98 درصد نیروگاه های کشور آماده تابستان هستند
ساعت 12 – 14 جولای 1403
اولین ماه تابستان تقریباً به نیمه رسیده است و در این روزهای گرم با روشن شدن وسایل سرمایشی، مصرف برق نیز رو به افزایش است. در این مدت و در اکثر روزها تقاضای برق بیش از 70 هزار مگاوات بود و تا پایان خرداد ماه تقاضای برق در پیک مصرف به بیش از 73 هزار مگاوات رسید و رکورد شکست. این در حالی است که به گفته مسئولان صنعت برق در سال گذشته و تا اواسط تیرماه، مصرف برق کشور در هیچ روز از 70 هزار مگاوات فراتر نرفت.
برای تثبیت تامین برق در تابستان 180 برنامه مختلف در 6 محور در نظر گرفته شد که مهمترین آنها افزایش ظرفیت های تولید برق برای پاسخگویی به تقاضای برق است. به گفته علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو، ایران در سه سال گذشته توانسته است از تمام ظرفیت های موجود نیروگاهی استفاده کند و محدودیت های تولید، انتقال و شبکه را برطرف کند و 45.7 تراوات ساعت به تولید برق خود اضافه کند. با بهره برداری از نیروگاه های جدید
ایران رتبه هفتم تولید برق در جهان را دارد
وزیر نیرو افزود: این رقم در مقایسه با سایر کشورها حاکی از آن است که ایران رتبه هفتم تولید برق در جهان را دارد و تمامی کشورهای اتحادیه اروپا، کشورهای عربی، ژاپن، ترکیه و کره جنوبی پس از ایران در رتبه هفتم قرار دارند.
از آنجایی که نیروگاه های حرارتی در حال حاضر بیشترین سهم را از ظرفیت اسمی تولید برق کشور دارند، نقش مهمی در تامین نیاز روزافزون برق دارند به عبارت دقیق تر، حدود 90 درصد از برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه های حرارتی تامین می شود. از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 48 نیروگاه جدید به شبکه برق کشور اضافه شده است و با افزایش ظرفیت نیروگاه های موجود، ظرفیت اسمی نیروگاه ها 9000 مگاوات افزایش یافته است.
اما آنچه که استفاده از این ظرفیت را در اوج مصرف تابستان تضمین می کند، تجهیز به موقع نیروگاه و انجام تعمیرات دوره ای و اولیه پس از دوره پیک و رایگان شدن نیروگاه ها، مقدار زیادی از برق مصرفی آغاز می شود عرضه شود. به گفته نمازی، مدیرکل دفتر فنی تولید برق حرارتی، یکی از الزامات تامین برق مطمئن و پایدار، آماده بودن واحد نیروگاهی در زمان نیاز است. اگر این تعمیرات به موقع انجام نشود، احتمال بروز حادثه در شبکه وجود دارد و تامین برق پایدار با چالش مواجه خواهد شد.
ساناز جعفرزاده، مدیرکل دفتر برنامه ریزی و بهره برداری تولید نیروی برق حرارتی درباره طرح های اصلاحی می گوید: در برنامه اصلاحی 1402 تا 1403 رکوردی که به ثبت رسید این بود که بیش از 103 هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی انجام شد و نیروگاه ها تحت تعمیرات پیشگیرانه قرار گرفتند. این برنامه اصلاحی در سال 1402 محرم آغاز شد و طبق برنامه در اواسط اردیبهشت 1403 به پایان رسید تا برای اوج تابستان آماده شود.
انجام تعمیرات بیشتر نیروگاه در مدت زمان کوتاه تری نسبت به سال گذشته
یا افرود: از اواخر شهریور تا اوایل خرداد فصل تعمیرات معمول ماست و 97 هزار مگاوات تعمیراتی است که پارسال انجام دادیم. اگرچه حجم تعمیرات انجام شده در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، اما در مدت زمان کوتاه تری دو ماهه به پایان رسیده است.
این مسئول همچنین با اشاره به اینکه تولید روزانه نیروگاه های حرارتی از مرز یک میلیون مگاوات ساعت انرژی فراتر رفته است، گفت: این میزان پتانسیل تولید روزانه انرژی برای این واحدها با انرژی و توانایی تولید 51 هزار انرژی تامین شده است. . مگاوات نیروگاه های حرارتی.
ظرفیت تولید نیروگاه های حرارتی در پیک روزانه 47 هزار مگاوات و در پیک شبانه بیش از 48 هزار مگاوات است. به گفته مسئولان صنعت برق، میزان آمادگی برای تولید برق در کشور در فصل گرم سال جاری به بیش از 98 درصد رسید، این در حالی است که میزان آمادگی نیروگاه های تولید برق در سطح جهانی حدود 95 درصد است.
خبرنگار: امیر محمد درویشی