18:10 – 29 مهر 1403
علی احسان ظفری در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: با توجه به اینکه روسیه ممنوع است و امکان تامین چربی های مورد نیاز خود از اروپا را ندارد، بنابراین بخشی از چربی های مورد نیاز خود را به صورت مستقیم یا با واسطه از کشورهای ما وارد می کند. . کشور انجام می دهد
به گفته وی واحدهای لبنی با تولید کمتر شیر بیشتری را به کارخانه های شیر خشک ارسال می کنند که به همین دلیل 99 درصد کره از کارخانه های شیر خشک صادر می شود.
ظفاری افزایش صادرات به روسیه را دلیل اصلی کمبود کره تولید داخل عنوان کرد و افزود: زمانی که لبنیات در کشور بیشتر مصرف شود میزان تولید کره افزایش می یابد و با کاهش مصرف شیرخام افزایش می یابد. آنها به کارخانه های شیرخشک فرستاده می شوند که در نهایت منجر به صادرات بیشتر چربی و شیرخشک می شود
مدیرعامل فدراسیون تعاونی های لبنی با بیان اینکه سالانه 12 میلیون تن شیرخام در کشور تولید می شود، گفت: طبق آمار، صنایع لبنی بین 4.5 تا 5 میلیون تن شیر خام جذب می کند در حالی که باید 7 میلیون تن شیر خام را جذب کند. تن سالانه
به گفته وی، طبق آمار سالانه صنایع لبنی 4.5 میلیون تن شیر خام مصرف می کند که هر تن حاوی 32 کیلوگرم چربی است که در شیر، ماست و … استفاده می شود.
ظفاری ادامه داد: مدیریت تولید و صادرات کره اصلی ترین راه ساماندهی بازار است. با توجه به کاهش مصرف سرانه، حمایت از مصرف کنندگان ضروری است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی لبنیات گفت: طبق آمار قبل از هدفمندی یارانه ها 1200 کارخانه لبنیات در کشور فعالیت می کردند که با لغو یارانه کارخانه ها یکی پس از دیگری تعطیل شدند به طوری که هم اکنون وجود دارد. 270 کارخانه کارخانه ها در کشور فعال هستند.
خبرنگار: آزاده محبی