به گزارش ای بی اس نیوز و به نقل از دیلی میل، این پنجره جایگزین مناسبی برای سیستم های تهویه مطبوع فعلی است.
محققان تخمین می زنند که استفاده از این پنجره ها در مقایسه با پنجره های دوجداره سالانه 20 تا 34 درصد در انرژی صرفه جویی می کند.
لایه نازک محققان مجموعه ای از مواد با ضخامت کمتر از 300 نانومتر با یک لایه فعال بسیار نازک از مواد “انتقال فاز” است که می تواند طول موج های نامرئی نور خورشید را جذب کرده و گرما منتشر کند. همین مواد را می توان برای بازتاب نور تغییر داد.
absnews
Youngblad می گوید: «مهمتر از آن، نور مرئی به دو طریق از پنجره عبور می کند. بنابراین تغییر نور وجود ندارد.
انرژی حرارتی ناشی از نور خورشید مادون قرمز در زمستان جذب می شود و به صورت گرما در محیط اتاق آزاد می شود یا در تابستان منعکس می شود و اتاق را خنک می کند.
این پنجره که از ترکیبات شیمیایی تشکیل شده است، می تواند آرایش اتمی خود را برای جذب یا بازتاب نور خورشید تغییر دهد.
فناوری هوشمند توسعه یافته توسط محققان دانشگاه پیتسبورگ به طور بالقوه می تواند بر روی پنجره های خانه ها قرار گیرد.
پیمان حسینی، مدیرعامل این شرکت میگوید: «این محصول یکی دیگر از کاربردهای هیجانانگیز الکترونیک نوری در مواد «تغییر فاز» است که به طور بالقوه میتواند زندگی روزمره ما را بهبود بخشد. من فکر می کنم این فناوری باید بخشی از هر سیاستی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی باشد.
نتایج در مجله ACS Photonics منتشر شده است.
این فناوری با اعمال گرما و تغییر ساختار اتم ها از آرایش آمورف به آرایش کریستالی عمل می کند.
این مواد را می توان طوری تنظیم کرد که مثلاً 30 درصد پرتوها را منعکس کند و 70 درصد را جذب کند، بنابراین می توان دما را در بهار و پاییز با دقت بیشتری کنترل کرد.
برای ساخت و آزمایش این نمونه اولیه، محققان با Bodle Technologies در دانشگاه آکسفورد در نزدیکی Kiddlington همکاری کردند. این شرکت در تولید فیلم های بازتابنده فوق نازک تخصص دارد.
کارشناسان می گویند اگر این پنجره هوشمند وارد بازار شود می تواند مصرف انرژی خانه را تا یک سوم کاهش دهد.
در ساختار آمورف، اتمها بهطور نامنظم قرار گرفتهاند، اما تبدیل آنها به آرایش کریستالی باعث نظم بیشتر آنها میشود و اجازه انعکاس گرما را میدهد. این تغییر در کسری از ثانیه اتفاق می افتد.
نمونه اولیه یک پنجره جدید می تواند گرما را در زمستان جذب کند و در تابستان آن را منعکس کند.
Nathan Youngblood، استادیار مهندسی برق و کامپیوتر در دانشگاه پیتسبورگ و نویسنده مقاله، گفت: نوآوری اصلی این است که این پنجره بسته به فصل تغییر می کند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز