش کنند استقلال خود را به دست آورند. برای حفظ صلح و امنیت بین المللی، به انتظارات مشروع ملت ها. جهان باید برای برقراری «صلح، عدالت، امنیت و حفظ کرامت انسانی» واکنش نشان دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، متن این بیانیه به شرح زیر است:
امروزه به دلیل تنوع و کثرت تهدیدات بر ساختار نظام بین الملل، بشریت و جامعه بشری بیش از هر زمان دیگری نیازمند صلح و عدالت است. فقر، بی سوادی، سلطه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، جنگ و ترور، کشتار از مهم ترین تهدیدات زندگی پایدار بشری در سایه صلح و همزیستی مسالمت آمیز است و ابعاد این تهدیدات روز به روز در حال افزایش است و به زیان آنها می شود. انسانیت و ارزش های انسانی عدم شناخت دقیق علل و عوامل تهدید کننده صلح و عدالت، مردم را در گذشته و حال از احساس و کنار آمدن با فضای توسعه و عدالت جهانی در جامعه جهانی باز داشته است. انواع مختلف نقض حقوق آنها به صورت روزانه.
مجمع جهانی صلح اسلامی به عنوان یک سازمان غیردولتی فعال در زمینه صلح، عدالت و حفظ کرامت انسانی بر اساس اهداف بشردوستانه، همه ساله در این زمینه و ضمن گرامیداشت این روز، اقدامات و فعالیت هایی را انجام می دهد. نخبگان همه ملت ها و دولت ها تلاش های خود را در دنیای پر هرج و مرج و بحران زده کنونی برای دستیابی به یک صلح عادلانه هدایت می کنند.
مجمع جهانی صلح اسلامی که بیش از یک دهه در گفتمان «صلح عادلانه» در مسیر دستیابی به صلح عادلانه در جهان فعال است، معتقد است: شعار صلح طلبی و احترام به حقوق بشر، مورد استفاده قدرت های بزرگ و در قالب سلطه بر سایر کشورها بوجود می آیند; در میدان عمل چیزی جز از بین بردن صلح، ایجاد ناامنی، آوارگی صدها هزار انسان بیگناه نتیجه ای نداشته است و کشورهای متجاوز همواره مدعی بوده اند که خود را منادی و منجی بشریت معرفی کرده اند. . . اما تجربه جنگ های مختلف در جهان ثابت کرده است که معمولاً وضعیت کشورهای مورد حمله پس از پایان جنگ، نه تنها بهبود نیافته و صلح و امنیت در این کشورها گسترش نیافته است، بلکه وضعیت موجود بدتر از این است. قبل از تهاجم افغانستان نمونه بارز آن است.
به عقیده این مجمع، امروزه انسان و جامعه بشری به دلیل تنوع و انبوه تهدیدها بیش از هر زمان دیگری به صلح و عدالت نیاز دارند. گفتمان «صلح عادلانه» با تکیه بر کرامت انسانی و ارزشهای فطری ادیان الهی، میتواند رویکردی عادلانه داشته باشد و بهعنوان محوریترین بازتاب تعبیر الهی از صلح، حفاظت از حقوق بشر را به دور از قدرت تضمین کند. . بازی ها.
به گزارش مجمع جهانی صلح اسلامی، بینش و درک صحیح از صلح و تلاش برای ایجاد صلحی عادلانه و پایدار می تواند زمینه ساز تحقق عدالت واقعی در جهان باشد تا مردم مسیر زندگی سعادتمندانه را در جهان بیابند. . در پرتو این. بنابراین وظیفه همه نخبگان، اندیشمندان، هنرمندان، رسانه ها و سازمان های مردم نهاد است که در این مسیر حرکت کنند و جهان را به سمت ارزش های عادلانه انسانی سوق دهند.
از این رو «مجمع جهانی صلح اسلامی» روز جهانی صلح را فرصتی برای یادآوری گفتمان صلح، عدالت و حفظ کرامت انسانی به عنوان یک گفتمان مشترک جهانی می داند و اعلام می کند:
* کرامت انسانی، احترام به حقوق اساسی بشر، مورد قبول فطرت پاک انسانی و مورد تاکید همه ادیان الهی، اساس صلح جهانی و صلح عادلانه را تشکیل می دهد.
* از سازمان ملل و دبیرکل سازمان ملل متحد به عنوان مهمترین مرجع تصمیم گیری انتظار می رود که برای برقراری صلح، عدالت و امنیت در جهان توجه و اهتمام بیشتری داشته باشند و از همه امکانات و ظرفیت ها استفاده کنند. برای برقراری صلح عادلانه و پایدار در جهان باید از قانون استفاده کرد.
*لزوم بررسی دقیق بسیاری از چالش ها از جمله مخاطرات اقلیمی و زیست محیطی به ویژه خشکسالی، بیماری های مختلف، فقر، بی سوادی، مهاجرت و … از موضوعات بسیار مهمی است که سازمان ملل باید به آن توجه ویژه داشته باشد.
* ضرورت تلاش سازمان های مردم نهاد فعال در عرصه صلح و عدالت برای ایجاد و ایجاد دانش و درک بین الاذهانی از گفتمان صلح در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی در بین جوانان بسیار حائز اهمیت است.
* با توجه به خطرات مختلفی که امروزه صلح، عدالت و امنیت جهانی را تهدید میکند، از تمامی نخبگان، آزادیخواهان و فعالان حقوق بشر خواسته میشود با درک جایگاه مهم خود به ضرورت صلح جامعه جهانی توجه بیشتری داشته باشند.
*محدودیت، تحریم و آپارتاید علمی و فناوری بخشی از اقدامات نظام سلطه علیه صلح و عدالت علمی در جهان است. از همه نخبگان، آزادی خواهان، آزاد اندیشان، سازمان های مردم نهاد و مراکز علمی و دانشگاهی انتظار داریم ضمن ارائه نظرات سازنده در مواجهه با آپارتاید علمی در جهان، تمام تلاش خود را برای رفع هرگونه تبعیض و نابرابری از جمله آپارتاید علمی انجام دهند. در راستای گسترش عدالت علمی در جهان.
*همچنین با توجه به توطئه های استکبار جهانی که حقوق بشر را در اقصی نقاط جهان به ویژه در جغرافیای جهان اسلام هدف قرار داده است، از سازمان ها، نخبگان و دولتمردان جهان اسلام تقاضا داریم. اسلام. دین با اقدامات سازنده و سازماندهی شده به موقع، ضمن محکوم کردن توطئه های استکبار جهانی، تلاش بیشتر در جهت همبستگی و دستیابی به صلح، عدالت و امنیت جهانی و ایفای نقش بیشتر در سازمان های جهانی.
*مجمع جهانی صلح اسلامی از همه نخبگان و سازمانهای بشردوستانه در سراسر جهان میخواهد تا در این برهه حساس که جهان در حال تجربه نظم جدیدی است، برای گسترش گفتمان صلح جهانی عادلانه و مشترک تلاش کنند.
در نهایت، ما معتقدیم که وظایف و وظایف سازمان های بین المللی با هدف تحکیم حفظ کرامت انسانی و برقراری صلح عادلانه باقی است. بر این اساس، امیدواریم سازمان ملل متحد و سازمان های حقوق بشری با تلاش مستقل از نفوذ قدرت ها و اعمال قدرت های مرتبط با حفظ صلح و امنیت بین المللی، به انتظارات برحق ملت های جهان پاسخ دهند. برقراری «صلح، عدالت، امنیت». و حفظ کرامت انسان ها» پاسخ دهد.
مجمع جهانی صلح اسلامی
سپتامبر 1402
انتهای پیام