90 درصد مدارهای خارجی متعلق به کشورهای نزدیک دریاست
وی از ترکیه به عنوان کشوری یاد کرد که از ظرفیت گردشگری دریایی برای توسعه اقتصاد و ارز استفاده کرده است و گفت: یکی از درآمدهای اصلی این کشور جذب گردشگر است و کشتی های بزرگ گردشگری را وقف کرده است. ترکیه نفت و گاز ندارد و برنامه اصلی آن کسب درآمد گردشگری در بودجه است و هر ساله سعی در افزایش این درآمد دارد. در دوران کرونا که مسافران و گردشگران به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی از سفر خودداری میکردند، ترکیه با مشکل جدی مواجه بود، بنابراین باید از ظرفیت دریاهای خود به درستی استفاده کنیم و بستههای خدمات و خدمات دریایی و صنایع دریایی را توسعه دهیم.
ناصر چمنی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره استفاده از مرزهای دریایی و فعال شدن ظرفیت های اشتغال دریایی اظهار کرد: بسیاری از کشورهای جهان از جمله ژاپن و حتی ترکیه به دلیل همجواری با دریا صادرات خود را توسعه داده و به موفقیت های بالایی دست یافته اند. افزایش درآمدهای ارزی
این فعال کارگری خاطرنشان کرد: اگر سال ها پیش از منابع طبیعی به درستی بهره برداری می کردیم و چاه های نفت خود را قفل می کردیم، امروز صادرات غیرنفتی را در سطح بالایی توسعه می دادیم و نفت را برای نسل های آینده حفظ می کردیم.
انتهای پیام
این فعال صنفی در پایان بر تامین زیرساخت های اقامتی و هتلداری در کشور و شهرهای منتهی به دریا تاکید کرد و گفت: برای توسعه اشتغال و درآمدزایی از طریق اقتصاد دریا، ارائه خدمات و امکانات رفاهی ضروری است. به دریافت کنندگان خدمات مسافران و گردشگران را ارائه می دهد. امروزه بسیاری از مردم به شمال سفر می کنند، اما به جای رفتن به هتل ها و مراکز اقامتی، بدون اقامت طولانی چادر می زنند، در حالی که اگر مجتمع های تفریحی و رفاهی و امکانات اقامتی و هتلی با هزینه مناسب و ارزان و در صورت توانمندسازی مردم فراهم شود، مردم در این مناطق با عرضه صنایع دستی و فروش غذاهای محلی درآمدزایی می شود و اشتغال و رونق اقتصادی در این مناطق ایجاد می شود.
وی ادامه داد: ایران کشوری چهار فصل و دارای اقلیم های متنوع است و باید از منابع طبیعی و خدادادی خود به درستی استفاده کنیم و آب ها و دریاها از جمله مزایایی است که سال ها از آن غفلت کرده ایم.
چمنی با اشاره به اشتغالزایی قوی اقتصاد دریایی گفت: در حوزه دریایی مشاغل زیادی از صیادی گرفته تا کشتی سازی و صیادی داریم که می توان آنها را فعال کرد. در بخش دریایی نیز می توان با ساخت قایق های تفریحی، گردشگری دریایی را ترویج داد و علاوه بر جذب گردشگر، درآمدزایی کرد. 90 درصد تورهای برون مرزی به کشورهایی است که یا در محاصره دریا هستند یا به دریا دسترسی دارند، بنابراین معتقدم اگر در این مسیر حرکت کنیم، ارزش افزوده و ایجاد اشتغال به نفع کشور خواهد بود.
یک فعال کارگری با بیان اینکه 90 درصد تورهای برون مرزی متعلق به کشورهای حاشیه دریا است، با بیان اینکه اشتغال دریایی وابستگی به فروش نفت را کاهش می دهد، گفت: اگر سال ها پیش از منابع طبیعی بهتر استفاده می کردیم چاه های نفت خود را قفل می کردیم. امروز.” صادرات غیرنفتی را به بالاترین سطح توسعه میدادیم.