به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، 20 شهریورماه، مطلبی مطبوعاتی با موضوع «دستور رئیس قوه قضائیه مبنی بر تعیین تخصیص 13 هزار تن نهاده های راهبردی در معرض فساد در حوزه دامپروری» منتشر شد. سیلوی پشتیبانی شهرستان اسدآباد همدان.
در این خبر آمده است که از شهریور ماه سال گذشته تاکنون 23 هزار تن نهاده های دامی در سیلوی اسدآباد همدان ذخیره شده است که 10 هزار تن آن توزیع و 13 هزار تن مابقی در اختیار تولیدکنندگان، دامداری ها و طیور قرار گرفت. مزارع .
با توجه به تمدید زمان تحویل این نهاده ها که عمدتاً بر عهده نهادهای خارج از استان مانند شرکت پشتیبانی امور دام کشور، وزارت جهاد کشاورزی و اداره تنظیم بازارها است، توزیع نهاده ها انجام شده است. تمام نشده است
به همین دلیل است که از 13000 تن خوراک دام که در این سیلو ذخیره شده است، 6000 تن آن آلوده و نیاز به فرآوری دارد و حدود 7000 تن در معرض فساد است.
نظر وزیر کشاورزی در خصوص نهاده های دامی آلوده سیلوهای همدان
پس از انتشار این خبر در رسانه ها و مطرح شدن برخی انتقادات نسبت به عملکرد وزارت جهاد کشاورزی، روز سه شنبه هفته جاری محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در سفری به استان از همدان اعلام کرد: ذرت آلوده در استان همدان وجود ندارد!
نیکبخت با بیان اینکه استان همدان پایلوت ذخایر استراتژیک نهاده های دامی در غرب کشور است و حدود 200 هزار تن نهاده در این استان ذخیره می شود، گفت: این ذرت در بهمن ماه 1401 تخلیه شد که دارای گواهی سلامت است. از بندر و تاییدیه از سازمان استاندارد و دامپزشکی. و اگر مشکلی بود اجازه دانلود از منبع نمیداد.
وی با بیان اینکه حجم این ذرت 21 هزار تن بوده و 3 هزار تن آن بدون مشکل در انبار بوده و قبل از بارگیری و فروش نمونه برداری در محل انجام می شود و هیچ گونه انگلی و آلودگی نداشته است، افزود: از بهمن ماه سال جاری نمونه برداری می شود. و در مارس 1401 توزیع آن انجام شد و تا کنون در حال تخلیه بود، در حین تخلیه فروخته شد و متعلق به مردم است. اکنون فقط 3000 تن باقی مانده است، به شما اطمینان می دهم که محموله بارگیری شده دارای گواهی بهداشتی و کاملاً بهداشتی است.
روابط عمومی دادگستری استان همدان پس از اظهارات وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر آلوده نشدن ذرت در همدان اسناد مربوط به آلودگی نهاده های دامی انبار شده در اسدآباد را منتشر کرد.
روابط عمومی دادگستری استان همدان ضمن نادرست بودن اظهارات وزیر جهاد کشاورزی، گزارش اعلام شده از وضعیت بد ذرت در اسدآباد همدان، نتیجه، ترکیب و اجماع گزارش از مراکز تخصصی و مراجع متعدد نظارتی، سپس بررسی اسناد و مدارک و حضور در محل ماموران دادگستری استان همدان. وی به جای تشکیل پرونده کمک های راهبردی اعلام کرد: پس از اعلام مراجع نظارتی و مراکز تخصصی، موضوع به منظور جلوگیری از تضییع حقوق بیت المال در دستور کار ویژه قوه قضاییه قرار گرفت.
روابط عمومی دادگستری همدان خاطرنشان کرد: علاوه بر بازدید میدانی، تمامی جوانب موضوع بررسی شد، بررسی مدارک موجود در این پرونده نشان می دهد که از ابتدای سال 1402 تاکنون نهادهای مختلف استان از جمله اداره کل دامپزشکی استان همدان و شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور که هر دو زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی فعالیت می کنند، بارها در خصوص آلودگی ذرت نامه ها هشدار داده بودند. در سیلو شماره 6 انبار اسدآباد همدان.
وجود مشکلات ارگانولپتیک در مواد ذخیره شده بر اساس گزارش اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد
“مشکل ارگانولپتیک” مواد ذخیره شده در سیلو زرین به 30 آوریل 1402 برمی گردد. رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد در نامه ای خطاب به اداره کل دامپزشکی استان همدان عنوان کرد: محموله ذرت از نظر ارگانولپتیکی نامناسب بود.
