معاون صنایع عمومی وزارت حراست گفت: صنعت شوینده کشور هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی به بلوغ رسیده است و علاوه بر نیاز داخلی، بازارهای صادراتی را نیز هدف قرار داده است.
وی افزود: مجموعه کارهای انجام شده در زمینه مواد شوینده و سلولزی ارزشمند است و به زودی جشن خوداتکایی را برگزار خواهیم کرد.
برادران حجم بازار مواد شوینده در کشور را حدود 130 همات دانست و گفت: سال گذشته مواد اولیه شوینده و آرایشی و بهداشتی 45 میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 2 درصد کاهش داشته است. (1401). البته در تولید جلوتر رفتیم.
برادران گفت: تولید اسانس مولکولی برای اولین بار در ایران انجام شد و ایران هفتمین تولیدکننده بزرگ دنیا از نظر دانش فنی این محصول است. به علاوه تا سه سال پیش گلیسیرین وارد می کردیم اما. امروز ما در این بخش به خودمختاری دست یافته ایم. ما نیازهای ملی را تامین می کنیم، البته تولید PEG-MPG، فسفات و … را در بازار از سر گرفته ایم و در حال تعمیق محصولات ملی هستیم، ضمن اینکه در کنار طرح های اجرا شده، بازار قاچاق و جعل نیز رونق دارد. آنها به حدی کوچک شده اند که اکنون حدود 95 درصد از کل بازار را در اختیار داریم.
معاون وزیر صمت گفت: در سال 1402 همراه با واردات 45 میلیون دلار مواد اولیه، 161 میلیون دلار صادرات داشته ام که نسبت به مدت مشابه قبل (1401) هجده درصد افزایش داشته است.
برداران حوزه فعال سازی ظرفیت های خالی این صنعت را برجسته کرد و گفت: طرح تولید بدون کارخانه که گل سرسبد فعالیت وزارت صنعت در سال جهش تولید با مشارکت مردمی است، اقداماتی انجام شد. ما رفتیم مجوز صادر کنیم که این یک کار بسیار اساسی است که باید انجام شود.
وی ادامه داد: اهداف تعیین شده از سوی صاحبان صنایع، تولیدکنندگان و حامیان دولتی نشان دهنده یک جهش کوانتومی در تولید بود به طوری که رشد 25 درصدی تولید را برای امسال پیش بینی کردند.
برادران گفت: بر اساس آمار رسمی کشور، میزان تولید در سال 1402، 1822 هزار تن بوده که نسبت به سال گذشته 13 درصد افزایش داشته است.
معاون وزیر صامت افزود: امروزه صنعت شوینده کشور به بلوغ کمی و کیفی رسیده است که علاوه بر تامین نیازهای داخلی، بازارهای صادراتی را هدف قرار داده و با در نظر گرفتن ظرفیت های موجود و به طور کلی ارتباط با شرکت های پتروشیمی را هدف قرار داده است. شاه بیت اقتصاد جهش تولید است، مدیریت قیمت تمام شده است.