ای بی اس نیوز/ البرز مشاور معاون امور کشاورزی وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح گندم با اشاره به تدوین سند امنیت غذایی کشور، اعلام کرد: در این سند تاکید شده است که کاهش مصرف برنج ضروری است. در کشور در سال 1410 باید از 35 کیلوگرم به 29 کیلوگرم کاهش داد و در این راستا می توان از ماکارونی جایگزین مناسبی استفاده کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سهراب سهرابی روز یکشنبه 28 شهریور در نشست سالانه تحقیق و برنامه ریزی تولید بذر غلات آبی کشور که در پژوهشکده ملی کاشت و انتخاب بذر واقع در کرج برگزار شد، اظهار کرد: میزان بارش در فصل کشاورزی جاری. 186. 4 میلیمتر مربع است که نسبت به بلندمدت 20.5 درصد کاهش و نسبت به سال گذشته 5.4 درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به آخرین خرید تضمینی گندم در کشور افزود: امسال 10 میلیون و 300 هزار تن گندم تضمینی خریداری شد که نسبت به سال گذشته 44 درصد و نسبت به دو سال قبل 127 درصد افزایش داشته است.
به گفته این مسئول باید تلاش کنیم مصرف کودهای شیمیایی را متعادل کرده و در حوزه مدیریت بیماری ها به ویژه در شهرهایی که تعداد آفات غلات بیشتر است با حساسیت بیشتری عمل کنیم.
وی افزود: با بارش های نسبتا خوب بهار امسال، برخی استان ها در زمینه خرید تضمینی گندم نسبت به سال های گذشته رکورد زدند و خوزستان، کردستان، کرمانشاه و فارس جزو استان های برتر در این زمینه بودند.
این مسئول خاطرنشان کرد: همچنین هفت استان بودند که نسبت به 30 سال گذشته از نظر تولید گندم، خوزستان یک میلیون و 720 هزار تن، کردستان یک میلیون و 344 هزار تن و کرمانشاه 806 هزار تن خرید کردند. با 671 هزار نفر جزء استان ها بودند.
وی با تاکید بر اینکه علاوه بر افزایش کمی در تولید گندم، ارتقای کیفیت آن نیز پیش بینی شده است، ادامه داد: افزایش پروتئین گندم به 12 درصد بخشی از این اقدامات بود.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مسئول اجرای طرح گندم گفت: البته با وجود تلاش های صورت گرفته هنوز گندم تولیدی در آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، مرکز و کردستان وضعیت خوبی ندارد.
سهرابی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در فصل کشاورزی جاری خرید بذر بومی و گواهی شده توسط کشور از مرز 440 هزار تن عبور کرد که 280 هزار تن گندم آبی و 166 هزار تن گندم دیم بود.
وی با اشاره به تدوین سند امنیت غذایی کشور گفت: در این سند تاکید شده است که مصرف برنج در کشور تا سال 1410 کاهش یابد و باید 35 کیلوگرم به 29 کیلوگرم کاهش یابد و در از این نظر پاستا می تواند جایگزین خوبی باشد.
این مسئول افزود: با توجه به نرخ رشد جمعیت و تاکیدی که در سند بر امنیت غذایی آمده است، باید به سمت خودکفایی در تولید گندم حرکت کنیم و تا سال 1410 به تولید شش تن گندم تر و دو تن گندم دیم برسیم. در هر هکتار
سهرابی بیان کرد: در این زمینه لازم است علاوه بر تدوین برنامه های مدیریتی از کشاورزان نیز حمایت شود تا انگیزه آنها برای افزایش تولید بیشتر شود و به روزی برسیم که جشن خودکفایی در تولید گندم را بگیریم.
انتهای پیام