نارضایتی مشتریان از کیفیت ذرت دریافتی از سیلو
در نمونه ای دیگر در نامه های صادره از سوی شرکت سهامی پشتیبانی امور دام استان همدان در تاریخ 23 اردیبهشت 1402 بیش از 4 ماه پیش در خصوص نتایج آزمایش نمونه های محصولات ذرت در سیلوی زرین اسدآباد آمده است: مشتریان معرفی شدند. به سیلو، کیفیت محصولات تحویلی ناراضی بوده و در بسیاری از موارد از تحویل محصولات به سیلو خودداری می کنند.
فروش زیر قیمت ذرت و جو بدلیل عدم شرایط نگهداری طولانی مدت
نگاهی دقیق به نامه های موجود نشان می دهد که در نامه مورخ 10 خرداد شرکت سهامی پشتیبانی امور دام استان همدان، قیمت جدید نهاده ها به ناظر پشتیبانی استان اعلام شده است که در تبصره شماره 2 آمده است که قیمت های اعلامی مربوط می شود. فقط به ذرت و جو دو سر در نظر گرفته شده برای دام که از شرایط نگهداری طولانی مدت بهره نمی برند.
درخواست حکم قضایی اداره کل دامپزشکی همدان به دلیل همکاری نکردن متصدی سیلوسازی اسدآباد
اداره کل دامپزشکی استان همدان در تاریخ 9 خرداد 1402 با مراجعه به اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد مبنی بر عدم همکاری مسئولان حاضر در شرکت زرین سیلو در انجام آزمایش و نمونه برداری از نهاده های کندوهای این شرکت از اداره دامپزشکی درخواست کرد. شهرستان اسدآباد جهت انجام نمونه گیری و آزمایش. در مورد ورودی ها حکم دادگاه بگیرید.
درخواست توقیف ارسال یکی از کندوها به اسدآباد از دامپزشکی به دادسرا.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد در تاریخ 3 مرداد 1402 طی نامه ای به دادستان شهرستان اسدآباد خواستار ضبط محموله ذرت از کندو شماره 6 شرکت سیلو زرین اسدآباد شد.
یک روز بعد در 24 مرداد 1402، مدیر کل شرکت سهامی حمایت از امور دامی کشور، رسماً دستور ضبط ذرت کندو شماره 6 را به معاونت بازرگانی داخلی ابلاغ کرد.
نظر اداره دامپزشکی استان همدان در خصوص وجود کپک و قارچ در کندو شماره 6 اسدآباد
اداره کل دامپزشکی استان همدان در تاریخ 4 مرداد 1402 در نامه ای خطاب به جامعه حمایت از امور دام استان همدان که هر دو زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی فعالیت می کنند از وجود کپک و قارچ در کندو خبر داد. عدد. 6 از انبار اسدآباد. حروف دیگر حاکی از آن است که حجم این انبار نزدیک به 6 هزار تن است.
همچنین در این نامه تصریح شده است که خوراک دام موجود در دو کندو دیگر یعنی کندوهای 4 و 5 حداکثر تا 2 ماه باید استفاده شود.
نامه اداره کل دامپزشکی استان همدان به رئیس کل دادگستری همدان مبنی بر وجود آلودگی در محموله
اداره کل دامپزشکی استان همدان در نامهای رسمی در تاریخ 1 شهریور 1402 خطاب به رئیس کل دادگستری استان همدان در مواد 1-6 و 2-6 میگوید: بر اساس نتایج آزمایشگاهی و ظاهر محموله از شماره کندو. 4 و 5 حداکثر ظرف مدت 2 ماه پس از رسیدن باید سریع مصرف شود و در مورد دیگر در رابطه با کندو شماره 6 طبق نتایج. پاسخ به آزمایش کپک و قارچ در حمل و نقل بیش از حد مجاز است و می نویسد محموله موجود فقط به روش پلیت یا اکسترود در کارخانه های آماده خوراک دام و طیور استان برای ضدعفونی استفاده شود و حتی قبل از ضدعفونی در دامداری ها و مرغداری ها مجوز مصرف صادر نمی کند. در این نامه علاوه بر موارد فوق تلویحاً ارسال کالا به خارج از استان ممنوع شده است.
با توجه به مستندات فوق باید تصریح کرد که یا وزیر کشاورزی به نامه ها و گزارش های موجود دسترسی نداشته و یا مشکل را به گونه ای دیگر بیان می کند.
با تشریح وزیر جهاد کشاورزی از سلامت کلیه ذخایر ذرت در استان همدان این سوال پیش می آید که آیا قوه قضائیه ورود و همکاری با اداره کل دامپزشکی استان همدان ندارد، همدان برای نمونه برداری و انجام آزمایشات لازم و تست ها به منظور تعیین فوری تخصیص نهاده های دامی: آیا خطر ورود نهاده های دامی آلوده به دامداری ها و مرغداری ها حذف می شود؟ آیا اقدامات لازم برای تعیین تخصیص این نهاده ها به سرعت و فوریت انجام شده است؟
absnews