98 درصد آتشسوزیهای جنگلها توسط انسان اتفاق میافتد
علی ملکی آهنگران گفت: با توجه به فصل آتش سوزی و بررسی آتش سوزی های سال گذشته، 98 درصد آتش سوزی ها ناشی از عوامل انسانی بوده که 94 درصد آن تصادفی و 4 درصد عمدی بوده است.
به گفته وی، بر اساس آمار، 80 درصد آتش سوزی ها در سطح، 18 درصد در تنه و 2 درصد در تاج درختان رخ داده است مراتع 31 درصد آن در جنگل های طبیعی و مابقی کاشته شده بودند.
آهنگران با بیان اینکه 76 درصد آتش سوزی ها در پهنه رویشی زاگرس و مابقی در سایر مناطق بوده است، افزود: با افزایش بارندگی های بهاری، تراکم پوشش گیاهی در کشور به ویژه در مناطق هیرکانی و زاگرس افزایش می یابد. از آنجایی که مناطق زاگرس نشین رو به خشکی هستند همین موضوع باعث شروع آتش سوزی در این منطقه شد. به عنوان مثال طی دو روز گذشته در سه شهرستان چچساران، بیشت و دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد آتش سوزی رخ داده است.
فرمانده یگان حفاظت در سازمان جنگلبانی ادامه داد: با توجه به اینکه آتش سوزی در سه نقطه رخ داده است، برای مدیریت آتش باید نیروی انسانی و تجهیزات بین مناطق مربوطه توزیع شود.
ما بیش از 460000 کمک کننده طبیعی داریم که تمرینات آتش نشانی را انجام می دهند
وی با اشاره به نقش مردم در اطفاء حریق افزود: بهره گیری از توانمندی های تشکل های مردمی در دستور کار قرار دارد چرا که علیرغم تلاش های صورت گرفته در منابع طبیعی، توانایی ما در مقابله با آتش سوزی بدون مشارکت مردمی خواهد بود. خیلی کم. اما با کمک تشکل های مردمی توان ما بسیار افزایش می یابد، بنابراین به کمک مردم نیاز داریم و در این راستا اقداماتی را در دستور کار قرار داده ایم که به فعال سازی ستاد آتش نشانی و برگزاری مانور اطفای حریق در این منطقه کمک می کند. مرکز سطح شهر.
آهنگران با بیان اینکه بیش از 460 هزار همیار طبیعی برای انجام آموزش های آتش نشانی داریم، گفت: مددکاران طبیعی به سه سطح مروج، حافظ و دانش آموز تقسیم می شوند و به آنها و همچنین به تشکل های مردمی و عوامل آتش نشانی آنها آموزش داده می شود. . مناطق طبیعی را آتش زدیم.
فرمانده یگان حفاظت در سازمان جنگلبانی ادامه داد: در سال های گذشته تجهیزات اطفای حریق به فرمانداری ها اختصاص داده شد و به زودی 240 دستگاه دمنده و 240 کوله پشتی آتش نشانی به آنها داده می شود.
به گفته وی، اگر امسال نیاز به بالگرد آتش نشانی داشته باشیم از این دستگاه استفاده می کنیم و پایگاه های مختلفی در کشور به عنوان پایگاه های آتش نشانی در نظر گرفته شده است. همچنین تفاهم نامه ای با نیروهای مسلح برای استفاده از بالگرد برای مهار آتش داریم.
665 نقطه آتش سوزی در مناطق جنگلی شناسایی شد
آهنگران با بیان اینکه 665 نقطه آتش سوزی شناسایی و به استان ها گزارش شد، افزود: بر این اساس 11 فروند پهپاد فانتوم 4 برای ارزیابی منطقه و شناسایی آتش سوزی ها مستقر شدند و 11 سبد حمل و نقل هوایی-آب نیز برای اطفای حریق به استان ها تحویل شد. پیشگیری و مقابله با آتش سوزی در مناطق جنگلی.
فرمانده یگان حفاظت ادامه داد: اجرای تفاهم نامه ماده 47 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع باید توسط عوامل کشوری و لشکری در دستور کار قرار گیرد. بر اساس این تفاهم نامه، در صورت وقوع آتش سوزی در جنگل، کلیه مقامات دولتی اعم از لشکری، کشوری و شهرداری های واقع در مجاورت موظفند با تمام تجهیزات دولتی و شهری که در اختیار دارند، در مقابله با آتش سوزی کمک کنند. بنا به درخواست مقامات جنگلی، ژاندارمری یا منطقه. مأمورین کشوری و شهرداری که در انجام این وظیفه سهل انگاری و کوتاهی کنند طبق مقررات مواد 58 و 59 قانون کار کشور مجازات خواهند شد.
مردم باید از آتش سوزی در مناطق جنگلی خودداری کنند
آهنجران با بیان اینکه بیشتر آتش سوزی ها توسط انسان ایجاد می شود، افزود: بر اساس آمارهای منتشر شده از آتش سوزی های صحرایی به مردم توصیه می شود از ایجاد آتش سوزی در مراتع و جنگل ها خودداری کنند و یا در صورت روشن شدن چاله از سنگ گذاری در اطراف و محل قرار دهند. سنگ های اطراف آن داخل سوراخ آتش را روشن کرده و قبل از خروج از محل خاموش کنید و از خاموش شدن آن مطمئن شوید.
سرپرست یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی ادامه داد: مردم در روزهای گرم سال از گذاشتن فیلتر سیگار و اشیاء صیقلی مانند بطری و فلزات که ممکن است نقش ذره بین را ایفا کنند، خودداری کنند.
وی ادامه داد: اگر مردم در مراحل اولیه متوجه آتش سوزی شدند باید آن را خاموش کنند و در صورت گسترش آتش با شماره تلفن 139 و 1504 تماس بگیرند تا منابع طبیعی در کمترین زمان ممکن آتش را خاموش کنند. کشاورزان همچنین از سوزاندن کاه و کاه در مزارع خودداری کنند، زیرا در صورت سرایت به مناطق طبیعی، خاموش کردن آن مشکل خواهد بود.
آهنگران تاکید کرد: با توجه به اینکه بیش از 57 درصد آتش سوزی ها در مراتع رخ می دهد و به جنگل ها می رسد، بیشتر آتش سوزی های سطحی و پوشش گیاهی باعث آتش سوزی می شود. بنابراین لازم است مردم و مسئولان برای غلبه بر خطر آتش سوزی در عرصه های طبیعی دست به دست هم دهند تا به کمک یکدیگر برآیند.
خبرنگار: آزاده محبی