absnews
به گفته وی، در این زنجیره اهرم ها و تنگناهای راهبردی وجود دارد که وزارت صمت با شناسایی آنها سعی در احیای آنها از نظر اقتصادی داشته که گلوگاه به مرور زمان خود را ترمیم می کند.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، امیر باقری در خصوص کاهش عرضه آهن اسفنجی و تأثیر آن بر تولیدکنندگان واحدهای القایی، اظهار داشت: تولید فولاد در کشور عمدتاً توسط کوره های القایی و کوره های قوس الکتریکی انجام می شود به طوری که کوره های القایی. قدرت کشور کوره های قوس قراضه و خوراک از آهن اسفنجی ساخته شده اند.
وی افزود: در این میان یکی از مهمترین مشکلات در زنجیره فولاد عدم تعادل زنجیره تولید بین رینگ های بالادستی، میانی و پایین دستی است که به دلیل عدم تقارن و تناسب بین حاشیه سود حلقه های زنجیره تامین است. “. برخی از رانتها مانند قیمتگذاری دستوری، برخی از بخشهای زنجیره را از نظر اقتصادی سودآور و برخی دیگر را زیانده کرده است، بنابراین طبیعی است که با حرکت به سمت بازار آزاد و توجه به مکانیزم عرضه و تقاضا، بخشی معترض این زنجیره شوند.
تعهد القایی برای تامین قراضه
این کارشناس بازار سرمایه گفت: این در حالی است که باید در نظر داشت که پروانه بهره برداری صادر شده برای شرکت های گروه القایی همراه با تعهد برای تامین ضایعات مورد نیاز آنها بود اما در شرایط فعلی به دلیل سوخت و گاز بحران در کشور و افزایش مصرف گاز داخلی، برخی از کارخانه های آهن اسفنجی با مشکل تولید مواجه شده و تناژ تولید آهن اسفنجی در کشور کاهش یافته است، بنابراین برخی از شرکت های گروه القایی نیز معترض هستند، اما مصرف آهن اسفنجی اولویت های دیگری دارد و گروه القایی باید بتواند از قراضه تغذیه کند؛ البته امید است پس از رفع بحران گاز، عرضه آهن اسفنجی در بورس دوباره حدود 80 هزار تن در هفته افزایش یابد.
وی ادامه می دهد: در این صورت است که نباید نقش نادیده گرفته شده تحقیق و توسعه برای این محیط ها را فراموش کرد، زیرا اکثریت این واحدها به صورت سنتی و با بازدهی کمتر از سطح جهانی تولید می شوند و حرکت طبیعی است. به بازار آزاد.» و هر چه هزینه بیشتر باشد، حاشیه سود عملیاتی برای برخی از آنها کمتر است.
وی ادامه داد: همچنین مشوق هایی مانند آزادسازی صادرات شمش برای شرکت های القایی که از ضایعات استفاده می کنند در نظر گرفته شده است تا این شرکت ها بتوانند مستقیماً شمش تولیدی خود را صادر کرده و از مزایای آن بهره مند شوند. .
باقری افزود: ارائه محصولات فولادی بالادستی و پیگیری مکانیسم بازار برای کشف قیمت، گام مهمی در حرکت از قیمتگذاری دستوری به مکانیسم بازار آزاد و کشف قیمت عادلانه، شفاف و کارآمد بود، اما حاشیه سود را کاهش داده است. متوسط. دایره و تایید برخی محصولات و اعتراضات این حلقه و اصناف مرتبط این بود که اگر رویکرد واحد وزارت صمت برای ایجاد تعادل در کل زنجیره ایجاد شود، مشکلات ذکر شده به زودی حل خواهد شد.
به گفته باقری، به حداکثر رساندن سود یک بخش از زنجیره فولاد به بهای تحمیل زیان به سایر بخش ها، بازی برد-برد را رقم زد که می تواند برای کل زنجیره مزیت اقتصادی میان مدت و بلندمدت داشته باشد. در یک بازی برد- باخت به دور از مداخلات دستوری، سیاستی برای کل زنجیره در نظر گرفته شده، تبعیض رفع شده و تعادل در تولید و سودآوری محافل ایجاد می شود.
باقری در پایان خاطرنشان کرد: در این میان رفع محدودیتهای خرید و سهمیهبندی برای این واحدها در نظر گرفته شده است که با توجه به این امر میتواند هزینههای آنها را تا حد زیادی و حتی تا حد سود قابل قبولی پوشش دهد. .
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز