مسعود بختیاری در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره وضعیت تولید و تقاضای کنسرو ماهی اظهار کرد: یکی از بزرگترین چالش های ما تامین ماهی تن است چرا که اکنون فصل صید کشوری به پایان رسیده است. ماه ژوئن در ابتدای آبان ماه ماهی داخلی نداریم و همین امر باعث شده با کمبود جدی عرضه ماهی مواجه شویم و در صورت ادامه این وضعیت با افزایش قیمت مواجه خواهیم شد.
وی تاکید کرد: کاهش فوق العاده عرضه ماهی منجمد نشده در کارخانه های نزدیک بنادر جنوبی باعث افزایش غیرعادی قیمت ماهی تن شده است. تنها راه حل استفاده از ماهی های وارداتی در این شرایط است، بسیاری از شرکت ها با توجه به تجربیات خود; آنها سعی می کنند ماهی را تهیه و پیش خرید کنند تا در مواقعی که صید داخلی وجود ندارد در دسترس آنها باشد و بتوانند نیاز بازار و مشتری را تامین کنند.
نایب رئیس اتحادیه صنعت کنسرو ایران گفت: بسیاری از تولیدکنندگان شروع به واردات کرده اند که برای این کار باید پیش پرداخت کنند یعنی کل مبلغ را واریز کنند و چند ماه طول می کشد تا ماهی به دست آنها برسد. چالش بزرگ این است که برخی از دستگاه های اجرایی به جای درک شرایطی که به دلیل تحریم و همچنین کاهش صید ماهی تن در دنیا شرایط بسیار سختی است، شرایط فوق العاده سختی دارد، کار سخت تری را برای مردم انجام می دهند. تولید کننده ایرانی
وی ادامه داد: واردکنندگان سال ها در این زمینه بوده و منابع دست اول را خریداری کرده اند، اما ماهی ها به گمرک بندرعباس رسید و با توجه به تغییراتی که در اداره کل دامپزشکی انجام شد، افرادی که تجربه کافی نداشتند، برداشت کردند. مسئولیت و این مشکل را ایجاد کرد. یعنی الان ماهی وارد بندر شده و دموراژ و هزینه های جانبی تحمیل می شود که باعث افزایش غیرعادی قیمت ماهی می شود و در نهایت در قیمت نهایی ماهی منعکس می شود. محصول.
بختیاری یادآور شد: امروز به دلیل کمبود صید داخلی و مشکل واردات، سیستم عرضه و تقاضا به شدت آسیب دیده است. در آخرین جلسه کارگروه تنظیم بازار در 25 مردادماه مقرر شد کارگروهی متشکل از وزارتخانه های صلح، سازمان حراست، جهاد کشاورزی، شیلات، اتحادیه، دامپزشکی، سازمان بنادر و بانک مرکزی تشکیل شود. برای بررسی وضعیت مشکلات مربوط به واردات ماهی تن بسیاری هنوز معطل مانده اند، برخی واحدها اقدام به واردات ماهی تن کرده اند اما در پیچ و خم اداری و سختگیری های غیرمنطقی اداره کل دامپزشکی هرمزگان گیر کرده اند.
وی گفت: اکنون رایزنی هایی با مسئولان دامپزشکی داشته ایم تا روز دوشنبه هفته آینده جلسه ای داشته باشیم و چالش ها را مطرح کنیم، امیدواریم در رفع آن کمک کنند.
نایب رئیس اتحادیه صنعت کنسرو ایران در خصوص تغییر قیمت کنسرو ماهی گفت: با وجود همه مشکلات به دلیل اصرار مسئولان اتحادیه درخواست کردیم که قیمت کنسرو ماهی 180 گرمی افزایش نیابد. . و بنابراین افزایش قیمت تا کنون اعمال نشده است یعنی همان نرخ 74900 تومانی مدت هاست اعمال می شود. در شروع فصل ماهیگیری، قیمت در این رقم ثابت میماند و پس از آن بسته به مقدار صید، زمانی که ماهی جدید صید میشود. تغییرات قیمت اعمال خواهد شد.
وی درباره توقف فعالیت کارخانه ها تصریح کرد: در حال حاضر کارخانه های کمی به دلیل نبود ماهی در حال فعالیت هستند، اکثر کارخانه ها یا به طور کامل تعطیل هستند یا با ظرفیت کم کار می کنند، اما برخی از آن ها هستند که قبلاً واردات و عرضه شده است. و بقیه در حال حاضر غیر فعال هستند که البته تا حدودی به این دلیل است که ماهی های داخل در این فصل صید نمی شوند و تقریبا هر سال با این چالش مواجه هستیم. اما آنها سعی دارند تا حد زیادی با واردات به این چالش پاسخ دهند. امسال بانک مرکزی در تامین و تخصیص ارز مشکل ایجاد کرده و سختگیری دامپزشکی و به ویژه اداره کل دامپزشکی هرمزگان چالشی را ایجاد کرده که تحت هیچ شرایطی قابل توجیه نیست. کشورهای آفریقایی وارد می شوند، مشکلات و موانع ایجاد می کنند.
بختیاری درباره مبانی واردات ماهی تن توضیح داد: قبل از تحریم از بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا و همچنین از کره جنوبی و چین واردات داشتیم. امروزه شرایط به دلیل تحریم محدود شده و بیشتر واردات با دور زدن آن انجام می شود. بیشتر آنها از دو کشور غنا و هند و تعدادی نیز از جزایر سیشل وارد می شوند.