محمد پیکان پور اظهار داشت: با حذف عوامل بوروکراتیک و تسهیل و تسریع در امور تولیدکنندگان داخلی، 44 خط تولید جدید و 96 داروی جدید از جمله تراستوزوماب، امتانسین، سیستئین، الترومبوپاگ، آپرمیلاست، تیوتروپیوم استنشاقی، جوزلکوئیتوپود، تزریقی، جوزلکوئیتوپود، تزریقی ایربسارتان، تاکرولیموس تزریقی، لارونیداز، تراستوزوماب، دروکستین، ایجاد شد.
روپیواکائین، وینورلبین خوراکی، نیولومب، ولوسترانت، بوپیواکائین، پاپاورین تزریقی، رانیبیزوماب و سیتارابین وارد بازار دارویی کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از 200 میلیون دلار منابع ارزی برای خرید داروهای جدید تولید شده تامین شد، افزود: به منظور بررسی مشکلات این صنعت در مدت زمان کوتاهی حدود دو سوم بازدیدهای میدانی انجام شد. شرکت های بزرگ دارویی و اقدامات لازم برای رفع چالش های موجود در سطح اختیارات سازمان انجام شد.
مدیرکل سازمان غذا و دارو
دارو گفت: طی یک سال گذشته و شش ماه پس از تصویب در هیأت بازنگری فهرست رسمی دارویی ایران، 56 مولکول جدید به فهرست اضافه شد که از نمونههای آن میتوان به داروهایی مانند کلادریبین، سیلودوسین، اسولیزوماب، سفتازیدیم-آویباکتام اشاره کرد. و ودولیزوماب Dornaz alfa، انسولین Raisodag، Suliqua، topotecan، enzalutamide، palivizomb، regorafenib، ozanimod، foscarnet، ibrutinib، ilaparib و asimertinib نام بردند، در حالی که در سالهای 2018 و 2019 یک داروی جدید وارد فهرست دارویی رسمی شد.
آن کشور نبود
پیکان پور خاطرنشان کرد: با توسعه برون سپاری در برخی از برنامه های اجرایی سازمان، شتاب قابل توجهی در روند اقدامات شرکت های دارویی ایجاد شد که با ایجاد مسیری موازی برای بررسی پرونده های ثبتی با توجه به پرونده های درج شده و در چهارمین دوره اقدام شد. و تراک پنجم، مدت انتظار ارزیابی و تایید این پرونده ها نسبت به دوره قبل به کمتر از یک چهارم کاهش یافت و شرکت های دارویی بنا به درخواست خود می توانند از مسیر موازی استفاده کنند./ ایفدانا
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16580/%DB%B9%DB%B6-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%AF-%D9%BE%DB%8C%D8%AF%D8%A7
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز