absnews
رشد درآمدهای مالیاتی در دوره کوتاه دولت سیزدهم 156 درصد بود، در حالی که مصوبات عمده برای کاهش بار مالیاتی شرکتهای تولیدی و مبتلا به کرونا نیز به تصویب هیئت وزیران رسید.
از سوی دیگر، استفاده از حقوق گردان خزانه داری برای تامین منابع کشور 29 درصد کاهش یافت که نشان دهنده عدم استفاده دولت از منابع بانک مرکزی برای تامین هزینه های جاری است.
منابع برنامه توسعه در پنج ماهه نخست دولت سیزدهم علاوه بر مدیریت هزینه های جاری با 24 درصد افزایش از 587 هزار میلیارد ریال به 729 هزار میلیارد ریال افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در ابتدای دولت سیزدهم از یک سو با هزاران میلیارد تخصیص تخصیص نیافته به خزانه مواجه شد و از سوی دیگر در 5 ماهه اول سال 1400 بیش از 50 هزار میلیارد تومان به خزانه پرداخت. منابع بانک مرکزی استفاده شده است. قرار بود از این دولت ماهانه 535 هزار میلیارد تومان اوراق فروش دولت قبل با نرخ 11 هزار میلیارد تومان تسویه شود.
در لایحه مالی 1401، علیرغم رشد تنها 5 درصدی اعتبارات هزینه ای، بودجه طرح توسعه یا تملک سرمایه بیش از 43 درصد افزایش یافت.
منابع درآمدی بودجه در پنج ماهه اول سال سیزدهم بیش از 177 درصد نسبت به 4 ماهه نخست سال افزایش داشته است که عمدتاً ناشی از افزایش صادرات نفت و تاکید بر مبارزه با فرار مالیاتی بوده است.
دولت سیزدهم با وجود همه سختی ها برای جبران کسری بودجه اقدام به چاپ پول نکرد و با افزایش درآمدها و کنترل هزینه ها به سمت بهبود شاخص های بودجه حرکت کرد. این رشد نقدینگی را در دسامبر برای دومین ماه متوالی به 41.4 درصد رساند. آخرین گزارش مرکز آمار از نرخ تورم دی ماه نیز حکایت از کاهش یک درصدی میانگین تورم سالانه در کشور دارد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز