سایر موضوعات

98.5 درصد بذر مورد نیاز کشور در داخل کشور تولید می شود

ای بی اس نیوز/زنجان معاون تحقیقات و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه 98.5 درصد بذر مورد نیاز کشور را در کشور تولید می کنیم، گفت: در تامین ارقام مشکلی نداریم و طرح های اصلاحی نیز وجود دارد. افزایش می یابد و باید بیشتر بر اصلاح نباتات تمرکز کنیم. .

حسین جعفری شب گذشته (21 مهرماه) گفت: سند امنیت غذایی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در جریان بهره برداری از ساختمان پایگاه سد در شهرک خدابنده تدوین شد. اعلام شده و رونمایی از آن فعلا به تعویق افتاده است.

معاون تحقیقات و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خاطرنشان کرد: در این سند اهدافی که باید در سال 1411 به آن دست یابیم پیش بینی و تبیین شده است و در محصولات محصولات استراتژیک مانند جو و گندم به منظور قدرت اصلی مردم را فراهم می کند. به مزارع بارانی نیاز داریم

وی سطح اراضی آبی کشور را 2 میلیون هکتار برشمرد و گفت: با یک حرکت ساده می توان عملکرد را افزایش داد و هدف گذاری وزارت جهاد کشاورزی در تامین گندم و جو به عنوان دو محصول مهم با توجه به انتقال دانش فنی و توسعه فناوری های نرم و سخت در زمینه باران

وی با بیان اینکه طی 40 سال گذشته نزدیک به 200 رقم گندم دیم معرفی شده که 47 رقم آن گندم دیم بوده است، یادآور شد: قدرت ژنتیکی افزایش یافته و به تولید چهار تن رقم رسیده ایم.

وی اصلاح ارقام را یکی از وظایف سازمان تحقیقات کشاورزی دانست و گفت: ظرفیت ژنتیکی ارقام آبی و دیم افزایش یافته و در تامین بذر بادام به موفقیت های خوبی دست یافته ایم. حدود 400000 تن بذر به ویژه در زمینه غلات گندم و جو دارای گواهی و تولید است و 7000 تن دانه اولیه بذر تولید می شود.

معاون تحقیقات و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه 98.5 درصد بذر مورد نیاز کشور را در داخل تولید می کنیم، ادامه داد: در تامین ارقام مشکلی نداریم و طرح های اصلاحی در حال افزایش است و باید روی بحث تمرکز کنید از اصلاح نباتات .

جعفری با اشاره به اینکه بی ثباتی تولید ما مشکل اصلی در مزارع دیم بود، گفت: میانگین تولید گندم امسال در مزارع 1200 کیلوگرم است و به راحتی می توان آن را افزایش داد و باید آموزش، ترویج و انتقال این مفاهیم انجام شود. در نظر گرفته شده.

وی در ادامه از تدوین سند امنیت غذایی خبر داد و گفت: انتقال دانش فنی تولید دیم راهبرد وزارت جهاد کشاورزی است. زیرا امنیت غذایی یکی از مسائل مهم کشورهای جهان است و بسیار جدی گرفته می شود.

در ادامه نماینده مردم خدابنده در شورای اسلامی گفت: گسترش دانش فنی کشاورزی مستلزم ارتباط منطقی مراکز تحقیقاتی و کشاورزان است.

سید البرز حسینی با تاکید بر اینکه در کشاورزی دیم بیشتر کار با منابع آبی انجام می شود وگرنه برخی از اهداف مغفول می ماند، گفت: باید کاری کنیم که با مصرف کمتر آب و با در نظر گرفتن تغییرات اقلیمی بیشترین بهره وری را داشته باشیم. . ما محکوم به این تفکر هستیم.

نماینده مردم خدابنده در شورای اسلامی، توجه به موضوع بارندگی را با دانش روز در امنیت غذایی مهم دانست و گفت: باید پیوند منطقی برای توسعه دانش فنی کشاورزی در شهرک ها ایجاد شود. چرا که کشاورزی با همه عوامل و حلقه های تولیدکننده و جامعه هدف نیازمند حمایت مراکز تحقیقاتی است.

وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی به تجهیزات بیشتری نیاز دارد، می تواند آب های سطحی را در نقاط مختلف شهرک خدابنده جمع آوری و ذخیره کند و یادآور شد: کل آب های تنظیم شده استان طی سالیان متمادی 45 میلیون متر مکعب است. . کافی نبود و با تلاش فراوان آن را به 100 میلیون متر مکعب رساندیم که در مقایسه با استان های دیگر به همین میزان است.

این مسئول با اشاره به اینکه در سایر استان ها در بدترین شرایط بارندگی برخی سدها 50 درصد جای خود را دادند، ادامه داد: باید کاری کنیم که بتوانیم بیش از 10 میلیارد مترمکعب آب را جمع آوری کنیم.

در ادامه رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان گفت: ظرفیت و گستره کشاورزی دیم در استان زنجان از محدوده آبی فراتر رفته است.

نادر عباسی گفت: استان زنجان 2.2 میلیون هکتار وسعت دارد که 1.1 میلیون هکتار آن مرتع و جنگل و 850 میلیون هکتار به کشاورزی اختصاص دارد.

وی سطح زیر کشت دیم را سه برابر کشت آبی دانست و افزود: استان ما خشک و نیمه خشک و بیشتر دشت ها خشک و میانگین بارندگی بالاتر از میانگین کشور است. ، که ما را به سمت اولویت دادن به کشاورزی دیم سوق می دهد.

این مسئول با اشاره به اینکه در زمینه تولید گندم 300 هزار هکتار دیم و 20 هزار هکتار آبی داریم، گفت: امسال 500 هزار تن گندم تولید کردیم که برای پایداری آن باید توجه شود. به این واقعیت که اگر روی محصولات دیم انرژی بگذاریم به دلیل بزرگی سطح کارایی آن بیشتر است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان با تاکید بر اینکه برای حفظ امنیت غذایی باید تولید داشته باشیم و از سوی دیگر با محدودیت هایی مواجه هستیم، گفت: تلاقی این دو منجر به ورود دانش به کشاورزی می شود. کشاورزی دانش بنیان

عباسی افزود: باید با مصرف کمتر نهاده ها به سمت تولید بیشتر حرکت کنیم. بیشتر اراضی استان زنجان مرتع است و از نظر گونه ای و گیاهان دارویی مزیت های زیادی داریم و باید روی حفظ و صرفه جویی در منابع طبیعی تمرکز کنیم.

این مسئول با اشاره به خطر کاهش آب های زیرزمینی گفت: 65 درصد آب مصرفی استان زنجان از منابع زیرزمینی تامین می شود.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه میزان آب مصرفی استان یک میلیارد و 500 میلیون مترمکعب است، گفت: یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب معادل 78 درصد از این میزان در بخش کشاورزی مصرف می شود. .

وی با بیان اینکه میزان بارندگی در استان حدود 30 درصد بیشتر از میانگین بارندگی کشور است، خاطرنشان کرد: 65 درصد آب مصرفی ما از منابع زیرزمینی و 35 درصد از آب های سطحی تامین می شود که زنگ خطر را به صدا درآورد. . زیرا ما از ذخایر بیشتری استفاده می کنیم و این منجر به ورشکستگی آبی در دراز مدت می شود.

این مسئول با تاکید بر اینکه نیاز به استفاده حداکثری از آب داریم، گفت: الگوی مصرف فعلی سطح آب های زیرزمینی را پایین آورده است و در سفره های زیرزمینی مانند ابهر، زنجان و سجاس از دهه 70 کاهش آب های سطحی زیرزمینی داریم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا