absnews
استاد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه تربیت مدرس گفت: یکی از مضرترین مواردی که در حوزه حفظ ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری در کشور دیده ایم، نبود مستندات خاص و مقررات بالادستی برای جلوگیری از بذر و محصولات زراعی است. و تحقیقات به راحتی آن را از کشور ما دور می کند.
وی افزود: خروج ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری از مرزهای کشور کمتر از مهاجرت نخبگان نیست و مسئولان در سطوح مختلف کشور باید به اهمیت این موضوع و اسناد مهم بالادستی واقف باشند. حفظ امنیت غذایی و محیط زیست و آینده کشور.» مورد تأیید؛ زیرا دانشگاه و پژوهش و آموزش بانک ژن تنها یک بعد این سؤال است.
به گزارش ای بی اس نیوزدکتر محسن شریفی در اولین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی علوم و فناوری بذر ایران که به همت دانشگاه رازی برگزار شد، گفت: یکی از مهم ترین دارایی های ثابت و متغیر کشور ذخایر ژنتیکی گیاهان، فرآورده ها و جانوران است. کشور و اهمیت این منابع کمتر از منابع ژنتیکی انسانی کشور یعنی نخبگان نیست.
دکتر شریفی افزود: شرایط محیطی ایران سخت است، خشکسالی و بحران های زیست محیطی باعث از بین رفتن ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری می شود. بنابراین باید بودجه های قابل توجهی را برای شناسایی و معرفی حفاظت از آنها اختصاص دهیم و بدانیم که حفظ این ذخایر برابر با حفظ مرزهای کشور بوده و از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی خواستار در نظر گرفتن بودجه های کلان تحقیقاتی برای ایجاد پارک هایی برای حفظ ذخایر ژنتیکی و بذرهای زراعی شد و گفت: باید در این راستا اقدامات لازم و موثر انجام شود چرا که دیگر دیر شده است و دیگر نمی توانیم تعداد زیادی داشته باشیم. گیاهان و حیوانات.” و اگر اقدامی صورت نگیرد، ذخایر زیادی را از دست می دهیم.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و سیاست گذاری تحقیقاتی وزارت علوم خواستار تخصیص اعتبارات قابل توجه تحقیقاتی برای ایجاد پارک های حفاظت از ذخایر ژنتیکی و بذری محصولات شد و گفت: برنامه ریزی برای حفاظت از گیاهان و جانوران. منابع ژنتیکی یک ضرورت استراتژیک است.
وی از محققان، دانش پژوهان و دانشمندان این حوزه خواست تا با همت خود دیدگاه مسئولان را در این مهم باز کنند و مدیران و مسئولان بدانند که اگر خواهان اشتغال، شکوفایی و توسعه هستند، توجه به این مهم ضروری است. اصلاح و تولید بذر محصولات گیاهی.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز