شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

80 درصد کار خانگی در دست زنان است!

معاون اشتغال وزیر اشتغال گفت: بیش از 35 درصد مشاغل ایجاد شده در سامانه نظارت بر اشتغال و 80 درصد مشاغل ایجاد شده در حوزه مشاغل خانگی در اختیار زنان بوده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، مشاغل خانگی به هر نوع فعالیت اقتصادی اطلاق می شود که بتوان آن را با سرمایه اندک از خانه آغاز کرد. این مشاغل در مقایسه با سایر مشاغل به فضای زیادی نیاز ندارند و گروه های هدف اصلی مشاغل خانگی زنان سرپرست خانوار، کارآفرینان، افراد دارای معلولیت، بازنشستگان و روستاییان هستند.

بر اساس اعلام معاونت استخدامی وزیر کار، بیش از 35 درصد مشاغل ایجاد شده در سامانه نظارت بر اشتغال و 80 درصد مشاغل ایجاد شده در حوزه مشاغل خانگی متعلق به زنان بوده است.

طبق آمار، 15 تا 23 درصد اشتغال در کشورهای توسعه یافته متعلق به مشاغل خانگی است و در ایران نیز در سال های اخیر تلاش های زیادی برای افزایش سهم مشاغل خانگی در اقتصاد صورت گرفته است، بنابراین دولت سیزدهم ، با هدف تقویت و توسعه هر چه بیشتر مشاغل خانگی. مدت زمان صدور مجوز فعالیت برای این دسته از مشاغل به سه روز کاهش یافت و بیش از 95 درصد مجوزها به صورت ثبتی صادر شد تا ضمن رفع موانع تولید در بخش مشاغل خانگی، مشاغل خانگی داوطلبان با انگیزه بیشتری وارد این رشته می شوند.

بر اساس اعلام رئیس دبیرخانه ساماندهی مشاغل خانگی و پشتیبانی وزارت کار، بیش از 93 درصد از هدف اشتغالزایی در حوزه مشاغل خانگی در دولت سیزدهم محقق شد و از ابتدای سال 2018 تاکنون بیش از 93 درصد از آن محقق شد. سالانه 140 هزار فرصت شغلی در حوزه مشاغل خانگی ایجاد شده است.

به گفته وی، هدف وزارت کار در سال جاری ایجاد 150 هزار شغل ملی است که 15 درصد از کل بازار ایجاد یک میلیون فرصت شغلی تا پایان سال را به خود اختصاص می دهد که این رقم در سال گذشته 103 هزار شغل ملی بود. که معادل 10 درصد از یک میلیون شغل است.

زنان سهم بسزایی در توسعه مشاغل خانگی داشته اند، به گونه ای که یکی از عوامل موثر در رونق مشاغل خانگی و افزایش مشارکت اقتصادی، حضور زنان و صدور بیش از 80 درصد تسهیلات پرداختی است. مجوزها و اشتغالزایی در حوزه مشاغل خانگی مختص بانوان است.

80 درصد کار خانگی در دست زنان است!

محمود کریمی بیرانوند – معاون اشتغال وزارت کار – با تایید مشارکت زنان در عرصه مشاغل خانگی و اشتغال خلاق گفت: بیش از 35 درصد مشاغل ایجاد شده در سامانه نظارت بر اشتغال و 80 درصد مشاغل ایجاد شده است. در زمینه مشاغل خانگی متعلق به زنان است.

وی گفت: بر اساس آمار مرکز آمار ایران، نرخ مشارکت زنان در نیروی کار از 13.1 درصد در سال 1401 به 14.4 درصد افزایش یافته و نرخ کل بیکاری زنان با 15.7 درصد کاهش در سال 1400 به 14.2 درصد رسیده است.

بر اساس آمار، نرخ بیکاری زنان تحصیل کرده از 22.6 درصد به 19.4 درصد و نرخ بیکاری زنان جوان 15 تا 24 ساله از 37.9 درصد به 28.9 درصد کاهش یافته است که گواه بر رونق بازار کار زنان است.

کریمی بیرانوند نرخ بیکاری زنان فارغ التحصیل را از 22.6 درصد به 19.4 درصد افزایش داد و گفت: نرخ بیکاری زنان جوان 15 تا 24 ساله از 37.9 درصد به 28.9 درصد کاهش یافته و این نتایج نشان می دهد که بازار کار زنان در حال رونق است.

در حال حاضر اکثر بانک هایی که در بحث اعطای تسهیلات به مشاغل خانگی با وزارت کار همکاری می کنند، نتایج خوبی کسب کرده اند و دو تعاونی بانک رفاه کارگران و بانک توسعه کارگری از بانک ها جلوتر هستند.

سال گذشته در بودجه 1401 مبلغ 3 هزار میلیارد تومان برای اشتغالزایی کشوری اختصاص یافت و با کمک بانک مرکزی و بانک های عملیاتی بیش از 90 درصد تسهیلات مذکور پرداخت شد. امسال این مبلغ با 33 درصد افزایش به 4 هزار میلیارد تومان رسید که بر اساس اعلام معاونت استخدامی وزارت کار در نیمه دوم امسال هزار میلیارد تومان اعتبار اضافی به تقویت منابع اختصاص یافت. وام مشاغل خانگی توسط Centrale. بانک که در مجموع به 5 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

به گزارش ای بی اس نیوز، یکی از عواملی که به توسعه مشاغل خانگی و افزایش مشارکت اقتصادی در کشور کمک کرده، بحث حضور زنان بوده است. طبق آمار، نرخ بیکاری در پاییز امسال 7 درصد بوده است و کار در خانه به نوعی با افزایش مشارکت زنان به تحقق این هدف کمک کرده است. اگرچه در بحث مشاغل خانگی تبعیض جنسیتی وجود ندارد، اما زنان هدف اصلی طرح مشاغل خانگی هستند و سهم قابل توجهی در بحث اخذ مجوزها و تسهیلات و ایجاد اشتغال داشته اند تا جایی که طبق آمار، بیش از 80 درصد کسانی که وام می گرفتند و از کار در خانه بهره می بردند، زن بودند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *