صفی خانی گفت: در این سال ها تحریم ها باعث شده دولت با کمبود منابع و ظرفیت کمتری برای حمایت از صنعت مواجه شود. نمونه آن اتفاقی که در بودجه 1401 افتاد بحث تعرفه گاز سوخت صنایع فولاد، پتروشیمی و سایر صنایع بود که در ابتدا دولت برای درآمدزایی تعرفه گاز درآمدهای صنعتی را افزایش داد. اما این مشکل با واکنش اهالی بازار سرمایه مواجه شد و بلافاصله نسبت به رفع آن اقدام کردند.
وی افزود: کاهش بدهیهای عمومی و تامین مالی بازار بدهی و شبکه بانکی و در نهایت افزایش درآمدهای نفتی دولت باعث میشود دولت کمتر برای تامین مالی وجوه خود اقدام به انتشار اوراق بدهی کند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه محدودیت های تولید برق در تابستان امسال به دلیل عدم سرمایه گذاری مناسب در این حوزه باعث کاهش خروجی واحدهای تولیدی شده است، تصریح کرد: اگر این روند ادامه پیدا کند، شرکت ها را با مشکلات زیادی مواجه خواهد کرد که امیدواریم در صورت تحریم ها، این موضوع با مشکل مواجه شود. برداشته شوند، روند معکوس خواهد شد و شرایط بهبود خواهد یافت.
absnews
صفی خانی با تاکید بر اینکه نرخ تورم کشور پس از توافق تا حدود زیادی کنترل می شود و کاهش می یابد، گفت: قطعا این موضوع در صورت اجرایی شدن موجب بهبود وضعیت اقتصادی کشور، افزایش تصمیم گیری سیاست های قدرت و افزایش می شود. ریسک قیمت گذاری گرامر را کاهش می دهد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: لغو تحریم ها باعث کاهش محدودیت های اقتصادی اعمال شده بر کشور می شود که می تواند تعامل شرکت ها و بانک ها با کشورهای خارجی را افزایش داده و تامین مالی، فناوری یا دسترسی به بازارهای صادراتی را نسبت به قبل افزایش دهد. بازار سرمایه و صنایع آن
رضا صفی خانی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بازرگانی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، با اشاره به تاثیر قرارداد برجام بر درآمد عمرانی کشور، اظهار داشت: سهم بودجه عمرانی دولت از هزینه های عمومی از 22 درصد در سال 1394 پس از برجام کاهش یافت. به 11 درصد در سال 1400 کاهش سهم بودجه عمرانی و ادامه این روند می تواند شرکت های بازار سرمایه را با مشکلات جدی مواجه کند، ضمن اینکه با لغو تحریم ها، سهم بودجه ساخت افزایش می یابد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز