پس از بازدید میدانی محمد مخبر از گمرکات شهید رجایی و شهید باهنر طی سه روز گذشته، صبح امروز (شنبه) جلسه ای برای حل و فصل مسائل مربوط به رکود و ته نشین شدن کالا در بنادر و گمرکات کشور تحت نظر ریاست جمهوری برگزار شد. . معاون اول رئیس جمهور
به گزارش ای بی اس نیوز، محمد مخبر در این جلسه با اشاره به ضرر و زیان ناشی از دپوی کالا و سوء استفاده برخی سودجویان از فرآیند نگهداری و دپوی کالا در بنادر و املاک کشور گفت: با آغاز به کار با تلاش دولت و عزم جدی رئیس جمهور، اقدامات انجام شده در زمینه ترخیص و فروش اموال سپرده شده در سال های اخیر با روش های مزایده آغاز شد و بسیاری از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم به بازار عرضه شد. اما به دلیل وجود برخی پیچ و خم های اداری، حجم قابل توجهی از کالاها اعم از خودرو، لوازم خانگی، محصولات کشاورزی و سایر کالاها در بنادر انباشته شد که می تواند اقتصاد و بازار کشور را مختل کند.
وی با بیان اینکه حجم بالای کالاهای واریز شده در بنادر و گمرکات به هیچ وجه قابل قبول نیست، گفت: برگزاری چنین جلساتی در کنار بازدیدهای میدانی مسئولان دولتی می تواند به تخلیه هر چه سریعتر گمرکات و انبارهای گمرکی بنادر جهت ورود به چرخه اقتصادی کشور کمک کند. .
در این جلسه که با حضور وزرای کشاورزی، معدن و تجارت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی، رئیس کل بانک مرکزی و همچنین روسای دستگاه های دولتی و نظارتی ذیربط برگزار شد، وی تاکید کرد: برای تسریع در روند ترخیص کالا از گمرک، نهادهای ذیربط از جمله وزارتخانه های بهداشت، درمان و درمان و وزارت جهاد کشاورزی باید سریعاً امکانات و تجهیزاتی را برای انجام آزمایشات و بازرسی در گمرکات فراهم کنند تا بدون نیاز به ارسال و بررسی نمونه ها و کالاها در آزمایشگاه پایتخت.
این مخبر بر لزوم ثبت سفارش کالا توسط وزارتخانه ها و ارگان های دولتی پس از تخصیص ارز تاکید کرد و گفت: دستگاه های نظارتی و وزارتخانه های ذیربط نسبت به بررسی و گزارش وضعیت تخصیص ارز در اسرع وقت قبل از ثبت نام اقدام کنند. سفارش. .
در ادامه معاون اول رئیس جمهور در این جلسه به رئیس سازمان استاندارد، رئیس سازمان جمع آوری و فروش کالاهای تملک شده و رئیس سازمان توسعه و تجارت به ایران دستور داد تا در گمرکات شهید رجایی و شهید باهنر در سال 1392 حضور یابند. روز بعد برنامه ریزی لازم برای ترخیص کالا از گمرک و واریز کالا در اسرع وقت انجام شود.
در خصوص ساماندهی مدیریت بنادر نیز دستور داد تا با هماهنگی وزرای راه و شهرسازی، صومات، بهداشت و درمان، جهاد کشاورزی و مدیران کل دولت پیشنهادی در خصوص «واحد مدیریت و ساماندهی بنادر» ارائه شود. سازمان اموال استاندارد و انحصاری.
در این جلسه مقرر شد بنا به پیشنهاد سازمان بنادر، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بررسی و تعرفه ارائه خدمات گمرکی را به گونه ای تعیین کند که نگهداری طولانی مدت کالا در بنادر برای صاحبان کالا مقرون به صرفه نیست و وزرای حراست، راه و شهرسازی پیشنهاد تعرفه، بررسی راه پله و ارائه آن به دولت را دادند.
همچنین در راستای پیشنهاد حذف 10 درصدی انبار کالا در بنادر بهعنوان تضمینی بر اساس قانون ترخیص کالا از گمرک، مقرر شد تسهیلات لازم در اختیار شرکتهای بزرگ با اعتبار بالا برای حذف قرار گیرد. 10 درصد برای پروژه پیشنهادی کدهای تعرفه
همچنین پیشنهاد سازمان بنادر و گمرک مبنی بر کاهش زمان لازم برای کاهش زمان احراز هویت کالاهای متروکه از چهار ماه به دو ماه در مناطق ویژه اقتصادی و چهار ماه به سه ماه در سایر بنادر مورد بررسی قرار گرفت. و تصمیم گرفت.
در این جلسه مقرر شد تا بازه زمانی نمایندگی ها برای پاسخگویی به استعلامات و تایید و آزمایش کالاهای وارداتی به طور میانگین کمتر از هفت روز باشد و دستگاه ها و وزارتخانه های ذیربط نسبت به تعیین و معرفی نماینده مستقر در بنادر جنوب اقدام کنند. و گمرکات کشور تا 48 ساعت آینده. کالای واریز شده باید در اسرع وقت مشخص شود.
در این جلسه رئیس سازمان جمع آوری و فروش کالاهای تملک شده گزارشی از جابجایی 29 هزار میلیارد تومانی کالا و مشکلات پیش آمده برای این سازمان در ترخیص کالا از گمرک بنادر و گمرکات کشور ارائه کرد. و در ذیل پیشنهادات این سازمان در خصوص اجرای ماده پنج اصلاحات متفرقه. قانون بودجه سال جاری و تسریع در تعیین تخصیص اموال در اختیار این سازمان بررسی و تصمیم گیری شد.
همچنین سازمان جمع آوری و فروش کالاهای تملکی و سازمان ملی استاندارد مکلف شدند نسبت به تخصیص کلیه خودروهای موجود در انبارهای سازمان طی هفته آینده نسبت به معاینه فیزیکی و فروش این خودروها اقدام لازم را انجام دهند. برای فروش و فروش کالاهای متعلق به. جمع آوری و فروش کالاهای متعلق به
به منظور جلوگیری از رسوب طولانی مدت کالاهای وارداتی در گمرکات کشور، مقرر شد آیین نامه جدیدی تدوین و مراحل قانونی لازم برای تصویب و اجرای آن به سرعت انجام شود.
انتهای پیام