برق آبی در سراسر جهان
به گفته اویل پرایس، اکثر پروژه های بزرگ در آسیا و آفریقا توسط شرکت های دولتی اداره می شوند. انتظار میرود توسعه نیروگاه برق آبی در چین در سالهای آینده به دلیل نگرانیهای فزاینده در مورد اثرات زیستمحیطی و کاهش پایههای اقتصادی پروژههای بزرگ کند شود. با این حال، انتظار می رود که اهداف بلندمدت جدید و مشوق های مالی هند با سیل پروژه های بزرگ دنبال شود. دولت هند در نظر دارد ظرفیت انرژی برق آبی را در این دهه حدود 55 درصد افزایش دهد و تا سال 2030 به 73 گیگاوات برساند. در دو سال آینده هیچ افزایش قابل توجهی در ظرفیت در آمریکای شمالی و اروپا پیش بینی نمی شود. با این حال، نوسازی اولویت اصلی برای هر دو منطقه در این دهه خواهد بود.
کاران ساتوانی، تحلیلگر ریستاد انرژی گفت: «نیروهای آبی ستون فقرات تولید برق با کربن کم است و از دهه 1970 در حال رشد بوده است. طی دو دهه گذشته، ظرفیت جهانی نیروگاه برق آبی نصب شده از 680 گیگاوات در سال 2000 به 1200 گیگاوات در سال 2021 افزایش یافته است که رشدی بیش از 75 درصدی را نشان می دهد.
absnews
در مجموع، چین با بیش از 340 گیگاوات ظرفیت نصب شده برق آبی، بیش از سه برابر ظرفیت 112 گیگاوات برزیل، رتبه اول را در جهان دارد. ایالات متحده (84 گیگاوات)، کانادا (81 گیگاوات) و روسیه (50 گیگاوات) در جایگاه های سوم، چهارم و پنجم قرار دارند و پس از آن هند (47 گیگاوات)، نروژ (33 گیگاوات)، ترکیه (30 گیگاوات) و ژاپن (30 گیگاوات) قرار دارند. 23 گیگاوات).
سرمایه گذاری در این بخش تا قبل از سال 2020 با توسعه سایر منابع تجدیدپذیر مانند باد و فتوولتائیک خورشیدی تا حدودی کند شد. این وضعیت با تأخیر در چندین پروژه بزرگ برق آبی و عدم تغییر سیاست در برخی مناطق که رشد را متوقف کرده است تشدید شده است. با این حال، با افزایش انگیزه کشورها برای یافتن گزینه های تجدیدپذیر مناسب برای کربن زدایی منابع انرژی خود، صنعت برق آبی در حال تجربه یک رنسانس است.
پروژه نیروگاه برق آبی چین بایتهان که دو مورد از آن در ژوئن 2021 آغاز به کار کرد، با دور زدن پروژه سد تری درهها، حداکثر 16 گیگاوات در سال پس از بهرهبرداری کامل تا پایان سال جاری تولید خواهد کرد. تبدیل شدن به دومین پروژه بزرگ برق آبی در جهان. نیروگاه برق آبی Wudang Di، یکی دیگر از پروژه های جاه طلبانه چینی با ظرفیت نصب شده 10.2 گیگاوات، در ژوئن سال گذشته به طور کامل به بهره برداری رسید و هفتمین پروژه بزرگ برق آبی در جهان شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، در حالی که انتقال انرژی شتاب می گیرد و کشورها به دنبال پروژه های زیرساختی در مقیاس بزرگ و قابل اعتماد برای پاسخگویی به تقاضای آتی هستند، نیروگاه آبی در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان محبوب ترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان است.
به گفته ریستاد انرژی، برق آبی پس از زغال سنگ و گاز طبیعی، یک ششم تولید برق جهان را تشکیل می دهد. سهم صنعت از تولید برق حدود 60 درصد بیشتر از انرژی هسته ای و بیشتر از همه انواع انرژی های تجدیدپذیر به طور کلی است. تولید برق از نیروگاه های آبی در سال 2021 اندکی افزایش یافت و از 4360 تراوات ساعت در سال 2020 به 4414 تراوات ساعت رسید. در حالی که ظرفیت حدود 17 گیگاوات در سال 2020 و 14 گیگاوات در سال 2021 اضافه شد.
تحقیقات Ristad Energy نشان می دهد که با عبور ظرفیت جهانی از مرز 1200 گیگاوات ساعت و رسیدن سرمایه گذاری ها به 36.3 میلیارد دلار، بازار برق آبی در سال 2022 به رشد خود ادامه خواهد داد.
در سالهای اخیر، آسیا و آمریکای جنوبی به رهبری چین و برزیل منجر به رشد ظرفیت انرژی آبی جهانی شدهاند، در حالی که وضعیت در سایر قارهها نسبتاً یکنواخت بوده است. انتظار می رود مجموع ظرفیت نصب شده برق آبی در آسیا از 462 گیگاوات در سال 2017 به 514 گیگاوات در سال 2022 افزایش یابد. ظرفیت کل در آمریکای جنوبی از 175 گیگاوات به 192 گیگاوات در مدت مشابه افزایش یافته است.
انتظار می رود رشد عمده ظرفیت تا سال 2030 از پروژه های بزرگ مقیاس در آسیا و آفریقا حاصل شود. انتظار می رود ظرفیت نصب شده در آفریقا با نرخ رشد سالانه 2.5 درصد از سال 2017 تا 2023 رشد کند که عمدتاً توسط اتیوپی، موزامبیک و اوگاندا هدایت می شود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز