چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
نامه نگاری جمعی از خبرنگاران با رئیس جمهور؛  افزایش عوارض بحران مسکن را تشدید کرد - اخبار راه و مسکن - اخبار اقتصادی تسنیم

چرا اقتصاد دهه 90 شکست خورد؟

وی با اشاره به اینکه دلیل این شکست این است که دولت های این دهه شناخت خوبی از اقتصاد ایران نداشتند، گفت: تحریم ها باعث افت درآمدهای نفتی شده است. به دنبال این رویداد، سرمایه گذاری دولتی و طبیعتاً سرمایه گذاری بخش خصوصی نیز کاهش می یابد. زمانی که سرمایه‌گذاری از درآمدهای نفتی کاهش یافت، دولت‌ها باید سیاست‌های مناسبی برای رفع این کمبود سرمایه‌گذاری می‌اندیشیدند.

غلامی کارشناس اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در خصوص مهمترین موانع رشد اقتصادی کشور در دهه 90 گفت: عامل اصلی مشکلات اقتصادی در دهه 90 دولت ها بودند. در واقع در این دهه دولت ها نتوانسته اند کشور را اداره کنند.

مثلاً می‌توانیم حساب‌های ارزی را مدیریت کنیم و منابع ارزی را برای واردات مواد اولیه به جای پولشویی صرف کنیم یا منابع ارزی را برای خروج سرمایه از کشور خرج کنیم که در یک زمان به 20 میلیارد دلار در سال می‌رسید. می توانستیم روی اعطای وام به بانک ها که سالانه هزار میلیارد تومان است تمرکز کنیم، اما این اقدامات را انجام ندادیم. بر این اساس ما عواقب تحریم را پذیرفته ایم و هیچ اقدامی در برابر آن انجام نداده ایم.

غلامی ادامه داد: متاسفانه دو دولتی که در این دهه روی کار آمدند کم کاری کردند. این دولت ها می توانستند با سرمایه گذاری در منابع بانک های موجود، توان ملی و مدیریت منابع ارزی کشور، اقتصاد کشور را بهتر مدیریت کنند، اما نتوانستند این سیاست ها را اجرا کنند.

وی افزود: در یک دوره همه چیز را بستیم و در خارج از کشور منتظر ماندیم که اصلا قابل دفاع نیست. می شد کمبود سرمایه گذاری را از راه های دیگری جبران کرد و با محدودیت منابع ارزی اقتصاد را بهتر مدیریت کرد.

وی افزود: برخی فکر می کنند تحریم ها عامل اصلی عدم توسعه اقتصاد ایران در دهه 90 است؛ درست است که تحریم ها عامل مهمی در این مسیر است اما همه دولت ها اگرچه شرایط را می دانند. از تحریم ها، در انتخابات شرکت کرد و به مردم وعده داد.

absnews

وی گفت: در واقع دولت ها عامل اصلی ضعف رشد در این دهه بوده اند، زیرا تورم برای ما یک متغیر غیرمنتظره است.

اکونومیست با بیان اینکه موضوع تحریم ها پدیده ای غیرمنتظره نبوده و قبلا وجود داشته است، افزود: در نتیجه ادامه آن نیز قابل پیش بینی بود. یک دولت عاقل می توانست ادامه تحریم ها را پیش بینی کند، حتی اگر می توانست برای رفع آن اقداماتی انجام دهد. در چنین شرایطی، دولت ها مدعی شدند که می توانند رشد اقتصادی را افزایش دهند، اما شکست خوردند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *