در این نامه به گواهی سلامت واکسن های وارداتی برای بازگشت اشاره ای نشده است و اخیراً شایعه تقلبی بودن واکسن وارداتی استرازنکا توسط وزارت بهداشت تکذیب شد، اما وزیر بهداشت، منبع غیرمجاز یعنی سازنده واکسن ها را علت این امر عنوان کرد. معکوس این در حالی است که ایران از تعدادی از کشورهای تولیدکننده یا واسطه از جمله چین، کره، ایتالیا، روسیه، هند، اتریش و لهستان واکسن وارد کرده است. آنچه تاکنون ممنوع شده است واردات واکسن از برخی کشورها از جمله ایالات متحده است و اعلام یک منبع غیرمجاز احتمال واکسن های ساخت ایالات متحده را تقویت می کند. اما دستگاه های ذیربط از جمله وزارت بهداشت باید در این مورد شفاف باشند.
واردات واکسن های تولید شده در ایالات متحده ممنوع است
ذرت اطلاعات دریافتی ای بی اس نیوز نشان می دهد که همراه با این واردات، دسته قبلی باید به لهستان بازگردانده شود. در نامه ای که روز گذشته (اول اسفند) عین اللهی وزیر بهداشت به مقدسی رئیس کل گمرک ایران ارسال کرد، موضوع بازگشت واکسن به لهستان مورد تاکید قرار گرفت.
absnews
وزیر بهداشت در نامه ای از رئیس کل گمرک ایران خواست تا هماهنگی های لازم برای بازگرداندن 820 هزار دوز واکسن آسترازنکا به لهستان انجام شود.
710 هزار دوز آمد تا 820 هزار دوز را برگرداند
عین اللهی از رئیس کل گمرک خواست همزمان با واردات و ترخیص 710 هزار واکسن جدید با گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) هماهنگی کند تا 820 هزار دوز از محموله قبلی مرجوع شود.
وزیر بهداشت به گمرک ایران اعلام کرد که 820 هزار دوز واکسن اهدایی لهستان علیرغم هماهنگی قبلی و مدارک دریافتی از منابع غیرمجاز تهیه شده است. بنابراین طی مذاکراتی که با طرف لهستانی انجام شد، تصمیم بر این شد که واکسن ها بازگردانده شوند.
به گزارش ای بی اس نیوز، اعلام گمرک ایران حکایت از واردات ۷۱۰ هزار دوز واکسن استرازنکا از لهستان در شب گذشته دارد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز