absnews
موضوع دیگری که وی به آن اشاره کرد کیفیت محصولات ایرانی بود و افزود: در بسیاری از موارد طرف عراقی فکر می کند که محصولات درجه یک ایرانی به دست آنها نمی رسد.
وی با بیان اینکه تحقق تعهدات ارزی ابتدا صادرکنندگان بزرگی مانند صنعت پتروشیمی بوده و سپس به سایر صادرکنندگان تعمیم داده شده است، خاطرنشان کرد: رسیدگی به این موضوع حتی در حیطه تصمیم وزارت امور خارجه نیست و نیازمند تصمیم گیری در کلان است. مرحله. .
شوشتری با بیان اینکه در ابتدا نمی توان انتظار ارسال کامل همه کالاها را داشت، افزود: در نظر داریم برای برخی کالاها گام به گام این امکان را فراهم کنیم.
وی همچنین به اهمیت صادرات خدمات فنی و مهندسی به عراق اشاره کرد و افزود: صنعت و ساخت و ساز همچنان در اقلیم کردستان عراق بسیار پررونق است.
اهمیت توجه به گردشگری سلامت
ای بی اس نیوز/ کرمانشاه سرکنسول ایران در سلیمانیه عراق از افتتاح آتی مرکز تجارت ایران در اقلیم کردستان عراق خبر داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، شوشتری همچنین به پیگیری جدی برای حل مشکلات اوراق ارزی اشاره کرد و گفت: این مشکل برای کشورهایی که با آنها صادرات ریالی داریم مانند عراق و افغانستان جدیتر است.
سرکنسول ایران در سلیمانیه گفت: به جز برخی از تجار و صاحبان برند با تجربه، بخش قابل توجهی از صادرکنندگان ایرانی به عراق درجه دو و سه هستند که به بازار ما ضربه می زند.
شوشتری تخمین می زند که 80 درصد از بیماران عراقی به دلیل هزینه کمتر از خدمات پزشکی ایران استفاده کنند و البته مسیرهای زمینی را نیز ترجیح می دهند.
شوشتری تجهیزات پزشکی، دارو، ماشین آلات کشاورزی، مبلمان، پوشاک و … را برشمرد. به عنوان مهمترین کالاهایی که اکنون باید روی صادرات آنها تمرکز بیشتری داشته باشیم.
به گفته سرکنسول ایران در سلیمانیه، سالانه 12 تا 13 میلیارد دلار به عراق صادرات داریم که با وجود تحریم ها رقم قابل توجهی است.
سرکنسول ایران در سلیمانیه همچنین به اهمیت منطقه کردستان عراق اشاره کرد و گفت: ما سابقه طولانی در تجارت با اقلیم کردستان داریم و شباهت های زبانی، تاریخی و فرهنگی زیادی با مردم این اقلیم داریم.
به سمت صادرات دارو، تجهیزات پزشکی، مبلمان و پوشاک بروید
وی گفت: صادرات به عراق به ویژه اقلیم کردستان و تعاملات تجاری روزافزون با این بخش نیازمند توجه به چند موضوع است که یکی از مهمترین آنها تنوع محصول است.
وی ادامه داد: اگرچه گاهی گفته می شود سهم ترکیه در عراق از ما بیشتر است و ارقام متفاوتی از صادرات این کشور به عراق وجود دارد، اما دلیل آن این نیست که محصولات ترکیه در فروشگاه های عراق به عنوان سهم بالای آنها در بازار عراق دیده می شود. قابل توجه است. “
وی افزود: البته طی دو سال گذشته و با توجه به مشکلات ناشی از شیوع بیماری عروق کرونر در حوزه حمل و نقل، بسیاری از افرادی که قبلا با چین تجارت می کردند، اکنون علاقه مند به همکاری با چین هستند. “
به گزارش ای بی اس نیوز، شوشتری به اهمیت عراق به عنوان کشور همسایه و یکی از شرکای اصلی تجاری ایران اشاره کرد و ادامه داد: عراق دومین شریک تجاری و مقصد صادراتی ما پس از چین است اما به عبارتی اولین تجارت با کیفیت ما است. شریک. زیرا عمده صادرات به این کشور (بدون احتساب صادرات انرژی) که حدود 9 میلیارد دلار است، کالاهای تولید شده در کارخانه ها و صنایع کشور است که باعث ایجاد اشتغال، ارزش افزوده و رونق تولید برای کشور می شود.
شوشتری رفع این مشکل را مستلزم ارتقای کیفیت و تصویر برند محصولات ایرانی دانست.
اعزام کامل به سلیمانیه در آخرین مرحله
وی همچنین به بازگشایی مرز شوشمی برای تردد مسافران اشاره کرد و گفت: 50 درصد این موضوع در اختیار طرف عراقی است و در این زمینه موانعی وجود دارد.
شوشتری گفت: اکنون ایران در بازار عراق با ترکیه رقابت می کند و پس از ترکیه، چین رقیب بعدی ما در این کشور است که در سال های اخیر فعالیت بیشتری داشته است.
وی افزود: کرمانشاه می تواند مرکز جذب گردشگری سلامت از کردستان و سلیمانیه باشد و ما آمادگی داریم حمایت های لازم را انجام دهیم.
به گفته سرکنسول ایران در سلیمانیه، مرکز مشابهی با تخصص در بخش ساخت و ساز در شهر کلار عراق در ماه های آینده راه اندازی خواهد شد.
