یک مقام کارگری معتقد است از آنجایی که خط فقر شامل هزینه های سبد معیشت کارگران می شود، اگر واقعاً در کشور اعلام شود، جایگزینی آن با هزینه سبد معیشتی در تعیین دستمزد مانعی ندارد.
فتح الله بیات در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به تعیین دستمزد کارگران در شورای عالی کار، نظر خود را درباره محاسبه و مبنای خط فقر برای تعیین دستمزد بیان کرد و اظهار کرد: خط فقر و هزینه تمام شده است. از سبد معیشتی می تواند هر دو باشد باید مبنای تعیین دستمزد باشد، اما اگر به درستی تنظیم شود، مثمر ثمر است.
وی ادامه داد: آنچه مسلم است ملاک تعیین حداقل دستمزد را قانون در اصل 41 مشخص کرده است، اصل 41 می گوید برای تعیین دستمزد باید تورم و سبد معیشتی محاسبه شود و سبد معیشتی بر زندگی کارگران تاثیر می گذارد. ، اما تاکنون خط فقر مبنای تعیین است و دستمزد در آن لحاظ نشده است و تعریف خاصی ارائه نشده است.
این مقام کارگری خاطرنشان کرد: برای تعیین دستمزد مشکلی وجود ندارد، به جای محاسبه سبد هزینه زندگی، خط فقر در نظر گرفته می شود زیرا خط فقر به نوعی در سبد هزینه زندگی لحاظ می شود و بنابراین اگر فقر واقعی باشد خط فقر در نظر گرفته می شود. یک مانع اعلام شد هیچ چیز جایگزین سبد معیشتی نمی شود.
بیات افزود: در حال حاضر اکثر کالاها و اجناس برای مدتی با تغییرات قیمتی مواجه هستند اما شاهد هستیم که خط فقر ثابت می ماند و مصرف کننده و فردی که در بازار خرید می کند افت قیمت را احساس نمی کند و مصرف خود را به روز می کند. او می بیند که قیمت ها روز به روز تغییر می کند و به همین دلیل تاکید می کنیم که سبد معیشت مهم است و اگر واقعا مصمم باشد کارگران و دستمزدشان واقعی و نزدیک به خط فقر می شود.
به گفته رئیس اتحادیه کارگران قراردادی، دولتها علیرغم تلاشهای خود نتوانستهاند ثبات قیمت را در بازار حفظ کنند و تورم را مهار کنند، بنابراین نباید به بهانه تورم در برابر افزایش دستمزدها مقاومت کرد.
absnews