بزرگ اصل گفت: قانون تجارت مصوب دهه 40 جوابگوی نیاز کشور نیست و باید این قانون اصلاح شود. استانداردهای حسابرسی مبنای شفافیت و استفاده صحیح از منابع موجود است.
وی با اشاره به انضباط مالی و اهمیت استانداردها گفت: رعایت دقیق این موارد بسیار مهم است. تجدید ارزیابی شرکت ها بر سلامت اقتصاد تأثیر گذاشته است. در حالی که تجدید ارزیابی تاثیری بر ارزش گذاری ندارد، آنچه مهم است سودآوری کسب و کار است.
وی یکی از اولین مواردی که در شرکت ها باید به آن توجه شود، بحث حقوق و مزایای شرکت های سهامی عام است، افزود: هر زمان پرداخت ها از سقف قانونی بالاتر باشد، در گزارش ها لحاظ می شود.
به گفته رئیس سازمان حسابرسی، تشخیص مالیات بدون حسابرسی بسیار دشوار است و متاسفانه صورت های مالی در بخش بزرگی از اقتصاد کشور حسابرسی نشده است. بنابراین این حوزه باید تقویت شود. این سازمان معیار استانداردسازی در کشور است و 680 شرکت و چندین شرکت خصوصی از جمله ایران خودرو و چندین بانک را حسابرسی می کند.
رئیس سازمان حسابرسی با بیان اینکه با تجدید ارزیابی هیچ اتفاق اقتصادی نخواهد افتاد، گفت: این امر صرفا به منظور به روز رسانی دفاتر و شفافیت مالی بوده است.
وی با اشاره به اینکه پس از ابلاغ سیاست های اصل 44، اهمیت نهاد حسابرسی افزایش یافته است، تصریح کرد: در عمل دو وظیفه در شرکت ها انجام می شود؛ در حالی که این دو وظیفه در شرکت ها انجام می شود. علاوه بر ممیزی، نظارت بر اجرای قوانین و مقررات نیز لحاظ شده است. در سال گذشته 6500 قانون و آیین نامه در 670 شرکت حسابرسی شده رعایت نشد و این گزارش ها به دیوان محاسبات، دیوان محاسبات و اعضای مجمع ارسال شد.
رئیس سازمان حسابرسی گفت: در استانداردهای حسابرسی، تجدید ارزیابی دارایی ها ممنوع بود، اما طبق قوانین دیگر این روند احیا شده و این روند حسابداری باعث سوء استفاده و تشدید سفته بازی در بورس شده است.
بزرگ اصل در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز گفت: لایحه قانون نهاد ناظر بر حسابرسان تهیه شده و در هیأت وزیران در دست بررسی است. کمیته اقتصادی مجلس نیز به دنبال طرحی برای تعیین نهادی برای نظارت بر حسابرسان بخش خصوصی است. حسابرسی بر عهده وزارت اقتصاد است و سازمان حسابرسی به عنوان مشاور وزارت اقتصاد به دنبال رفع تعارض منافع است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، موسی بزرگ اصل رئیس سازمان حسابرسی در جلسه ای که در ستاد این سازمان برگزار شد، با بیان اینکه قبل از انقلاب هیچ موسسه حسابرسی غیرایرانی در کشور وجود نداشت، اظهار داشت: در سال 1380، هیچ مؤسسه حسابرسی غیرایرانی در کشور وجود نداشت. بخش خصوصی و حسابرسی شرکت های بزرگ و 330 شرکت دولتی فهرست شده در پیوست III قانون مالی توسط سازمان حسابرسی انجام می شود.
وی یکی از آسیب های عمده به بازار سرمایه را ناشی از تجدید ارزیابی دانست و افزود: از آنجایی که حسابداری بر اساس بهای تمام شده است، در اسناد شرکت دارایی ها بر اساس قیمت های قدیمی ثبت می شود. در فرآیند تجدید ارزیابی این شرکت، قیمت ها به روز می شوند اما تاثیری بر عملکرد شرکت ندارند.
وی افزود: 4 نوع گزارش به شرکت های کاندید ارائه می شود. در صورتی که الزامات مالی مطابق با استانداردها نباشد، صورت های مالی مورد پذیرش قرار نمی گیرد، در حالی که در سال 89 تنها 1 درصد گزارش ها پذیرفته شده بود، اما در سال جاری حدود 50 درصد گزارش ها برآورده شده است.
absnews