به گفته شوشتری، مرز نیازمند برنامه ریزی جامع توسعه با استفاده از اعتبارات ملی است. علاوه بر این، با همکاری بخش خصوصی، باید یک سالن VIP برای تجار و مهمانی های عراقی که قصد ورود از این مرز را دارند، فراهم شود.
شوشتری مشوق ها و مزایای خوبی را برای سرمایه گذاری به ویژه در منطقه و سلیمانیه ذکر کرد که باید از آنها استفاده کرد.
شوشتری با بیان اینکه همچنان در عراق در زمینه برخی مصالح ساختمانی مانند کاشی و سرامیک برتری داریم، گفت: نباید از صادرات فناوری های ساختمانی غافل شد.
پرویزخان برای صادرات محصولات کشاورزی به پایانه نیاز دارد
مهدی شوشتری در دیدار امروز (13 بهمن) با فعالان اقتصادی استان کرمانشاه، با اشاره به سیاست های دولت سیزدهم در حوزه تجارت خارجی، اظهار داشت: اولویت اصلی دولت توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و در چندین کشور است. در جلسات ما این موضوع را برجسته کرده ایم.
سرکنسول ایران در سلیمانیه همچنین به کمبود زیرساخت های مرزی که در برخی نقاط در سمت ایران و برخی نقاط در سمت عراق بدتر است اشاره کرد و افزود: در این میان مرز پرویزخان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
راه اندازی مرکز تجاری ایران در اقلیم کردستان و مرکز تخصصی صنعت ساختمان در “کلر”
از ارسال کالای درجه دو و سه به عراق خودداری کنید / به سمت تولید در عراق بروید
موضوع دیگری که سرکنسول ایران در سلیمانیه به آن اشاره کرد، ایجاد یک ترابری تمام عیار بین ایران و عراق بود که بیش از 10 سال است که مطرح شده اما هنوز اجرایی نشده است.
سرکنسول ایران در سلیمانیه ابراز امیدواری کرد با اندیشیدن راهکارهایی بتوان فرمول مناسبی برای صادرکنندگان کوچک و متوسط در نظر گرفت.
وی گفت: «در حال حاضر امکان ایجاد یک حمل و نقل کامل برای کل عراق وجود ندارد.
شوشتری همچنین استفاده از ظرفیت شبکه صرافی را با وجود ریسک بالای آن در انجام تعهدات بورس موثر دانست.
سرکنسول ایران در سلیمانیه با بیان اینکه در حال حاضر در سه یا چهار حوزه از جمله مصالح ساختمانی، میوه و تره بار، مواد غذایی و سوخت فعال هستیم، گفت: افزایش سهم بازار عراق نیازمند تنوع بخشی به محصولات صادراتی است.
شوشتری گفت: حدود 100 برند ایرانی در این مجموعه حضور خواهند داشت و برای اولین بار امکانات و فضا برای 30 شرکت دانش بنیان در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برای دو مرز پرویزخان و باشماق راه اندازی کامل حمل و نقل در نظر گرفته شده است، افزود: در گام های بعدی باید مسیر ترانزیتی به سوریه را نیز فراهم کنیم.
سرکنسول ایران در سلیمانیه با بیان اینکه باید بپذیریم که عراق قصد دارد از محصولات خود در این زمینه ها حمایت کند، خاطرنشان کرد: تنها راه حفظ صادرات در این شرایط این است که برخی از شرکت های ما برای تولید ملک در عراق حرکت کنند.
وی همچنین از افتتاح یک مرکز خرید ایرانی در اقلیم کردستان عراق خبر داد که مجوز آن صادر شده و به زودی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
شوشتری با بیان اینکه یک سال و نیم از رسمی شدن مرز شوشمی می گذرد، گفت: در این مدت ردیابی تردد مسافران زیادی در این قطعه داشته ایم.
شوشتری با اشاره به فعال شدن 12 مرز ایران و عراق خاطرنشان کرد: نیمی از این مرزها به اقلیم کردستان عراق متصل است و سه مرز از این مرزها در استان کرمانشاه قرار دارد.
سرکنسول ایران در سلیمانیه هدف از تاسیس این مرکز را معرفی برندهای کمتر شناخته شده به عراق دانست که ممکن است در حال حاضر نتوانند دفاتر انحصاری خود را در عراق راه اندازی کنند.
وی تاکید کرد: این مرکز فرصت خوبی برای توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی هم در اقلیم کردستان و هم در بخش عرب عراق است.
سرکنسول ایران در سلیمانیه خواستار راه اندازی پایانه صادراتی میوه و تره بار در این مرز شد و افزود: کیفیت و بسته بندی محصولات صادراتی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین از وضعیت بسیار نامطلوب صادرات محصولات کشاورزی از این مرز انتقاد کرد و گفت: پرویزخان به میدان میوه و تره بار تبدیل شده است.
پیگیری رفع مشکل تعهدات ارزی
وی موضوع دیگری که در حوزه روابط تجاری با عراق باید مورد توجه قرار گیرد را برنامه این کشور برای حمایت از تولیدات داخلی دانست و گفت: این موضوع در محدودیت یا تعرفه های موردی بر محصولات صادراتی مانند لبنیات، نوشیدنی ها و … است. . واضح است.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه بر اهمیت توجه به گردشگری به ویژه برای استانی مانند کرمانشاه تاکید کرد و افزود: باید توانمندی های پزشکی را که در حوزه سلامت داریم در سمت عراق معرفی کنیم و تبلیغات لازم را در این زمینه انجام دهیم. این منطقه. مربوط به.”
توجه به صادرات اسب کرد، صنایع دستی و …. همچنین از دیگر موضوعات مورد تاکید وی در این دیدار بود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز