یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

84.4 میلیون هکتار مرتع داریم/توسعه طرح توسعه مدیریت مرتع

مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه 84 میلیون و 800 هزار هکتار مرتع در سراسر کشور داریم، از تدوین طرح رواج مدیریت مسیر خبر داد.

ترحم بهزاد در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه برای رواج فعالیت های مرتبط با منابع طبیعی، سیاستی تحت عنوان رواج فعالیت های اجرایی در مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تدوین شده است، گفت: پس از آن. برنامه جهادی با 5 طرح احیای اراضی با مشارکت مردم برای مدیریت جنگل ها، بیابان، مراتع، حوزه های آبخیز و حفاظت از عرصه های طبیعی تدوین شد.

وی ادامه داد: این 5 طرح شامل طرح میلیاردی درختکاری، نهضت توسعه آبخیزداری در کشور، طرح تحول احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع کشور، طرح مقابله با بیابان زایی و تثبیت گرد و غبار است. مراکز کنترل و حفاظت از منابع طبیعی.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد: امروزه منابع طبیعی کشور نقش بی بدیلی در حفظ منابع اولیه تولید، امنیت زیستی و توسعه پایدار کشور ایفا می کند که اخیراً به دلیل اصلاحاتی که به وجود آمده است. به تغییرات آب و هوایی استفاده از منابع طبیعی و تغییرات پوشش گیاهی. جنگل‌ها، منابع طبیعی، مواجهه با چالش‌های بحران آب، سیل، خشکسالی، زه‌کشی سفره‌های زیرزمینی، فرونشست زمین، بیابان‌زایی، آتش‌سوزی، اپیدمی آفات و غیره که اجرای این برنامه را اجتناب‌ناپذیر می‌کند.

وی با بیان اینکه 82 میلیون و 200 هزار هکتار مرتع ثبت شده در کشور داریم، گفت: نزدیک به یک میلیون و 22 هزار خانوار در 44 هزار و 20 اراضی عرفی (محدوده ای از مراتع که تعداد معینی از خانوارهای عشایری از آن استفاده می کنند) مرتع دارند. ) شناسایی و 381000 پروانه چرا برای آنها صادر شد.

بهزاد تصریح کرد: وابستگی معیشت یک میلیون و 22 هزار مرتعدار و تامین بیش از 42 درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور نیازمند وجود نقشه راه اجرایی در راستای ارتقای نظام کشاورزی و مشارکت مراتع است. مالکان در مدیریت مراتع کشور. علاوه بر این، خدمات مرتع نیز مهم است، از جمله ترسیب کربن، توسعه صنعت گردشگری، تشکیل و نگهداری خاک، تنظیم آب و هوا، پیاده روی در طبیعت و جلوگیری از آسیب به زیستگاه.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: از ابتدای انقلاب تاکنون کل اعتبارات اختصاص یافته به مراتع بالغ بر 564 میلیارد تومان و میانگین مرتع داری حدود 155 میلیارد تومان بوده است. . سالیانه تومان پرداخت می شود و درخواست می کند که سازمان مشارکت مردمی را در نظر بگیرد با توجه به گستردگی زمین در کشور باید به مردم مراجعه کنیم و از وجود آنها برای رفع این مشکل استفاده کنیم.

وی بیان کرد: اهدافی که برای مشارکت محیط بانان در نظر گرفتیم توانمندسازی محیط بانان، ساماندهی بهره برداری از مراتع کشور، بهبود روند مشارکت محیط بانان در طرح های مسیر فرآیند اجرایی است. همچنین برای بهبود کاربری مراتع از جمله بوم گردی و گردشگری، زنبورداری، مرغداری، پرواربندی، پرورش حیات وحش، استفاده از گونه های محصولات چند منظوره، محصولات علوفه ای و انرژی های نو برنامه هایی در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر بحث آمار و ثبت دانش بومی در نظام میراث کشاورزی و تلفیق آن با دانش روز، ارتقای کمی و کیفی رویشگاه‌های چرا و گیاهان دارویی با رویکرد حفظ و احیای ذخایر ژنتیکی گونه‌های کمیاب، حفاظت از آب و خاک و تولید علوفه نیز بخشی از اهداف این برنامه است.

به گفته وی، طرح همگانی سازی مدیریت مردمی تدوین شده اما هنوز برای اجرا به استان ها ابلاغ نشده است.

بهزاد با تاکید بر اینکه اجرای این طرح نیازمند شرایطی است، گفت: باید اراده مدیریتی و اعتماد به بدنه سازمان منابع طبیعی و ادارات زیرمجموعه برای اجرای برنامه های مردمی سازمان منابع طبیعی وجود داشته باشد. همچنین ارتقای کمی و کیفی محیط کار و تقویت نیروی انسانی، تامین منابع مالی لازم برای اجرای برنامه های مردمی منابع طبیعی و آبخیزداری، به روز رسانی قوانین و مقررات و رفع تعارضات، تقویت فرهنگ عمومی و تخصصی، توصیه به مشارکت مردمی، ایجاد انسجام درون و برون سازمانی به منظور هماهنگی طرح ها و اقدامات مرتبط با توسعه مشارکت مردمی ضروری است.

وی ادامه داد: توجه و رسیدگی به مراتع فرا سازمانی و فرا نهادی است و همه نهادهای ملی باید پای کار باشند زیرا مراتع نقش مهمی در تامین امنیت غذایی دارد.

مدیرکل دفتر مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: با توجه به وسعت مراتع که 84 میلیون و 800 هزار هکتار است درخواست مشارکت کاربران را دارید چرا که اگر بدون حضور آنها وارد شویم به بن بست می رسیم.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *