به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، محمد شیریجیان معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: عاملی که در میان مدت و بلندمدت بر تورم تاثیر جدی دارد، ایجاد نقدینگی بدون پشتوانه و نامتناسب با تورم است. . رشد اقتصادی و واقعیت های اقتصادی کشور. در این خصوص بانک مرکزی مدیریت نقدینگی را به عنوان بخشی از برنامه و سیاست تثبیت اقتصاد کلان یکی از محورهای جدی برنامه خود قرار داده است.
وی افزود: رشد نقدینگی مردادماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 26.9 درصد بوده که نسبت به آمار مرداد 1401 نسبت به مرداد 1400 که 37.8 درصد بوده است 10.9 درصد کاهش داشته که این نویدبخش است. بهبود تورم، در دوره های آینده خواهد بود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: رشد نقدینگی تجمعی در 5 ماهه امسال 8.1 درصد بوده که بیش از 2 درصد بیشتر از نرخ رشد نقدینگی هدف در سال جاری است. رشد نقدینگی در مردادماه نسبت به شروع دولت 16 درصد کاهش یافت و نقدینگی تورمی شرایط بهتری نسبت به ابتدای دوره پیدا کرد.
* رشد متناسب تسهیلات بانکی با نرخ رشد نقدینگی
این مقام مسئول بانک مرکزی ادامه داد: مجموعه اقداماتی که برای مدیریت نقدینگی انجام داده ایم شامل مجموعه سیاست های نظارتی برای رشد نقدینگی از جمله سیاست کنترل ترازنامه بانک های خاص است.
وی گفت: نظارت بر تعدادی از ترازنامه های بانکی تاثیر جدی در جلوگیری از ایجاد نقدینگی ناپایدار داشته است. یکی دیگر از سیاست های نظارتی در قالب افزایش سپرده قانونی شبکه بانکی برای مدیریت نقدینگی اجرا شد.
شیرجیان بیان کرد: البته شبکه بانکی علاوه بر مدیریت نقدینگی از تامین مالی بنگاه های تولیدی نیز غافل نبوده و همزمان با کاهش نرخ رشد نقدینگی، اعطای تسهیلات بانکی نیز افزایش یافته است.
به گفته وی، در مدت مشابه 5 ماهه که رشد نقدینگی معادل 26.9 درصد بوده، رشد تسهیلات معادل 26.3 درصد و رشد مانده تسهیلات شبکه بانکی معادل 36.8 درصد بوده است. تا تامین مالی کسب و کار به موقع انجام شود. البته در این راستا با استفاده از قابلیت های تامین مالی بر روی زنجیره نیز به دنبال تامین مالی با کیفیت بالاتر هستیم.
absnews